Saappaasi kastuivat lumesta? Meillä on ratkaisu!


Tiedät varmasti sen tunteen, kun karvas pakkanen puristaa poskia ja jalat alkavat yhtäkkiä luustua. Lumimärät saappaat tarkoittavat, että jokainen otettu askel tuo sinut lähemmäksi vilustumista tai jopa vakavampaa infektiota. Jos mietit, mitä tehdä, kun kenkäsi kastuvat täysin, olet tullut oikeaan paikkaan. Meillä on ratkaisu!

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Tiedätkö sen tunteen, kun karvas pakkanen puristaa poskia ja jalat alkavat yhtäkkiä luutua? Talvelle tyypilliset korkeat lumikuormat voivat aiheuttaa sinulle paljon ongelmia - alkaen vilustumisesta ja päättyen vakavaan infektioon.

Tämän estämiseksi vältä ei-vedenpitävien jalkineiden käyttöä päivinä, jolloin tieolosuhteet ovat todella huonot. Tästä syystä valitse vedenpitävät jalkineet, joissa ei myöskään lumikuoret ole ongelma.

Vedenkestävyyden lisäksi kiinnitä huomiota lämmöneristykseen. Etsi kenkiä, joissa on erityinen kalvo, joka ei päästä pienimpiäkään vesihiukkasia läpi eivätkä samalla estä hengittävyyttä kengän sisällä.

Älä myöskään unohda kyllästää kenkiäsi suojataksesi niitä ulkoisilta tekijöiltä, ​​kuten lumelta. Voit käyttää erityisiä kyllästystuotteita tai käyttää yhtä tehokkaita kotimenetelmiä. Sisään Tämä artikkeli Olemme koonneet koeteltuja menetelmiä, joiden avulla voit helposti sinetöidä kenkäsi kotona.

Mitä tehdä, jos kengät kastuvat lumesta matkalla töihin?

Toimistolle menessäsi tuntui, että kenkäsi olivat täysin lumen märät ja 8 tunnin työskentely niissä voi johtaa vilustumiseen? Parempi olla ottamatta riskejä!

Älykkäin ratkaisu olisi hankkia työpaikalle ylimääräisiä kenkiä ja sukkia. Loppujen lopuksi järkevä on aina vakuutettu! Tämän ansiosta kengät ehtivät kuivua pitkän päivän aikana, jotta voit palata turvallisesti kotiin, eivätkä jalat jäädy.

Kuinka käsitellä lumen märiä kenkiä?

Jos sinulla ei kuitenkaan ole työpaikallasi ylimääräistä kenkäparia, on olemassa muita tapoja pärjätä. Jos mahdollista, riisu kengät ja täytä ne rullatuilla sanomalehdillä kosteuden imemiseksi. Valitse aikakauslehti, jossa ei ole liikaa kuvia, koska märkä mustetta voi valua yläosaan. 

Saat parhaat tulokset vaihtamalla paperin uuteen heti, kun huomaat sen olevan märkää. 8 tunnin kuluttua kenkien pitäisi olla jälleen käyttövalmiita. Muista kuitenkin kuivata ne huolellisesti kotona samalla tavalla välttää homeen kasvua

Älä missään tapauksessa käytä suoraa lämmönlähdettä. Liukuneiden kenkien jättäminen kuuman jäähdyttimen alle voi aiheuttaa päällisen vääntymisen ja liiman vaurioitumisen. Tällainen vahinko on usein peruuttamaton! Samanlaisia ​​ei-toivottuja vaikutuksia voi aiheuttaa kenkien kuivaaminen kuumailmakuivaimella.

Kuinka hoitaa lumessa kastuneita nahkakenkiä?

Kun käsittelet lumisia nahkasaappaat, varmista, että ne ovat hyvässä kunnossa. Vinkkiemme ansiosta tämä tehtävä on lasten leikkiä ja suosikkikenkäparisi palvelee sinua monta vuotta. Sinun tarvitsee vain noudattaa näitä kolmea vinkkiä:

Vinkki #1

Anna kenkien kuivua. Jätä ne hyvin ilmastoituun tilaan. Älä missään tapauksessa laita kenkiäsi parvekkeelle tai terassille. Jalkineiden sisällä oleva kosteus yhdistettynä negatiivisiin lämpötiloihin voi aiheuttaa rumia halkeamia päälliseen.

Saat parhaat tulokset käyttämällä vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi kosteuden imemiseksi. Vaihda ne säännöllisesti nauttiaksesi upeista tuloksista. 

Vinkki #2

Kun kenkäsi ovat täysin kuivat, älä jää lepäämään laakereillaan. Muista, että vesi poistaa tärkeitä ravintoaineita ihon pinnalta. Lisäksi liotettujen jalkineiden kuivausprosessi saa nahassa luonnollisesti olevan öljyn haihtumaan kosteuden mukana. 

Tämän seurauksena iho voi kuivua ja haurastunut, mikä johtaa halkeamien muodostumiseen. Tämän estämiseksi muista käyttää erityistä nahkakenkien hoitoainetta tai jyväsnahalle tarkoitettua sprayrasvaa. Tämän ansiosta jalkineet saavat pidemmän käyttöiän ja näyttävät käytännössä uusilta.

Vinkki #3

On yhtä tärkeää kyllästää kengät suojaamaan niitä viihteen toistumiselta. Mietitkö kuinka se tehdään? Se on helppoa! Sisään Tämä artikkeli löydät tehokkaimmat vinkit nahkakenkien kyllästämiseen kotihoidoilla.

Ole kärsivällinen

Kuten näette, lunta saappaiden kohdalla ei ole oikoteitä. Paras ratkaisu tähän ongelmaan on vanha ja hyvä sanomalehti. Se ei ole vain helposti saatavilla, vaan myös edullinen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää:

- paperipyyhe

- nenäliinat

- vessapaperi

- vanha, vaalea puuvillainen T-paita 

Ole kärsivällinen. Kenkien kuivausprosessi tällä tavalla kestää useita päiviä riippuen siitä, kuinka märät kengät ovat. Päällisen muodonmuutosten välttämiseksi voit käyttää lisäksi puisia kenkäpaareita.

Uskomme, että vinkkimme auttoivat sinua pelastamaan suosikkisaappaasi, jotka ovat kastuneet lumeen. Onnea!