7 käytännöllistä tapaa hoitaa valkoisia kenkiä


Valkoiset kengät ovat yleismaailmallisia ja sopivat melkein kaikkeen. Tästä syystä sekä naiset että miehet rakastavat heitä. Niiden ainoa haittapuoli on nopeus, jolla he rakastavat likaantua. Onneksi tunnemme todistettuja menetelmiä, jotka palauttavat suosikkikenkiisi valkoisuuden hetkessä.

# 1 Kiinnitä uudet kenkäsi

"Ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito" -periaatteen mukaan uudet, valkoiset kengät kannattaa suojata ennen ensimmäistä käyttökertaa. Ennen kuin harkitset ulkoilua, kyllästä ne erityisellä aineella, joka suojaa tehokkaasti lialta.

Valitse hyvälaatuinen kyllästysaine, joka estää tahrojen imeytymisen. Kätevin ratkaisu on käyttää ruiskutusnestettä. Tämä muoto sopii täydellisesti materiaali- ja kangaskenkiin. Pehmeästä nahasta valmistettuihin kenkiin puolestaan ​​kankaalla levitettävät tuotteet, kuten hammastahnat, voiteet ja jopa mehiläisvaha, ovat parempi valinta. Muista käyttää tätä lääkettä säännöllisesti valkoisiin kenkiisi.

Huomio! Varmista, että tahranestoaine sopii hyvin jalkineiden materiaaliin. Väärä tuote voi olla haitallista!

# 2 Älä viivyttele

Muista, että pitkäksi aikaa jäljelle jääneet tahrat ja lika on vaikeampi poistaa. Jos huomaat mutaa tai muuta likaa valkoisissa kengissäsi, poista se mahdollisimman pian.

Kotoa poistuttaessa kannattaa ottaa mukaan pakkaus kosteuspyyhkeitä, jotka käsittelevät nopeasti lian. Kotona voit käyttää sientä, jossa on muutama tippa astianpesuainetta.

# 3 Käsittele likaa suoraan

Kun näet, että valkoisissa kengissäsi on vähän likaa, niitä ei tarvitse pestä. Levitä kätevä tahranpoistoaine tikulla tai huopakynällä. Näin pääset nopeasti eroon mudan tai ruohon tahroista ja pääset taas pukemaan suosikkikengät jalkasi.

# 4 Kotihoitokeinot

Yksi hyväksi havaituista kotihoitokeinoista rumien tahrojen hoitoon on levitys etikka. Kasta puhdas liina tai sieni etikkaan, pyyhi se kenkien päälle ja katso, kuinka jäljet ​​ja naarmut katoavat nopeasti.

Jos kengissäsi on rasvaisia ​​tahroja, voit myös valmistautua lämpimän veden ja miedon vauvashampoon liuos. Kasta puhdas, kostea liina siihen ja puhdista kengät.

Mokkakenkien tapauksessa se on täydellinen lian poistamiseen Pyyhekumi. Älä hankaa tahroja liian lujasti, jotta ne eivät leviä koko kengän alueelle. Muista pyyhkiä valkoiset mokkanahkakengät tätä materiaalia varten tarkoitetulla harjalla puhdistuksen jälkeen. Näin ne saavat takaisin tyypillisen tekstuurin.

Jos et pääse eroon pinnallisista tahroista turhaan, käytä... kynsilakka! Valitse valkoinen väri ja piilota naarmut suosikkikenkiesi nahka- tai kumipohjissa.

# 5 Levitä valkaisuainetta

Valkaisuaine sopii erinomaisesti myös valkoisten kenkien tahroihin. Älä kuitenkaan levitä sitä suoraan kenkiin! Laimentamaton valkaisuaine voi jättää keltaisia ​​jälkiä.

Tästä syystä on tarpeen valmistaa liuos. Sekoita yksi teelusikallinen valkaisuainetta viiteen teelusikalliseen vettä. Levitä valmistettu seos sienellä tai liinalla valkoisten kenkien likaisille alueille. Myös vanha hammasharja on hyödyllinen. Näin pääset helposti vaikeapääsyisiin paikkoihin.

Valkaisuaineen levittämisen jälkeen muista huuhdella kengät lämpimässä vedessä.

# 6 Älä unohda nauhojasi

Vaikka kenkäsi tekisi jälleen vaikutuksen koskemattomalla valkoisuudellaan, lopputulos ei ole yhtä upea, jos nauhasi eivät ole yhtä puhtaita. Älä missään tapauksessa pese kenkiäsi yhdessä nauhojen kanssa. Tällä tavalla likaa alkaa kerääntyä pitsien reikien alueelle, mikä ei näytä kovin esteettiseltä.

Voit puhdistaa ne käsin valmistetussa valkaisuaineliuoksessa, etikassa tai vauvashampoossa. 

Vaihtoehtoinen ratkaisu on pestä ne valkoisilla vaatteilla. Vääristymien estämiseksi käytä erityistä pellavapesupussia. Jos sinulla ei ole sitä, mikään ei ole menetetty! Tyynyliina käy yhtä hyvin.

# 7 Nopeuta kuivausprosessia

Koska kenkäsi ovat jälleen lumenvalkoiset, et varmasti malta odottaa, että pääset pukemaan ne uudelleen jalkaan. On parasta kuivata märät kengät raikkaassa ilmassa.

Huomio! Vältä suoraa kosketusta auringonvaloon. Aurinko voi saada kenkien kumipohjat kellastumaan.

Kuivumisen nopeuttamiseksi suosittelemme vanhojen sanomalehtien tai talouspaperin laittamista kenkiin. Tällä tavalla ylimääräinen kosteus imeytyy paljon nopeammin.

Muista, että valkoisia kenkiä ei saa laittaa pesukoneeseen missään olosuhteissa. Jopa hellävaraisin pesuohjelma on liian riskialtista ja voi muuttaa kengät keltaisiksi. Lisäksi pesukone voi vahingoittaa kenkien materiaalia ja jopa saada ne kutistumaan. On parasta pitää kiinni todistetuista menetelmistä ja puhdistaa suosikkikengät manuaalisesti. Olemme varmoja, että tässä artikkelissa käsitellyt menetelmät auttavat sinua tässä!