10 yleisintä kenkävirhettä. Varmista, ettet sitoudu niihin!


Kuluvatko kenkäsi nopeasti? Valittaako rakkuloista ja varpaille? Oletko huomannut, että jaloissasi on alkanut ilmestyä punoksia? Teet luultavasti yleisimmät kengänvalmistusvirheet. Olemme koonneet niistä suosituimmat ja toimittaneet valmiita ratkaisuja, jotka auttavat sinua selviytymään ärsyttävistä ongelmista. Työskennellä!

#1 Vain tietyn koon kenkien ostaminen

Oletko siitä asti kun olit teini-iässä ja jalkasi lakannut kasvamasta, oletko pysynyt yhdessä koon kanssa? Tämä on yksi yleisimmistä jalkineiden virheistä!

Lyötkö vetoa, että käytät kokoa 40, ja kun se tulee, 41 sopii kuin hansikas? Älä huomioi pakkauksessa olevaa numeroa ja muista, että kengän koko voi vaihdella valmistajan mukaan.

Lisäksi iän myötä jalka voi muuttaa kokoaan. Kaikki painovoiman ansiosta, joka yhdessä kehosi painon kanssa edistää nivelsiteiden venymistä. Tämän seurauksena jalkasi ei voi vain leveä, vaan myös pidentää!

Me kaikki tiedämme sen sydänsurun tunteen, kun unelmiesi kengät eivät oikein sovi, mutta niiden ostaminen hinnalla millä hyvänsä on kuin vaivan pyytämistä. Älä tee sitä virhettä, että toivot kenkäsi kuluvan ajan myötä. 

Tee itsellesi palvelus ja jätä ne toiselle asiakkaalle, niin valitset kengät sopivan koon. Näin vältyt rakkuloilta ja varpailta ja jalkasi kiittävät sinua upealla ulkonäöllä ja hyvässä kunnossa.  

# 2 Kenkien ostaminen väärään aikaan päivästä

Sanotaan, että milloin tahansa on hyvä aika ostaa uudet kengät. Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Kenkien kokeilemista kannattaa odottaa myöhempään aikaan. Mietitkö miksi?

Se on helppoa! Mitä kauemmin olet jaloillasi, sitä enemmän jalkasi voivat turvota. Tämä on kehon luonnollinen reaktio, jota esiintyy melkein kaikilla. Päivän kuluessa jalat voivat kasvaa jopa 8 %. 

Tämän seurauksena kengät, jotka sopivat täydellisesti aamulla, voivat aiheuttaa epämukavuutta iltapäivällä.

Tämän välttämiseksi lykkää uusien kenkien ostamista ainakin iltapäivään tai jopa iltaan. Tämän ansiosta voit olla varma, että tunnet olosi mukavaksi koko päivän, eivätkä jalkasi kärsi kovettumista, kovettumista ja muista vakavammista ongelmista.

# 3 Väärä kenkien säilytys

Pinoat kenkiä päällekkäin käytävällä ja sitten ihmettelet, miksi niihin ilmestyi yhtäkkiä rumia naarmuja ja mustelmia? Jotta voit nauttia kenkien erinomaisesta kunnossa, sinun on kiinnitettävä huomiota oikeaan säilytykseen.

Olemme omistaneet tälle aiheelle koko artikkelin, jonka voit lukea napsauttamalla tässä.

#4 Väärä kenkien poisto

Pudotatko kengät jaloistasi kiireessä ja asetatko kengän kärki toisen kantapäätä vasten? Tämä on yksinkertainen tapa saada aikaan rumia ryppyjä ja naarmuja.

Jos haluat välttää vaurioituneen kantapään ja varpaan, ota hetki kengät pois mukavassa asennossa. Istu alas, löysää nauhat ja liu'uta kengät alas vapaasti käsilläsi. 

Tämän ansiosta kenkäsi palvelevat sinua paljon pidempään ja näyttävät yksinkertaisesti paremmilta!

# 5 Yhdellä kenkäparilla joka päivä

Suosikkikengät ovat niin mukavia, että voisit käyttää niitä joka päivä? Anna heille lepoa ja vaihda vähintään kahden parin välillä. Näin kengät voivat kuivua vapaasti.

Loppujen lopuksi jalat hikoilevat koko päivän, mikä saa kosteuden kerääntymään kengän sisään. Sen lisäksi, että vältät bakteeri- ja sieniystävällisen ympäristön luomisen, suosikkikengät pysyvät hyvässä kunnossa pidempään.

# 6 Liian kapea nenä

Kapeavarvaskengät näyttävät hulluilta. Ne pidentävät jalkojasi visuaalisesti ja tekevät sinusta tyylikkäämmän. Liian kapealla nenällä voi kuitenkin olla päinvastainen vaikutus kuin haluttu.

Jos sormille ei jää riittävästi tilaa, ne voivat liukua toistensa päälle. Jos et välitä bunionsista, älä vain käytä sellaisia ​​kenkiä liian usein. Luota meihin, se ei ole sen arvoista!

Pyri tilavampiin kenkiin, joissa on pyöreä kärki, joka antaa varpaillesi tarpeeksi tilaa ja pitää sinut poissa ongelmista.

# 7 Käytä vääriä kenkiä harjoitteluun

Monet aloittelevat urheilun harrastajat luopuvat tiettyyn fyysiseen toimintaan tarkoitettujen kenkien ostamisesta. Vaikka harjoittelu erilaisissa jalkineissa on mahdollista, se voi johtaa loukkaantumiseen.

Valitse jokaiseen urheilulajiin erityisesti suunnitellut kengät. Tämän ansiosta et vain vältä nivel- ja luuvaurioita, vaan saavutat myös paremman tehokkuuden. Lisää kenkien valinnasta yksittäisiin urheilulajeihin löydät sivuiltamme artikla.

# 8 Liian korkeat korot

Korkokengät näyttävät upeilta ja pidentävät jalkoja visuaalisesti. Vaikka monille naisille ne näyttävät muodikkailta täytyy ollavoi olla monia kielteisiä seurauksia. Jalkojen epämuodostumat, nivelkivut ja jopa selkäkipu ja väärän asennon kiinnittyminen ovat vain muutamia niistä. 

Tämän estämiseksi rajoita korkokenkien käyttöaikaa, ja jos aiot käyttää niitä, valitse sellaiset, joiden varpaat tarjoavat riittävästi tilaa sormille. Kun tulet kotiin, pyydä kumppaniltasi jalkahierontaa ja pukeudu seuraavana päivänä.

#9 Kyllästäminen? Se ei ole minua varten!

Jos unohdat kenkien säännöllisen kyllästyksen, voit olla varma, että niissä näkyy nopeasti pysyviä käytön jälkiä, joista on ihme päästä eroon. 

Kyllästäminen muodostaa paljaalle silmälle näkymätön kerroksen, joka suojaa päällysmateriaalia vaurioilta ja varmistaa kenkien pidemmän kestävyyden.

Mietitkö kuinka kyllästät suosikkikenkäsi kotimenetelmillä? Omistamme tälle aiheelle erillisen aiheen artikla.

#10 Viivyttely kenkien vaihtamiseksi uusiin

Käytetyt kengät eivät vain näytä rumista, vaan niillä voi myös olla monia kielteisiä seurauksia. Vaikka päällinen näyttää edelleen hyvältä, kengän pohjat ovat todennäköisesti kuluneet.

Tämän seurauksena voi esiintyä fasciiittia, joka aiheuttaa voimakasta kipua kantapäässä. Tämän välttämiseksi älä missään tapauksessa viivyttele kenkien vaihtamista uusiin. Heti kun huomaat kulumisen merkkejä, muista sijoittaa uuteen pariin.

Muodikkaimmat mallit löydät meiltä verkkokauppa. Nautimme ostoksistasi!