Kuinka säilyttää kenkiä, jotta voit nauttia niiden täydellisestä ulkonäöstä useiden vuosien ajan?


Jokaisella meistä on ainakin muutama pari kenkiä - mukavat tennarit arkeen, tyylikkäät kengät isompiin tapahtumiin, ilmavat tossut kesään ja lämpimät saappaat talveksi. Niiden säilyttäminen voi aiheuttaa paljon huolta. Jos haluat, että jalkineesi näyttävät upeilta vuosia, noudata muutamia todistettuja vinkkejä.

Hyvin hoidetut kengät ovat investointi vuosiksi

Riippumatta siitä, sisältääkö mallistossasi ylelliset korkokengät tunnetulta suunnittelijalta, nahkatossut tunnetulta merkiltä tai klassiset lenkkarit vähemmän suositulta valmistajalta, kenkäsi voi palvella sinua monta vuotta. 

Sinun tarvitsee vain huolehtia niistä kunnolla. Menestyksen avain ei ole vain kenkien oikea ja säännöllinen hoito, vaan myös sen säilyttäminen siten, että se ei menetä alkuperäistä muotoaan eivätkä heikkene. Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin ja nauti kenkien täydellisestä ulkonäöstä ikuisesti.

Tarvitsenko kenkien säilyttämiseen erillisen vaatekaapin?

Monet ihmiset uskovat, että kenkien säilyttämistä varten on välttämätöntä saada erillinen vaatekaappi. Tämä ei todellakaan ole totta! Sinun tarvitsee vain löytää vähän tilaa, ja kenkien säilyttäminen vuodenaikojen välillä ei ole ongelma.

Ensinnäkin, älä pinoa kenkiäsi päällekkäin aulassa. Tämä ratkaisu saattaa aiheuttaa vaikeuksia oikean parin löytämisessä, mutta se voi myös edistää rumien naarmujen ja mustelmien muodostumista. Lue eteenpäin saadaksesi tietoa tehokkaimmista tavoista säilyttää kenkiäsi.

Pitäisikö kengät säilyttää alkuperäisissä laatikoissaan?

Jos sinulla on paljon tilaa ja välität suosikkikenkien hyvinvoinnista, niiden säilyttäminen alkuperäisissä laatikoissa on hyvä idea. Tämän ansiosta jalkineet eivät vaurioidu, eikä sinulla ole ongelmia löytää haluamasi pari. Lisäksi se on täysin ilmainen tapa, joka auttaa sinua järjestämään sen oikein.

Jos et ole säilyttänyt alkuperäistä pakkausta, pidä pää pystyssä! Hyväksi todistettu ratkaisu on ostaa läpinäkyviä laatikoita kenkien säilytykseen. Tämän ansiosta kengät eivät pölyydy tai kolhi ympäriinsä. Voit myös säilyttää kenkäkokoelmaasi klassisissa pahvi- tai muovilaatikoissa. Sinun tarvitsee vain kuvailla niitä tussilla, ja nopeasti löydät etsimäsi. Muista kuitenkin varmistaa kengillesi riittävä ilmankierto.

Aiotko säilyttää kenkiä kellarissa? Älä missään tapauksessa valitse pahvipakkauksia tähän tarkoitukseen! Tällaiset laatikot, vaikka ne suojaavat pölyltä, eivät tarjoa riittävää suojaa kosteudelta, mikä on ominaista näille huoneille. Lisäksi jyrsijät voivat helposti tuhota ne päästäkseen nahkakenkiin. Parempi ratkaisu olisi investoida muovilaatikoihin, joissa on pieniä reikiä.  

Kuinka säilyttää kenkiä niin, etteivät ne huonone?

Sinulla ei ole erillistä vaatekaappia, eikä sinulla ole tarpeeksi tilaa kenkien säilyttämiseen laatikoissa? Mitään ei ole menetetty! Voit sijoittaa erityiseen kenkätelineeseen. Jotkut niistä on varustettu lisäistuimilla, joiden ansiosta voit helposti pukea suosikkiparisi.

Valitse kapea malli, joka sopii helposti ahtaaseen saliin. Suosittelemme suljettua, monitasoista kaappia, jossa kengät eivät pölyydy.

Riippuvat pystysuorat kengänjärjestäjät ovat myös loistava ratkaisu. Vaatekaappiin tai oveen ripustetut vievät vähän tilaa, ja niiden kiistaton etu on myös edullinen hinta.

Miten lajittelen kenkäni?

Kun olet valinnut kenkien säilytyspaikan, kannattaa käyttää aikaa niiden erottamiseen. Ensinnäkin, jaa kengät sellaisiin, joita käytät joka päivä ja joihin käytät vain suurempia tapahtumia. Kausiluonteinen erottelu on yhtä hyödyllistä.

Varmista, että pääset helpommin käsiksi pareihin, joita käytät useammin. Tällä tavalla sinun ei tarvitse tuhlata aikaa tietyn parin löytämiseen.

Pitääkö minun puhdistaa kenkäni ennen kenkien varastointia?

Ennen kuin laitat kausikengät vaatekaapin pohjalle, älä unohda puhdistaa kengät perusteellisesti. Käsittele niitä sitten erityisillä hoitotuotteilla, jotka on omistettu kullekin materiaalityypille. 

Muutoin kengiin voi ilmaantua bakteereja ja likaa, joka ei ole paljaalla silmällä, mikä voi jopa johtaa homeen muodostumiseen.

Muista myös antaa kenkien kuivua hetki ennen kuin laitat ne laatikkoon. Syntyneen hien ja kosteuden pitäisi pystyä haihtumaan kunnolla.

Puhdistamattomat kengät, vaikka ne laitetaan takaisin laatikoihin kaikkein huolellisimmin, eivät takaa niiden pysymistä hyvässä kunnossa. Pyyhi ne tästä syystä aina ennen varastointia ja anna kuivua.

Kuinka säilyttää saappaat, jotta ne eivät menetä muotoaan?

Jotta suosikkisaappaasi eivät menettäisi muotoaan, sinun ei tarvitse investoida erityisiin kenkäpuihin. Sinun tarvitsee vain täyttää kengän sisällä oleva tila vanhoilla, käärittyillä sanomalehdillä. Voit käyttää jopa käytettyjä vesipulloja.

Pidä kenkäsi hyvässä kunnossa tulevina vuosina

Kuten näette, oikealla kenkien säilytyksellä on monia etuja. Sen lisäksi, että pidät ne erinomaisessa kunnossa useiden vuosien ajan, myös helpotat pukevan parin löytämistä.

Uskomme, että vinkkiemme ansiosta kenkien säilyttäminen ei ole sinulle haaste, vaan voit aina nauttia suosikkikenkiesi moitteettomasta kunnosta.