Vaellus - mitä kenkiä valita?


Haluaisimme sanoa, että se on varmasti mukava, mutta se ei auta meitä paljon, kun valitset oikeat kengät. Itse asiassa on monia vinkkejä, jotka auttavat täyttämään kerroksen, jossa vierailet viehättävillä vuoristoalueilla. Tänään haluaisimme kerätä ne yhteen järkevään artikkeliin, joka helpottaa huomattavasti vaellusreittien valintaa.

Haluaisimme sanoa, että se on varmasti mukava, mutta se ei auta meitä paljon, kun valitset oikeat kengät. Itse asiassa on olemassa monia vinkkejä, jotka auttavat sinua täydentämään layetteä lumoavien vuoristopolkujen vierailulla ja paljon muuta. Tänään haluaisimme kerätä ne yhteen, järkevään artikkeliin, joka helpottaa merkittävästi vaellusta varten tarkoitettujen kenkien valintaa.

Lisäksi käytämme yhä enemmän verkkokauppoja, minkä vuoksi keskitymme pääasiassa niihin. Jotta voit valita kengät hyvin, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mitä kenkiä on valmistettu, samoin kuin kengän pohjasta tai pituudesta. Kaikki nämä tiedot löytyvät sivustosta ja nauttia nopealta ostokselta. Mutta ennen kuin teemme sen, pohdimme hyvien vaelluskenkien kolme tärkeintä ominaisuutta.

Kengät kestävät sään ja vaikean reitin

Tämä on hyvin yleinen vihje. Kestävät kengät ovat pääasiassa niitä, jotka on valmistettu oikeasta materiaalista, useimmiten kosteudenkestävistä, jopa vedenpitävistä. Vaikka voi tuntua, että vuoristojemme vaellus on kakkua, joskus saattaa käydä ilmi, että tie vain nousi meille. Sade alkoi sataa, joten joudut lopettamaan sen ja luopumaan menemästä tai menemään rauhallisemmalle alueelle. Tällöin kenkien tulee selviytyä kanssamme silloinkin, kun kävelemme raskaalla, liotetulla ja usein liukkaalla alustalla.

On syytä muistaa, että jokainen kenkäpari kuluu vain ajan kuluttua. Varovaisuutta ei kuitenkaan pidä tehdä valmistajan suositusten mukaisesti. Iho, mukaan lukien ekologinen iho, on kyllästettävä ennen ensimmäistä käyttöä, kenkiä ei saa kuivata avotulella, esimerkiksi tulisijalla. Anna niiden kuivua luonnollisesti kotiin tai yön jälkeen.

Kun valitset kengän vaikeaa ja kevyempää reittiä varten, sinun on tarkasteltava, miten kengät on valmistettu. Jos menemme ulkomaisiin huippuihin, joissa lämpötila voi olla varmasti alhaisempi, kannattaa valita vahvat ja eristetyt kengät. Jos menemme puolalaiselle Bieszczadylle - laitetaanpa vaaleat mutta korkeat vaelluskengät.

Matala tai korkea?

Aloitetaan kysymyksestä - miksi erotus jalkineiden korkeudessa on niin vähäinen? Syy on hyvin yksinkertainen ja käytännöllinen asia. Jos päätämme noudattaa vaikeaa, kuoppaista reittiä, ylempi yläosa suojaa nilkan nyrjähdyksiä ja muita vammoja. Alempi kengät ne soveltuvat vähemmän kuoppaisille, tasaisemmille maastoille, joilla ei ole vaaraa liukkaista kivistä.

Korkeat saappaat toimivat myös syksyllä, kun kesän jälkeen päätämme kiivetä huiput. Vakaa kolera auttaa meitä vakauttamaan nilkan lisäksi myös metatarsuksen, kantapään ja nilkan nivelet molemmissa jaloissa. Tällä tavalla valitut kengät määrittävät turvallisuutemme jokaisella vuoristopolulla.

Miksi kengät pitäisi olla suurempia?

Vain harvat harrastukset kiinnostavat retkeilystä. Useimmat ihmiset, jotka haluavat rentoutua vuoristossa, eivät ymmärrä, että heidän pitäisi ostaa kenkiä suuremmiksi. Tämä antaa meille mukavuutta useista syistä. Ennen kaikkea kannattaa muistaa, että kurssi paisuu. Talvella voit laittaa hyvän vaelluskengän ylimääräiseen sukkaan, joka suojaa meitä kylmältä. Ongelma ei kuitenkaan välttämättä ole pelkästään tämän vuoden ajankohtana - riippuen reitin reitistä ja korkeudesta, johon olemme nousemassa, voimme vain jäätyä ja ylimääräinen sukkupari on jumalanpalvelus.

Hyvät kengät vievät aikaa löytää niitä, mutta verkkokaupassa voit ostaa vaelluskenkiä muutaman tai kymmenen vuoden ajan kerrallaan vauva. Niitä on saatavana eri väreinä ja valmistettu erilaisista, kestävistä materiaaleista. On kenkiä aikuinenerilaisissa urheiluvaihtoehdoissa. Loppujen lopuksi koko perheen mukavuuden ja turvallisuuden pitäisi olla ensinnäkin.