Valitsemme vauvalle ensimmäiset kengät


Onko lapsesi vihdoin alkanut ottaa ensimmäisiä askeleitaan? Onnittelut! Olet varmasti ylpeä, etkä malta odottaa, että pääset vihdoin ostamaan söpöt vauvan kengät, jotka täydentävät kaikkia näitä kauniita tyylityksiä. Huomio! Se on erittäin vastuullinen tehtävä. Ota aikaa ja älä tee hätiköityjä päätöksiä. Oppaastamme löydät arvokkaita vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

Ensimmäiset askeleet = ensimmäiset kengät?

Kun vauvasi alkaa ottaa ensimmäisiä heiluvia askeleitaan, sinun täytyy tuntea valtavaa ylpeyttä ja jännitystä. Toisin kuin näyttää, sinun ei tarvitse heti mennä lähimpään kenkäkauppaan ostamaan söpöjä kenkiä. Ne luovat tarpeettoman esteen lapsesi jalkojen ja maan väliin. Tämän seurauksena tasapainon säilyttäminen olisi vielä vaikeampaa, ja maailman löytäminen voisi häiriintyä tehokkaasti. 

Kävelemään opetettaessa on erittäin tärkeää tuntea maa jalkojen alla. Paljain jaloin lapsesi voi helposti tutkia ympäristöä. Kyky tuntea maan alla, jonka alla hän kävelee, ei ainoastaan ​​auta häntä säilyttämään tasapainoa ja koordinaatiota, vaan myös kehittämään aistejaan. Kenkiin luottaminen voi haitata jalka- ja nilkkalihasten kehittymistä.

Jos et kuitenkaan halua altistaa taaperoasi kylmälle tai epämiellyttävälle karkean pinnan tunteelle, valitse pehmeät ja kevyet sukat, joissa on liukumattomat sisäkkeet. Näin lapsesi pysyy vapaana ja hänen jalkansa saavat lisäsuojaa.

Joten milloin sinun pitäisi ostaa ensimmäiset kengät?

Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja kehittyy yksilöllisesti. Vaikka ensimmäiset askeleet alkavat 8–18 kuukauden iässä, kannattaa olla ostamatta kenkiä, kunnes lapsesi saa tarpeeksi itsevarmuutta kävelläkseen käytännössä ilman aikuisen apua.

Silloin hän tarvitsee tukea ensimmäisten kenkiensä muodossa, ja voit vihdoin valita useiden mallien joukosta, joissa on hurmaavia koristeita.

Ostamme ensimmäiset kengät

Nyt kun tiedät, että on aika ostaa ensimmäiset kengät, on aika ryhtyä töihin. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan.

Lasten kenkiä on saatavilla useissa eri väreissä ja malleissa. Kuitenkin ennen kuin valitset mallin, joka varastaa sydämesi eniten, keskity tärkeämpiin - kuin visuaalisiin - näkökohtiin. 

Sopiva

Tärkein asia ostettaessa ensimmäisiä kenkiä lapselle on oikea istuvuus. Tiedät varmasti, kuinka sietämättömiä tiukat kengät voivat olla, ja luultavasti haluat, että lapsesi ei koskaan joudu kokemaan tätä epämukavuutta. 

Ehkä yllätämme sinut, mutta vauvojen tapauksessa hermopäätteet, jotka vastaavat ärsykkeiden vastaanottamisesta ympäristöstä, eivät ole vielä täysin kehittyneet. Tämän seurauksena lapsesi ei ehkä tunne, että valitsemasi kengät ovat epämukavia. Ja vaikka hän tekisikin, voi olla ihme kertoa sinulle. Ongelmien välttämiseksi varmista, että tiedät lapsesi jalkojen leveyden ja pituuden. 

Materiaali ja viimeistely

Lasten kenkien tulee olla pehmeitä, joustavia ja hengittäviä materiaaleja, kuten luonnonnahkaa. Kaikkien saumojen, reunojen ja viimeistelyjen tulee olla mahdollisimman pehmeitä. Näin mikään ei hiero vauvasi jalkoja. 

Yläosan tulee olla riittävän leveä, jotta sormet voivat liikkua vapaasti. Varmista myös, ettei se ole liian korkea. Nilkan yläpuolelle päättyvät kengät näyttävät ehkäisevän tapaturmia, mutta valitettavasti ne haittaavat lihasvoiman kunnollista kehitystä. Varmista myös, että kengät ovat mahdollisimman kevyet. 

Pohjat ja pohjalliset

Vauvan kenkien pohjallisten tulee olla joustavia ja luistamattomia. Tämän ansiosta taaperosi voi tutkia ympäröivää maailmaa paljon turvallisemmin. Varo jäykkiä pohjoja, jotka vaikeuttavat kävelemisen oppimista.

Etsi kenkiä, joissa on hengittävät sisäosat, jotka on valmistettu luonnollisista, pehmeistä materiaaleista. Tämän seurauksena vuori mukautuu taaperon jalan muotoon ja hän tuntee olonsa mahdollisimman mukavaksi.

Lukko

Yhtä tärkeää on kenkien kiinnikkeiden oikea valinta. Mietitkö tarranauhan ja nauhojen välillä? Riippumatta siitä, mitä valitset, varmista, että lukko antaa riittävästi tukea lasten jaloille ja että kantapää ei luista kävellessä.

Jos lapsesi on haluton tekemään yhteistyötä valmistautuessaan poistumaan kotoa, laita jalkaan tarrakiinnitetyt kengät. Tämän ratkaisun haittapuoli on se, että lapsesi voi helposti irrottaa ne itse, kun annat ne hetkeksi pois näkyvistäsi. Nauhoilla varustettujen kenkien pukeminen on hieman aikaavievämpää, mutta niiden ratkaiseminen ei ole niin helppoa. Varmista kuitenkin, että puristat solmut tiukasti estääksesi kompastumisen ja tuskallisen putoamisen.

Ovatko käytetyt vauvan kengät hyvä idea?

Älä missään tapauksessa päätä ostaa käytettyjä lasten kenkiä. Muista, että jokaisen ihmisen jalat ovat ainutlaatuiset, mikä on erityisen tärkeää vasta kehittyvien vauvojen tapauksessa. Käytetyt lasten kengät on mukautettu toisen taaperon jalkojen ominaisuuksiin, joten ne eivät tarjoa riittävästi tukea lapsesi jaloille.

Onneksi verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman malleja, jotka on suunniteltu erityisesti lasten jalkoihin. Nautimme ostoksistasi!