Tarkista, teetkö nämä virheet ostaessasi vauvan kenkiä


Lasten kenkien ostaminen on todellinen haaste. Vaikka vanhemmat haluavat aina parasta lapsilleen, joskus tiettyjen sääntöjen tietämättömyys voi olla kohtalokasta ja haitata lasten jalkojen kunnollista kehitystä. Tämän estämiseksi olemme laatineet luettelon yleisimmistä virheistä. Varmista, että et sitoudu niihin!

Lasten jalat vaativat erityistä hoitoa

Yleissääntönä on, että jalkineet tulee vaihtaa muutaman kuukauden välein. Yhden kenkäparin käyttämiselle ei kuitenkaan ole yhtä tarkkaa aikarajaa, eivätkä lapset aina pysty kertomaan, milloin he tuntevat epämukavuutta tiukkojen tai epämukavien kenkien käyttämisestä. 

Tästä syystä on erittäin tärkeää tarkkailla niitä jatkuvasti ja tehdä johtopäätöksiä. On useita näkökohtia, jotka on otettava huomioon määritettäessä, onko aika ostaa uudet kengät.

Varmasti kengät tulee vaihtaa, jos lapsesi ontuva tai hankala liikkua. Todennäköisesti kengät ovat liian tiukat ja hankaavat hänen jalkojaan, mikä aiheuttaa kipua kävellessä. Katso myös päällinen ja pohja. Jos huomaat löystyviä saumoja ja näkyviä kulumisen merkkejä varpaissa tai kantapäässä, muista etsiä lapsellesi uusi kenkäpari. 

Lasten kenkiä ostettaessa on kuitenkin muistettava, että pienet jalat vaativat erityistä huolellisuutta. Olemme laatineet luettelon yleisimmistä virheistä. Tarkista, ettet tee niitä.

# 1 Käytettyjen kenkien ostaminen

Vaikka vanhempien sisarusten tai serkkujen vaatteet ovat hyvä tapa säästää rahaa, käytettyjen kenkien ostaminen voi olla kohtalokasta.

Loppujen lopuksi jalkineet mukautuvat käyttäjän jalan ainutlaatuiseen muotoon, joka on ainutlaatuinen.

# 2 Liian isojen kenkien ostaminen

Lasten jalat kasvavat valon nopeudella. Monet vanhemmat pitävät houkuttelevana ostaa suurempia kenkiä, joiden pitäisi teoriassa kestää kauemmin.

Käytännössä siitä voi kuitenkin olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Tarkemmin sanottuna yhteensopimattomat jalkineet voivat aiheuttaa kaatumista, kompastumista ja jopa epänormaalia jalkojen kehitystä.  

# 3 Uusimpien trendien takaa

Pienoisvarvastossut tai -saappaat voivat näyttää söpöiltä, ​​mutta ne eivät varmasti tarjoa tarvittavaa tukea pienille jaloille, joita niiden oikea kehitys edellyttää. Tästä syystä vältä ostamasta lapsellesi tyypillisiä aikuisten kenkiä, kuten varvastossoja, varvastossuja tai hienoja cowboy-saappaat, joissa on teräväkärki. 

Se, mikä kuvissa näyttää herkulliselta, voi itse asiassa aiheuttaa jalkaongelmia aikuisiässä. Esimerkiksi edellä mainitut cowboysaappaille tyypilliset teräväkärkiset varpaat voivat häiritä sormien kunnollista kehitystä ja myötävaikuttaa jalan muodonmuutokseen. Toisaalta varvastossojen käyttäminen vaatii kävellessä varpaiden käpristymistä, mikä voi johtaa epäluonnolliseen kävelyyn.

# 4 Osta jäykät kengät sileillä pinnoilla

Lasten kengät eivät saa missään tapauksessa olla jäykkiä. Muuten lapsesi jalkojen lihakset voivat heikentyä, eivätkä pitkät kävelyt ja ulkoilu ole enää nautintoa. 

Joustava pohja ja päällinen mahdollistavat lihasten oikean kehityksen ja samalla auttavat säilyttämään tasapainon kävellessä ja tarjoavat vertaansa vailla olevan käyttömukavuuden. 

Kiinnitä huomiota myös kenkien pohjallisiin. Valitse sileiden, liukkaiden pohjallisten sijaan karkeat ja liukumattomat pohjat. Tämän ansiosta vältyt tuskallisilta kaatumisilta ja lapsesi kehon vammoilla.

# 5 Hinta asetetaan laadun edelle

Lasten kenkien vaihtotiheys tarkoittaa, että monet vanhemmat päättävät säästääkseen asettaa hinnan laadun edelle. Älä tee sitä virhettä. Valitse hyvämaineisia valmistajia, joiden tuotteet ovat korkealaatuisia.

Lue arviot ja katso kenkiä tarkasti ennen ostamista. Tarkista, että rakenne on tehty tukevasti ja että käytetyt materiaalit kestävät jokapäiväistä käyttöä.

# 6 Koko "silmän mukaan"

Toinen yleinen virhe ostettaessa lasten kenkiä on "silmän" koon valinta. Riippumatta siitä, ostatko jalkineet kiinteästä vai verkkokaupasta, varmista, että koko sopii oikein.

Kuinka valita lasten kenkien koko?

Jos olet päättänyt tehdä ostoksia kiinteässä myymälässä, anna lasten kenkien koon valinta asiantuntijalle. Pätevä henkilökunta säätää kengät oikein nopeasti. Jos tämä ei ole mahdollista, voit tehdä sen itse.

Tarkista, että lapsesi pisimmän varpaan ja kengän kärjen välinen etäisyys on oikea. Voit tehdä tämän työntämällä peukalosi leveyden poikki. Jos se sopii helposti, lapsesi sormissa on tarpeeksi tilaa. 

Varmista myös, että kantapää ei luiskahda kengästä kävellessäsi. Liu'uta kengän takana oleva pikkusormi ensimmäiseen nilkkaan ja olet valmis.

Kun lapsesi ei halua tehdä yhteistyötä tai haluat mieluummin tehdä ostoksia verkossa, piirrä lapsesi jalka paperille, joka on asetettu tasaiselle alustalle. Mittaa sitten kahden ääripisteen välinen etäisyys ja säädä saatu pituus kokotaulukkoon.