6 kotihoitoa kenkien viini- ja autoöljytahroihin


Onko lempikengissäsi tahroja, jotka eivät katoa aarteita varten? Kun roiskuit punaviiniä mokkanakkakorkoillesi tai suosikkikengät likaantuvat vaikeasti poistettavasta autoöljystä, sinun ei tarvitse erota niistä ollenkaan. Tiedämme tehokkaimmat kotihoitokeinot, jotka auttavat sinua pääsemään eroon pinttyneistä tahroista kengistäsi hetkessä. Valmis?

Pinttyneet tahrat kengissä? Se ei ole meille ongelma!

Punaviiniä roiskunut kalliille beigeille mokkanahkakorkokenkillesi romanttisen illallisen aikana? Tai ehkä matkalla tärkeään työtapaamiseen päätit tarkistaa auton öljytason, joka vuoti suoraan uuteen samettikenkäpariin, josta maksoit omaisuuksia? 

Huolimatta siitä, miksi suosikkikengissäsi on pinttyneitä tahroja, emme tuomitse sinua. Lisäksi kerromme sinulle tehokkaimmat kotihoitokeinot, joiden avulla pääset eroon niistä hetkessä. Aloitetaan!

# 1 Ripottele viinitahra suolalla

Vaaleanbeiget mokkanahkakorkokengät sopivat niin täydellisesti treffiasuisi, mutta kun tarjoilija toi punaviiniä pöytään, tippa tätä juomaa osui vahingossa päälliseen ja pilasi mielialasi? Varoitus! Mikään ei ole meille mahdotonta!

Kun käsittelet punaviinitahroja, nopea toiminta on avainasemassa. Pyyhi tahra välittömästi paperipyyhkeellä painaen sitä kevyesti yläosaa vasten. Älä missään tapauksessa saa hankaa värjättyä materiaalia, jotta neste ei pääse kengän syvemmille kerroksille. Muuten pinttyneen tahran poistaminen on ihme.

Peitä sitten tahra perusteellisesti suolalla niin, että se peittää sen kokonaan. Anna tuotteen imeytyä punaviinitahraan ja pyyhi mahdolliset jäämät pois kuivalla talouspaperilla. Katso kuinka yksinkertaista se on?

#2 Käytä ruokasoodaa punaviinitahraan

Jos punaviinitahra ei ole kadonnut vaaleiden mokkanahkaisten kenkien päällystä, ruokasooda pelastaa sinut. Käytä sitä ja vähän vettä tahnan luomiseen, jonka levität tahraan. 

Peitä tahrattu alue runsaasti valmistetulla tahnalla ja anna kuivua kokonaan. Pyyhi jäljelle jäänyt ruokasooda mokkanahkaharjalla ja olet valmis.

#3 Käytä valkaisuainetta punaviinitahrojen poistamiseen

Punaviinitahra valkoisissa kankaisissa tennareissa? Ei mitään menetetty! Päästäksesi eroon siitä voit käyttää kankaan valkaisuainetta. Ole kuitenkin varovainen ja laimenna se vedellä, jotta keltaista värjäytymistä ei esiinny.

Levitä laimennettua valkaisuainetta kohtiin, joihin on roiskunut punaviiniä, odota noin 10 minuuttia ja kaada kuumaa vettä kattilasta tahran päälle. Anna kenkien sitten kuivua kokonaan hyvin ilmastoidussa tilassa.

Prosessin nopeuttamiseksi voit laittaa vanhoja, värjäämättömiä sanomalehtiä kenkien sisään. Jos vaihdat niitä säännöllisesti, valkoiset suosikkilenkkarisi kuivuvat entistä nopeammin.

#4 Poista auton öljytahrat astianpesuaineella

Nyt kun tiedät kuinka päästä eroon punaviinin tahroista, on aika käsitellä autoöljyjäämiä. Onneksi tämä tehtävä on yhtä helppoa, kunhan toimit nopeasti ja noudatat todistettuja menetelmiä. 

Erinomainen apuväline auton tuoreen öljytahran torjuntaan on jokaisen keittiön tuote, eli astianpesuaine. Se on vahva rasvanpoistoaine, joka toimii täydellisesti, jos kenkien päällisistä on vaikea poistaa öljytahroja.

Kastele puhdas sieni tai liina vedellä, lisää sitten muutama tippa nestettä ja hiero tahraa varovasti, kunnes materiaalille alkaa muodostua vaahtoa. Pyyhi sitten kengät kuiviksi ja olet valmis.

# 5 Käytä banaanin kuorta päästäksesi eroon öljytahrasta

Todistettu tapa päästä eroon auton öljytahroista tummissa nahkakengissä on banaaninkuori. Hiero päällistä sen sisäpuolella, kunnes rasvainen tahra katoaa kenkien pinnasta. Pyyhi sitten kengät puhtaiksi ja nauti täydellisestä vaikutuksesta.

#6 Maissitärkkelystä tai vauvatalkkijauhetta vanhan auton öljytahraan

Auton öljytahrat ovat olleet kanssasi pitkään? Levitä maissitärkkelystä. Sekoita se veteen saadaksesi paksu tahna, jota sitten hiero huolellisesti pinttyneen tahran päälle.

Odota 24 tuntia ja poista tuotejäämät käyttämällä kuivaa liinaa tai harjaa, joka on omistettu kenkisi materiaalille. Vauvatalkki toimii samalla tavalla.

Sano hyvästit pinttyneille tahroille lopullisesti!

Kun sinusta tuntuu, että jotkut tahrat jäävät sinuun ikuisesti, karkoita synkät ajatukset ja käytä hyväksi havaittuja kotihoitojamme sanoaksesi heille hyvästit lopullisesti. Edes kovimmat punaviinin tai autoöljyn tahrat eivät pilaa mielialaasi, kun käytät tässä artikkelissa käsittelemiämme tehokkaita menetelmiä. Sormet ristissä!