11 yllättävää faktaa korkokengistä


Elämä ilman korkokenkiä olisi paljon synkempää. Huolimatta toisinaan taivaan korkeista korkeuksista monet naiset käyttävät niitä mielellään eivätkä voi kuvitella poistuvansa kotoa käyttämättä niitä. Ei ihme! Nämä kengät korostavat hämmästyttävän naisellisia muotoja ja lisäävät "jotain" mihin tahansa asuun. Tässä artikkelissa tarkastelimme kiehtovimpia faktoja pinsseistä. Tarkista, mikä yllättää sinut eniten!

#1 Aluksi korkokengät varattiin vain ... miehille

Saatat olla vaikea uskoa, mutta 10. vuosisadalla korkokenkiä käyttivät vain miehet. Ne suunniteltiin alun perin persialaisille sotureille. Korkokengät estivät jalkoja luisumasta ulos jalusikoista ratsastuksen aikana ja auttoivat säilyttämään vakauden taistelujen aikana. 

Ajan myötä eurooppalaiset aristokraatit omaksuivat tämän suuntauksen ja alkoivat käsitellä sitä sosiaalisen aseman heijastuksena. Hän käytti korkokenkiään ylpeänä. Kuningas Ludvig XIV. Tämä muoti oli erittäin suosittu miesten keskuudessa 1600-luvulle asti.

#2 Jätesuojelu

Mielenkiintoista on, että sata vuotta myöhemmin pinssejä ei enää varattu vain eliittille. Heitä rakasti myös työväenluokka, joka käytti näitä kenkiä ... suojautuakseen saasteilta ja jätteiltä, ​​joita kaikkialla on teillä. Tämän ansiosta vaatteet kaupungin kaduilla kävelyn jälkeen eivät vaatineet kattavaa virkistystä. 

1500-luvulla tehtiin päätöksiä korkokenkien korkeuden säätelystä, jotta eri luokkien välillä voitaisiin erottaa selkeästi. Sen ajan tavalliset ihmiset saattoivat käyttää korkeintaan 1,2 cm korkeita kenkiä, kun taas aatelistolla ja aristokratialla oli varaa 6,3 cm:n korkokenkiin.

#3 Ensimmäinen nainen korkokengissä

Ensimmäinen nainen, joka esiintyi julkisesti korkokengissä, oli Catherine de Medici - Ranskan kuningatar. Hän puki ne vuonna 1955 häihinsä Henri de Valois'n - Orléansin herttuan - kanssa. Tällä tavalla hän halusi piilottaa lyhyen pituutensa. Ranskan kuningatar teki epäilemättä tämän trendin suosituksi naisten keskuudessa, ja hän käytti mielellään piikkejä päivittäin, mikä hänen mielestään symboloi hänen auktoriteettiaan ja naisellista voimaa.

#4 Koron paksuus ja sukupuoli

Ajan myötä korkokengät ovat saavuttaneet suosiota naisten keskuudessa. Jotta naisille tarkoitetut mallit voitaisiin erottaa miehistä, otettiin käyttöön jako kantapään paksuuden vuoksi. Ohuista korkokengistä tuli reilun sukupuolen ominaisuus, ja miehille määrättiin paksummat korkokengät.

# 5 Kiusaus paholaisesta

Kun valaistumisen aika alkoi Euroopassa, korkokenkiä alettiin pitää eräänlaisena naisten mielijohteena. Miehet yrittivät sitten käyttää järkeviä ratkaisuja. Siksi he alkoivat käyttää yksinkertaisia ​​vaatteita ja luopuivat täysin korkokengistä. Näitä kenkiä käyttäneet naiset puolestaan ​​- uusien uskontokuntien ja uskonnollisten vakaumusten ilmaantumisen vuoksi - heijastivat paholaisesta tulevaa kiusausta.

# 6 Aika tauolle

Vuonna 1800 maailma - ja sen myötä nykymuoti - alkoi muuttua yhä konservatiivisemmaksi. Naiset valitsivat korkokenkien sijaan matalakorkoiset, miesten kenkiä muistuttavat nahkakengät. Ranskan vallankumouksen jälkeen korkeat saappaat melkein katosivat kaduilta. Kesti vielä useita vuosikymmeniä ennen kuin korkokengät palasivat kampaamoihin.

#7 Huokaa julisteita varten

Toisen maailmansodan aikana sotilaat huokaisivat julisteista, joissa on tyylikkäitä malleja kansikuvatyttöjoka käytti aina silmiinpistäviä korkokenkiä. Tämä inspiroi nuoria amerikkalaisia ​​naisia, jotka alkoivat käyttää niitä paitsi suurempiin tapahtumiin. Todellinen haaste monille heistä oli oppia tanssimaan korkokengillä!

#8 Ensimmäinen tappi

Neula sellaisena kuin sen nykyään tunnemme, keksittiin vasta vuonna 1950. Siihen asti korkokengät tehtiin puusta. Tällä hetkellä niiden valmistukseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Mielenkiintoista, italiaksi sana pin (tikari) tarkoittaa veistä tai tikaria.

#9 Feministinen kapina

Vuonna 1968 Miss America -kilpailun aikana Atlantic Cityssä järjestettiin valtava feministinen mielenosoitus. Vapaudenrajoituksen lopettamiseksi naiset alkoivat heittää pois hiuskihartimet, rintaliivit ja myös ... korkokenkiä.

#10 Optinen illuusio

Onneksi naiset eivät ole täysin luopuneet korkokenkien käytöstä, ja he rakastavat näiden kenkien luomaa optista illuusiota entistä enemmän. Loppujen lopuksi sellaisissa kengissä selkä suoristuu melkein automaattisesti ja rintakehä työnnetään varovasti eteenpäin. Kaikki tämä - yhdessä muutaman tai jopa useamman senttimetrin korkeuden kanssa - saa koko siluetin näyttämään hoikemmalta ja ohuemmalta.

#11 Guinness Pin Records

21.95. Näin monta sekuntia Jill Stamisonilta kesti juosta 150 metriä korkokengissä. Amerikkalainen teki sen vuonna 2008 aamiaisohjelman "Live! Regisin ja Kellyn kanssa." 

Guinnessin kirjan mukaan korkein korkokenkä on lähes ... 4 metriä. Tunisialaiset suutarit loivat sen huhtikuussa 2019 korostaakseen heidän ammattitaitoaan ja osaamistaan ​​sekä juhlistaakseen jalkineteollisuuden suosiota Safakiksen kaupungissa.