7 todistettua tapaa pidentää juoksukenkien käyttöikää


Kevät on viimeinen kutsu hankkia unelmiesi figuuri tulevalle kesälle. Jos olet rajoittavan ruokavalion lisäksi päättänyt harrastaa urheilua, voit varmasti saavuttaa unelmiesi tulokset. Yksi suosituimmista tavoista päästä eroon rasvasta ja virkistää kehoa on juoksu. Tutustu juoksukenkien hoitoon, jotta voit nauttia niiden moitteettomasta kunnosta pitkään.

Pidennä juoksukenkien käyttöikää

Jotkut pitävät juoksemista täydellisenä tapana rentoutua, kun taas toiset pakottavat itsensä tekemään sitä päästäkseen eroon ei-toivotuista kiloista. Riippumatta siitä, millä puolella barrikadia olet, juoksukengät ovat yksi tärkeimmistä elementeistä, joiden avulla voit kulkea määrätyt kilometrit.

Valitettavasti edes kalleimmat juoksukengät eivät palvele sinua ikuisesti. Onneksi on olemassa muutamia tehokkaita temppuja, jotka auttavat sinua pidentämään heidän elinikää. Olemme keränneet ne sinulle yhteen paikkaan. Työskennellä!

#1 Kuivaa pohjalliset ennen seuraavaa harjoitusta

Helpoin tapa pidentää juoksukenkien käyttöikää on kuivattaa pohjalliset ennen seuraavaa harjoitusta. Märät, hikoilevat kengät eivät vain haise epämiellyttävältä, vaan edistävät myös epämiellyttäviä vaivoja, kuten mykoosia.

Harjoittelun jälkeen muista poistaa pohjalliset kengistäsi ja laittaa ne hyvin tuuletettuun paikkaan, jossa ne voivat kuivua vapaasti. On parempi olla jättämättä niitä jäähdyttimeen, koska tämä voi vahingoittaa materiaalia. On hyvä, että sinulla on vähintään kaksi paria pohjallisia, joita käytät vuorotellen.

# 2 Käytä vanhoja sanomalehtiä

Käytä vanhoja sanomalehtiä saadaksesi parhaat tulokset ja päästäksesi eroon hien kenkien sisäpuolelta. Kun olet poistanut pohjalliset kengistäsi, laita niihin vanhat sanomalehdet imemään ylimääräistä kosteutta. Vältä kiiltäviä lehtiä, joissa on värivalokuvia, jotka voivat jättää värjäytymiä kenkään. Valitse sen sijaan huonolaatuisesta sanomalehtipaperista tehty päiväkirja tai käytä myymälöiden mainoslehtisiä. Paperipyyhkeet toimivat samalla tavalla. Jätä ne kengiisi yön yli ja olet valmis.

# 3 Anna kenkien levätä

Aivan kuten kehosi tarvitsee lepoa harjoitusten välillä, niin tarvitsevat myös kengät. Niihin kerääntyvän hien on haihduttava, jotta vältetään epäsuotuisan ympäristön muodostuminen. Muuten jalkoihin voi ilmaantua epämiellyttävä sieni ja kengät voivat alkaa homehtua.

Välttääksesi tämän ongelman, hanki vähintään kaksi paria juoksukenkiä. Tämän ansiosta kengät kuivuvat tehokkaammin harjoitusten välillä ja voit nauttia niiden hyvästä kunnosta pidempään.

Sivuvaikutus: Kahden erityyppisten juoksukenkien käyttäminen voi auttaa vahvistamaan jalkojen ja jalkojen lihaksia. Kaikki kiitos kantapään korkeuden hienovaraisen muutoksen.

# 4 Puhdista juoksukengät säännöllisesti

Juokseminen jalkakäytävällä, asfaltilla ja metsässä likaantuu nopeasti ja kenkien pito maahan heikkenee huomattavasti. Tämän välttämiseksi muista puhdistaa juoksukengät säännöllisesti.

Poista ensin lika ja roskia pohjasta. Käytä tähän vanhaa hammasharjaa ja lämmintä vettä. Poista sitten nauhat ja pese ne pesukoneessa tai käsin kulhossa, jossa on vettä ja pesujauhetta. Älä unohda puhdistaa ja virkistää pohjallisia. Jos nauhat tai pohjalliset ovat huonossa kunnossa, vaihda ne uusiin. 

Käytä pehmeää harjaa, lämmintä vettä ja saippuaa tai astianpesuainetta poistamaan lika päällystä. Kuivaa kengät huoneenlämmössä ja olet valmis.

# 5 Suojaa juoksukengät suoralta auringonvalolta

Älä missään tapauksessa jätä märkiä tai kosteita juoksukenkiä auringonpaisteeseen, vaikka jalkineet kuivuvatkin nopeammin, materiaaliin voi tulla rumia värimuutoksia ja päällisen ja pohjan välinen sidos voi menettää kestävyyden.

# 6 Käytä juoksukenkiä tarkoitetulla tavalla

Muista käyttää juoksukenkiä niille tarkoitettuun tarkoitukseen. Niissä joka päivä ajetut lisäkilometrit saavat suosikkiurheilujalkineesi kulumaan nopeammin.

Varmista lisäksi, että maastojuoksukenkiä ei käytetä asfaltilla tai betonilla juoksemiseen. Tämän kengän pitävät kuminapit voivat kulua paljon nopeammin vertaansa vailla olevalla pinnalla.

# 7 Vaihda kengät säännöllisesti uusiin

Valitettavasti edes kaikkein hyvin huolletut juoksukengät eivät kestä elämääsi. Asiantuntijoiden mukaan tällaiset kengät tulisi vaihtaa 800 kilometrin välein. Tänä aikana pohjan vaahto menettää kimmoisuutensa ja kengät lakkaavat absorboimasta jalan iskua maahan niin hyvin.

Jos etsit uusia juoksukenkiä, löydät ne osoitteesta verkkokauppaammejossa tarjoamme tuhansia malleja suoraan tunnetuilta valmistajilta, kuten Reebok, Nike ja Adidas. Valitse suosikkityylisi harjoitteluun ja saavuta unelmiesi tulokset!