Talvella aktiivinen! Valitsemme lumikengät


Rakastatko juoksemista ulkona? Älä anna pakkanen ja lumen estää sinua viettämästä aikaa aktiivisesti! Vilustumisen välttämiseksi muista sijoittaa lämpöalusvaatteisiin... ja laadukkaisiin lumikenkiin. Olemme laatineet muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä oikean valinnan ja valita täydelliset juoksukengät talveksi.

Älä anna lumen estää sinua!

Oletko dieetillä? Haluatko parantaa kuntoasi? Valmistaudutko maratoniin? Ei ole väliä mikä motivaatiosi on, älä anna alhaisten lämpötilojen ja siihen liittyvän lumen ja pakkasen horjuttaa suunnitelmiasi.

Jotta vältytään flunssalta, joka pitää sinut sisätiloissa, on hyvä valmistautua talven ulkoiluun. Sijoita laadukkaisiin lämpöalusvaatteisiin. Tarvitaan myös oikein istuvat kengät. Mietitkö, kuinka ne valitaan? Olet oikeassa paikassa! Aloitetaan!

Mitä ottaa huomioon lumikenkiä ostettaessa?

Talvijuoksukenkiä ostettaessa kannattaa ottaa huomioon useita näkökohtia, jotta motivaatio ei menetä ensimmäisen harjoituksen jälkeen.

Kiinnitä erityisesti huomiota vedenkestävyyteen, joka auttaa sinua välttämään vilustumista. Yhtä tärkeää on tukea nilkkoja, mikä ehkäisee ikäviä vammoja. Turvallisuutesi vuoksi muista pitää huolta tarttuvuudesta maahan ja ... kenkien ulkonäöstä. Älä myöskään unohda oikein istuvaa kokoa, jotta et valittaisi epämukavuudesta ja varpaille. 

Olemme käsitelleet kaikki nämä ominaisuudet oppaassamme, jotta täydellisen talvijuoksukengän valinta olisi mahdollisimman helppoa.

Vedenpitävä vilustumisen välttämiseksi

Lumi, sade, muta ja sohjo ovat jokaisen talven erottamattomia ominaisuuksia. Urheilu tällaisissa olosuhteissa huonosti istuvilla jalkineilla voi aiheuttaa jalkojen märkiä, mikä on lyhyt tie vilustumiseen. Jos haluat, että tauti ei estä sinua talviaktiviteeteista, muista valita vedenpitävät kengät. 

Ne sopivat parhaiten talvilenkille saappaat vedenpitävällä Gore-Tex-kalvolla. Tämän huokoisen materiaalin erityisen rakenteen ansiosta vesi ei pääse kengän sisään ja vesihöyry tunkeutuu helposti ulos. Se on myös loistava ratkaisu juoksijoille, joiden jalat jäätyvät epäsuotuisissa sääolosuhteissa.

 

Nilkan tuki vammojen estämiseksi

Kosteus, huurre ja jää tekevät maasta erittäin liukkaan talvella. Juoksussa riittää yksi väärä askel ja voit loukkaantua. Jos et halua joutua pitkään jonoon sairaalan päivystykseen, muista antaa nilkkojasi niiden tarvitsema tuki. 

Valitse kengät, joissa on korkea päällinen ja jäykiste nilkkojen ympärillä. Tämän ansiosta, vaikka liukastuisit, et todennäköisemmin satuta itseäsi.

Maadheesio turvallisuuden takaamiseksi

Talvella nilkan tukemisen lisäksi on varmistettava asianmukainen tarttuvuus maahan. Parhaan pidon saamiseksi muista valita syvällä kulutuspinnalla varustetut jalkineet. Tunnistat sen karkean pohjan näkyvistä urista ja syvennyksistä. 

Nastojen tulee olla riittävän suuria, jotta pysyt turvassa ja pystyssä reitin olosuhteista riippumatta. Myös kengät kannattaa valita suhteellisen jäykällä välipohjalla.

Oikea ulkoasu nähtäväksi

Lumessa juostessa kenkien oikea ulkonäkö on yhtä tärkeää. Ja kyse ei missään nimessä ole juoksukengistä talvella, jossa on sesongin mukaisia ​​koristeita söpöjen lumihiutaleiden tai lumiukkojen muodossa :-)

Ei voi kiistää, että talvella pimenee paljon nopeammin. Parhaan turvallisuuden takaamiseksi tarvitset kengät, jotka erottuvat joukosta. Pysy kirkkaissa, kirkkaissa väreissä. Varmista, että lumikengissäsi on heijastimet.

Lisäksi talviharjoituskenkien tulee erottua kestävillä päällisillä ja kiinteillä pohjalla. Tämän mielessä voit varmasti löytää täydellisen mallin.

Oikea koko takaamaan mukavuuden

Tärkeä huomioitava seikka lumikenkiä ostettaessa on, että käytät talvella luultavasti paksumpia sukkia kuin tavallisesti. Jos et halua saada tuskallisia rakkuloita ja varpaille, muista ottaa tämä huomioon! 

Saattaa olla hyvä idea valita puolet tavallista suuremmat kengät. Älä kuitenkaan osta niitä sokeasti! Muista kokeilla niitä lämpimillä sukilla, joissa aiot juosta. Näin varmistat, että uudet juoksukengät eivät päädy vaatekaapin pohjalle.

Parasta laatua parhaaseen kokemukseen

Talvella kannattaa panostaa laadukkaisiin juoksukenkiin. Aktiivisuus ulkona äärimmäisissä sääolosuhteissa on täysin erilainen kokemus kuin juokseminen kesällä tai keväällä. Loppujen lopuksi lumi ja jää reitillä lisäävät putoamis- ja tuskallisten vammojen riskiä.

Tämän välttämiseksi muista valita oikeat kengät noudattamalla tässä artikkelissa käsiteltyjä vinkkejä. Olemme vakuuttuneita, että tällä tavalla varmistat parhaan mahdollisen kokemuksen!