Vaelluskengät


Kevät ei pilaa meitä tänä vuonna, mutta pitkä toukokuun viikonloppu lähestyy jo! Oletko menossa jonnekin vai pysytkö kotona?

Kevät ei pilaa meitä tänä vuonna, mutta pitkä toukokuun viikonloppu lähestyy jo! Oletko menossa jonnekin vai pysytkö kotona? Joka tapauksessa tarvitset oikeat kengät! Matka tuntemattomaan väärillä vaihteilla voi aiheuttaa epämiellyttävän yllätyksen. Jotkut paikat, erityisesti vuoret, tarvitsevat sopivan ympäristön. Mutta hitaasti, katsotaanpa kenkiä, joista voi olla hyötyä aktiivisena viikonloppuna.

Monet ihmiset menevät vuorille toukokuun viikonloppuna. Jalkineiden kysymys näyttää olevan hyvin yksinkertainen. Teoreettisesti me kaikki tiedämme, että vuorilla on tarpeelliset jalkineet, mutta onko se todella?

Lähde: demotywatory.pl

 

Luulen, että kaikki vuoriston ystävät katsovat tätä kuvaa kauhuissaan. Jos et halua maksaa kyydistä maailman kalleimmassa taksissa eli edellä mainitussa GOPRU -helikopterissa, varusta itsesi mukavilla ja sopivilla kengillä.

Vaelluskenkien valintaa koskevat säännöt alkavat kenkien valinnan perussäännöistä yleensä. Ensinnäkin kenkien tulee olla oikean kokoiset jalan koon mukaan. Toiseksi, vaikka kengät olisivat oikean kokoisia, ne eivät voi satuttaa missään. Nyt olemme siirtymässä korkeammalle monimutkaisuudelle. Vuorilla ollessamme vietämme yleensä 8-10 tuntia jaloillamme ja tänä aikana kengät ovat jaloissamme koko ajan ja työskentelemme kovasti. Liikunnan, lämpötilan ja muiden tekijöiden vaikutuksesta jalat ja vasikat turpoavat, minkä vuoksi on erittäin hyvä kokeilla kenkiä illalla, kun jalka on jo väsynyt. Innokkaat vuorikiipeilijät ehdottavat, että sinun pitäisi ostaa kenkiä, joita voit käyttää mukavasti, vaikka laitat päälle kaksi paria sukkia. Parempi turvata kuin pahoillani, mutta jos et aio kävellä vuorilla talvella tai myöhään syksyllä, se ei ole välttämätön tekijä.

 

Toinen tärkeä näkökohta vuoristokenkien valinnassa on yläosa. Alppisaappaissa ylemmän tulisi ulottua nilkan yläpuolelle kivuliaiden nyrjähdysten estämiseksi. Muista, että pohjan tulee olla paksu, mutta joustava ja välttämättä täynnä uria! Ne suojaavat sinua laskemasta kuin laskettelu!

 

Sääntöjä on useita, mutta ne kannattaa muistaa, koska kengät vuoristossa ovat investointi omaan turvallisuuteesi, se on sellainen vakuutus koko keholle.

Jos et aio kiivetä Orla Perćiin, voit myös valita kenkiä, joista on epäilemättä hyötyä vaellettaessa tasaisella maastolla. Sitten voit valita päälliset nilkan yläpuolella ja joustavamman pohjan.

 

 

Muista nämä pienet jalat! Loppujen lopuksi lapsetkin menevät vuorille!

 

Nyt, täynnä tietoa, voit mennä minne tahansa silmäsi kantavat.

Hyvää piknikiä! :)