Vaellus - mitä kenkiä valita?


Haluaisin sanoa, että se on varmasti mukava, mutta se ei auta paljoakaan oikean kenkäparin valinnassa. Itse asiassa on monia vinkkejä, jotka auttavat sinua täyttämään layetin viehättäville vuoristopolkuille. Tänään haluaisimme koota ne yhteen mielekkääseen artikkeliin, joka selittää merkittävästi vaelluskenkien valitsemisen ongelman.

Haluaisin sanoa, että se on varmasti mukava, mutta se ei auta paljoakaan oikean kenkäparin valinnassa. Itse asiassa on monia vinkkejä, jotka auttavat sinua täyttämään layetin viehättäville vuoristopolkuille ja paljon muuta. Tänään haluaisimme koota ne yhteen mielekkääseen artikkeliin, joka selittää merkittävästi vaelluskenkien valitsemisen ongelman.

Lisäksi käytämme verkkokauppoja yhä useammin, joten keskitymme pääasiassa niihin. Jos haluat valita kengät hyvin, sinun on kiinnitettävä huomiota siihen, mistä kengät on tehty, sekä pohjaan tai päällisen pituuteen. Löydät kaikki nämä tiedot verkkosivustolta ja voit ostaa nopeasti. Mutta ennen kuin teemme sen, harkitsemme hyvän vaelluskengän kolmea tärkeintä ominaisuutta.

Kengät kestävät sääolosuhteita ja karkeita polkuja

Tämä on hyvin yleinen neuvo. Kestävät kengät ovat ensisijaisesti sellaisia, jotka on valmistettu sopivasta materiaalista, useimmiten kosteutta kestävästä, jopa vedenpitävästä. Vaikka voi tuntua siltä, ​​että vaellus vuorillamme on kakkua, joskus saatat huomata, että tie vain ylittää meidät. Alkoi sataa, joten oli välttämätöntä pysäyttää se ja lopettaa kiipeily tai siirtyminen rauhallisemmalle alueelle. Tässä tapauksessa kenkien on selviydyttävä kanssamme myös silloin, kun kävelemme soisella, kastetulla ja usein liukkaalla maaperällä.

On syytä muistaa, että jokainen kenkäpari yksinkertaisesti kuluu ajan myötä. Niistä on kuitenkin huolehdittava valmistajan suosittelemalla tavalla. Nahka, mukaan lukien ekologinen nahka, tulee kyllästää ennen ensimmäistä käyttökertaa, kenkiä ei saa kuivata avotulella, esim. Tulessa. Anna niiden kuivua luonnollisesti kotiin palattuaan tai yön yli.

Kun valitset kengän vaikealle ja kevyemmälle reitille, sinun on tarkasteltava kenkien rakennetta. Jos aiomme vieraille huippuille, joissa lämpötila voi olla paljon alhaisempi, kannattaa valita vahvat ja eristetyt kengät. Jos olemme menossa puolalaiseen Bieszczadyyn - laitetaan kevyet mutta korkeat vaelluskengät.

Matala vai korkea?

Aloitetaan kysymyksestä - miksi päällisen korkeuden ero on niin tärkeä? Syy on hyvin yksinkertaisessa ja käytännöllisessä asiassa. Jos päätämme seurata vaikeaa, kuoppaista reittiä, korkea yläosa suojaa nilkkamme vääntymistä ja muita vammoja vastaan. Alemmat saappaat ne sopivat vähemmän kuoppaiseen, tasaisempaan maastoon, jossa ei ole uhkaa esimerkiksi liukkailta kiviltä.

Korkeat saappaat osoittautuvat myös syksyllä, kun päätämme kiivetä huipulle kesän jälkeen. Vakaa kolera auttaa meitä vakauttamaan nilkan lisäksi myös metatarsuksen, kantapään ja nilkan molemmissa jaloissa. Tällä tavalla valitut kengät määräävät turvallisuutemme jokaisella vuoristopolulla.

Miksi jalkineiden on oltava yhtä kokoa suurempia?

Harvat harrastajat, jotka ovat erittäin kiinnostuneita vaelluksesta, tietävät tämän tosiasian. Useimmat ihmiset, jotka haluavat lähteä patikoimaan vuorille, eivät ymmärrä, että heidän pitäisi ostaa yhtä kokoa suurempia kenkiä. Tämä tarjoaa meille mukavuutta useista syistä. Ensinnäkin on syytä muistaa, että jalka on turvonnut. Talvella voit pukea ylimääräisen sukan hyvään vaelluskenkään suojaamaan sinua kylmältä. Ongelma ei kuitenkaan voi olla pelkästään tähän aikaan vuodesta - vaellusreitistä ja kiipeilykorkeudesta riippuen saatamme vain jäähtyä ja ylimääräiset sukat ovat jumalattu.

Hyvien kenkien löytäminen vie aikaa, mutta verkkokaupasta voit ostaa vaelluskengät teini -ikäiselle tai teini -ikäiselle pojalle kerralla lapsi. Niitä on saatavana eri väreissä ja ne on valmistettu erilaisista kestävistä materiaaleista. Kengät varten aikuinen, erilaisissa urheiluvaihtoehdoissa. Loppujen lopuksi koko perheen mukavuuden ja turvallisuuden tulisi olla etusijalla.