Terveet lasten kengät


Terve jalka on onnellinen jalka.

Terve jalka on onnellinen jalka. Lapset rakastavat tutkia tiloja, tutustua erilaisiin tekstuureihin, heitä kiehtoo maan epätasaisuus ja sen erityisyys. He kokevat aistivaikutelman kosketuksen kautta, mikä puolestaan ​​stimuloi heidän aistien integroitumistaan. Lasten kenkien pitäisi siksi olla hyvä tekosyy hieman kehittyneemmälle maailman kulkemiselle, eivätkä ne saisi rajoittaa pikkulapsia.

Lasten kengät - kumpi valita?

Terveet lasten kengät ovat sellaisia, jotka ovat lähes huomaamattomia taaperon jaloissa. Siksi niiden tulisi olla erittäin kevyitä, pehmeitä, hengittäviä ja oikein muotoiltuja siten, että jalka voi suorittaa työnsä vapaasti ja säilyttää vain oikeat liikkeet.

Vakaa kävely on lapsen turvallisen liikkeen perusta - muista kuitenkin, että kenkien ei pitäisi olla tasapainon säilyttämisen ja eri tasoilla selviytymisen lähde. Tämä on erityinen tehtävä lasten jaloille, jotka työskentelevät, kehittyvät ja harjoittelevat jatkuvasti. Terveet lasten kengät eivät siis voi auttaa pientä näissä toiminnoissa, vaan vain tukea niitä.

Liian jäykät, raskaat jalkineet, joissa on korkea päällinen, rajoittavat reaktionvapautta ja aiheuttavat epämukavuutta. Vain joustavat, 1/3 taivutettavat kengät täyttävät tehtävänsä kunnolla.

Kiinnitämme huomiota takaosaan. Ensinnäkin jokaisen lapsen kantapää on erilainen, joten se, mikä sopii yhdelle lapselle, on toiselle hankalaa. Tarkistetaan siis, tarttuuko puhekielessä "kantapäälaskuri" hyvin eikä ole liian jäykkä.

Korkeaa päällistä voidaan joskus käyttää - esimerkiksi talvella. Otetaan kuitenkin huomioon, että se on suurempi tarve, ja jos päätämme tällaisesta ratkaisusta, tarkistetaan, onko päällinen riittävän joustava. Kun lapsi kyykkyilee, leikkii leikkikentällä tai juoksee, hänen täytyy tuntea mahdollisimman paljon liikkumavapautta. Tämä pitää hänet turvassa.

Kotikengät

Yhtä tärkeää on se, mitä lapset liikkuvat kodin ulkopuolella, mitä tossuja he käyttävät kotona ollessaan. Olkaamme johdonmukaisia. Jos kiinnitämme huomiota kenkien valintaan, päätetään myös lasten terveistä tossuista. Vältä varvastossuja, jotka eivät pidä jaloistasi kiinni. Kiinnitämme huomiota siihen, että tossut ovat hyvin muotoiltuja, riittävän kevyitä ja tukevat myös jalkaa. Tässä tapauksessa myös kierteellä on suuri merkitys. Jos kanta hoitaa tehtävänsä oikein, kantapää pysyy paikallaan. Katsotaanpa myös pohjaa. Jos se on suhteellisen ohut ja joustava, se ei rajoita lapsesi leikkimisvapautta.

Muistakaamme myös käytetyt materiaalit. Hikinen iho luistaa ja hankaa. Pidetään huolta herkistä kankaista tai valitaan tossut, jotka on valmistettu ohuesta luonnonnahasta. Tarkistetaan vuoraus sisällä. Sen ei pitäisi olla täysin tasainen jalkojen muodonmuutosten estämiseksi. Kiinnitämme huomiota varpaiden paikkaan ja kenkien leveyteen.

Kesäkengät

Terveet sandaalit lapsille tarkoittavat kesäretkien nauttimista ja monia ulkona vietettyjä tunteja. Välttääksesi hankauksia ja rakkuloita, etsi pehmeitä ja erittäin ohuita nahkasandaaleja. Paljain jaloin kengässä tuntuu epätasaisuus, ompelupaikat tai ulkonevat koristeet. Meidän on tarkistettava huolellisesti kenkien sisäpinta käsillämme, onko liimajäämiä, solmuja, lukkoja jne.

Vuodenajasta riippumatta lasten kenkien tulee täyttää tietyt käyttöehdot. Myös syksyllä ja talvella meidän pitäisi etsiä vain terveitä jalkineita. Valitse aurinkoisina ja kylminä päivinä kengät, joissa on hengittävä kalvo ja paksu pohja. Kun pakkaset tulevat, etsitään lämpimiä, hyvin eristettyjä saappaita tai lumisaappaita, jotka eivät rajoita lapsen liikkeitä ja suojaavat jalkojaan kylmältä ja kosteudelta.

Olkaamme varovaisia ​​koon valinnassa. Kaikkien taaperoiden samanaikaisesti käyttämien jalkineiden ei tarvitse olla täsmälleen samankokoisia. Saattaa käydä ilmi, että ostamme suurempia saappaita, koska sisällä on lampaannahka. Toisaalta hieman ohuemmat urheilukengät, joissa on peitolla vuorattu pohjallinen, sopivat pienempään kokoon.

Meidän on aina valvottava sisävuoren mittoja ottaen huomioon myös sellaiset asiat kuin lapsen sukkien ja sukkahousujen paksuus. Talvi on eristettyjen vaatteiden, lämpöalusvaatteiden, villasukkien ja paksujen mikrofleecehousujen aika. Lapsen tulee aina käyttää oikein valittuja kenkiä, koska se on vastuussa lapsemme terveestä, rajoittamattomasta ja luonnollisesta kävelystä.