Ruokasooda kenkiin. Kenkien puhdistus ruokasoodalla


Ruokasooda on tuote, joka löytyy todennäköisesti jokaisesta kodista. Harvat tietävät, että sen monipuolisen käytön lisäksi keittiössä sitä voidaan käyttää myös tehokkaana kenkäpuhdistusaineena! Tässä on hienoja vinkkejä ruokasoodan levittämiseen, jotta kengät pysyvät kuohuviininä.

Ruokasoodalla on useita ominaisuuksia, jotka osoittautuvat hyödyllisiksi paitsi kulinaaristen kokeiden aikana, mutta ovat myös hyödyllisiä esimerkiksi taistelussa kenkien rumaa likaa vastaan! Mutta se ei ole kaikki, koska se myös naturalisoi hapot, säätelee pH: ta ja imee myös epämiellyttävät hajut, mikä on erityisen hyödyllistä kenkähygienian ylläpitämisessä. Sen lisäetuna on hinta - paljon alhaisempi kuin ammattimaiset puhdistusaineet, joita kaupoista löytyy.

Ruokasooda kengille - sovellus

Sooda sopii erinomaisesti kenkien puhdistamiseen, erityisesti kankaasta. Valkoisten kenkien tapauksessa se ei ainoastaan ​​auta eroon liasta, vaan myös virkistää väriä ja poistaa tehokkaasti keltaisen sävyn ylä- ja valkoisesta pohjasta! Tarkista, miten voit käyttää ruokasoodaa suosikkikenkiesi puhdistamiseen.

1. Ruokasooda vedellä

Tämä on ylivoimaisesti yksinkertaisin ratkaisu, jonka voit luoda nopeasti kotona. Riittää, kun sekoitetaan noin 3 ruokalusikallista ruokasoodaa pieneen veteen ja sitten puuvillakankaalla pyyhitään kengät valmisteella. Vaikeammille tahroille voit levittää liuoksen pehmeällä harjaksella ja hiero sitten varovasti, kunnes tahra katoaa. Hoidon jälkeen riittää pyyhkiä kenkä vedellä kostutetulla liinalla vain ylimääräisen soodan poistamiseksi. Ja se on valmis! Voit nauttia suosikkikengistäsi uudelleen.

2. Ruokasooda ja etikka

Puhdistus- ja desinfiointiominaisuuksiensa ansiosta etikka tukee myös ruokasoodan vaikutusta. Aineet on sekoitettava suhteessa 1: 1 ja levitettävä sitten harjalla kengälle ja hierottava likaa voimakkaasti. Pyyhi kengät lopuksi vain vedellä. Muista kokeilla tätä menetelmää, varsinkin kun kengissä näkyy itsepäistä likaa. Kaikkien tahrojen pitäisi kadota ilman suuria ongelmia.

3. Ruokasooda, jolla on huono haju

Kenkien pohjalliset on puhdistettava perusteellisesti ja säännöllisesti, koska se on paikka, jossa hikeä ja paljon likaa kerääntyy. Järjestelmällisten hoitohoitojen laiminlyönti aiheuttaa pohjallisten epämiellyttävän hajun ja tulee myös paikka bakteerien ja sienien kehittymiselle.

Kangaspohjalliset voidaan pestä turvallisesti liuoksessa, jossa on vettä, astianpesuainetta ja vähän ruokasoodaa. Kuivaamisen jälkeen ja pohjallisten asettamisen takaisin kenkään, kaada tl ruokasoodaa sisälle, levitä jauhe huolellisesti koko pintaan ja jätä sitten yön yli. Ruokasooda imee epämiellyttävät hajut ja nautit edelleen suosikkikenkiesi käytöstä.

Voit käyttää leivinjauhetta yksinään, yhdessä veden kanssa tai tehdä siitä paksua tahnaa - jätämme menetelmän valinnan sinun. Siitä huolimatta se on yksinkertainen tapa hankkia erittäin tehokas puhdistusaine edulliseen hintaan, joka voi korvata menestyksekkäästi kaupoissa saatavilla olevat ammattimaiset vastineet.