Valitsemme talvijuoksukengät


Pidätkö juoksemisesta? Älä anna tulevan talven estää sinua tekemästä tätä fyysistä toimintaa. Hanki lämpöalusvaatteet ja sopiva kenkäpari, jotka antavat sinulle tarvittavan suojan pakkaselta ja huonoilta sääolosuhteilta. Tässä muutamia vinkkejä siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon talvijuoksukenkiä ostaessa.

Säällä ei ole väliä!

Talvisääden ei tarvitse estää sinua juoksemasta. Riippumatta siitä haluatko pitää kunnossa vai vain harrastaa harrastustasi, oikealla asenteella ja oikeilla välineillä pääset onnistuneesti treenaamaan myös kylminä ja lumisina päivinä.

Muista lämmitellä ja suunnitella reittisi etukäteen. Jos haluat välttää flunssan, muista hankkia talvivaatteet - lämpöalusvaatteet, toimiva takki tuulta ja vettä hylkivistä materiaaleista, lämpimät hanskat, sanka tai hattu ja tietysti oikeat kengät.

Mietitkö mitä etsiä ostaessasi niitä? Tutustu vinkkeihimme, joiden ansiosta teet helposti oikean valinnan ja pääset tien päälle ilman ongelmia. Aloitetaan!

Sano ei!" märät sukat

Älä missään tapauksessa juokse lumisilla teillä klassisissa urheilujalkineissa. Vaikka varustaisit itsesi erityisillä juoksukahvoilla liukastumisen estämiseksi, päällinen ilman hydrofobista järjestelmää voi alkaa kastumaan nopeasti. Tällä tavalla saatat altistua sukkien liotukselle, paleltumimiselle tai vilustumiselle.

Joissakin tapauksissa, kun talvi ei ole erityisen ankara ja reitti on täysin lumeton, voit ostaa lisää sisävuorauksen suojaamaan jalkojasi pakkaselta ja asentaa sen suosikkiharjoittelukenkiisi.

Parhaan lämpömukavuuden saavuttamiseksi valitse korkeat sukat, mieluiten merinovillasta. Muista, että jokaisella mitalilla on kaksi puolta. Varo ylikuumenemasta, sillä sillä voi olla myös epämiellyttäviä seurauksia.

Panosta hydrofobisiin ratkaisuihin

Kaikkialla oleva lumi voi alkaa tunkeutua kengän sisäpuolelle päällisen läpi ja aiheuttaa jalkojen kastumista ja seurauksena sairauksia. Jotta näin ei tapahdu, valitse jalkineet, joissa on erityinen kalvo, joka pitää veden ulkona. 

Kiinnitä huomiota myös kielekkeen ja nauhojen oikeaan muotoiluun, joka estää sulavan lumen ja veden pääsyn kengän sisään.

Ole näkyvissä tiellä

Talvella pimenee nopeasti. Jos haluat juosta töiden jälkeen, joudut todennäköisesti kohtaamaan huonot valaistusolosuhteet. Monet juoksukenkien valmistajat ovat tietoisia tästä, joten juoksijoiden turvallisuus on etusijalla ja kenkiin laitetaan heijastimet.

Jos juoksukengissäsi ei ole sisäänrakennettuja heijastimia, voit asentaa ne onnistuneesti itse. Sinun tarvitsee vain ostaa erityisiä heijastavia tarroja, jotka lisäävät näkyvyyttä tiellä.

Huolehdi vetovoimasta

Pito eli tarttuvuus maahan on erityisen tärkeä näkökohta talvella. Kun valitset treenaamisen lumisella pinnalla, sinun ei tarvitse huolehtia liukastumisesta, kunhan valitsemasi kengät on varustettu liukumattomalla kumipohjalla, jossa on upotukset.

Tee nilkoistasi vakaat

Juokseminen syvässä lumessa voi myötävaikuttaa mahdolliseen nilkan kiertymiseen. Heiluva, epätasainen pinta vaatii enemmän vakautta nilkoistasi. Valitse kengät, joissa on jäykempi päällinen, joka takaa täydellisen tuen. Varmista myös, että sido nauhat hyvin.

Talvijuoksukengät hänelle ja hänelle - tapaa suosikkimme

Jos etsit kenkiä, joissa on vahva ja kestävä päällinen, joka on valmistettu teknologialla, joka tarjoaa tukea, dynamiikkaa ja mukavuutta, valitse Nike React Infinity Run Flyknit juoksukengät talvimallistosta 2021. Ulkopohjan suuremman kumimäärän ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia kiinnittymisestä maahan, ja kengän sisällä oleva lisääntynyt vaahto tarjoaa sinulle vertaansa vailla olevan mukavuuden ja tehokkaan eristyksen maasta.

Kengät ovat toinen suositeltava vaihtoehto Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX. Erityinen materiaalikerros suojaa jalkojasi kosteudelta ja vedenpitävä päällinen antaa sinun juosta vaikeimmissakin olosuhteissa. Huomionarvoista on poistojärjestelmä ja kestävä kulutuspinta, jotka takaavat sinulle luonnollisen tuen.

Entä kengät Nike React Miler 2 Shield talvimallistosta 2022? Erityinen PFC-vapaa pinnoite suojaa jalkojasi sateelta ja pitää sinut kuivana myös sateisina päivinä. Valmistaja käytti tässä mallissa myös kestävää kulutuspinta (renkaiden innoittamana), jonka ansiosta liukkaalla pinnalla juokseminen on yhtä tehokasta ja miellyttävää kuin kirkkaina päivinä. On syytä lisätä, että kengän kieleke on ommeltu sivuille, mikä suojaa sateelta ja tuulelta.

Älä luovu suosikkilajistasi epäsuotuisissa olosuhteissa

Kuten näet, pakkanen, lumen ja kylmän ei tarvitse estää sinua harrastamasta suosikkilajiasi. Sinun tarvitsee vain valmistautua kunnolla vallitseviin sääolosuhteisiin ja voit siirtyä menestyksekkäästi eteenpäin!