Älä unohda jalkojasi talvikaudella! Todistetut menetelmät ja vinkit


Jalkasi on helppo unohtaa, kun lämpimät sukat ja paksut saappaat peittävät ne. Jos kuitenkin laitat ne huomiotta talvikaudella, et edes huomaa, kun alat katua sitä. Et varmasti naura, kun yhtäkkiä kesä tulee ja häpeät pukea jalkasi sandaalit tai varvastossut hyödyntääksesi kaunista säätä.

Talviuhka jaloillesi

Talvi on epäilemättä erittäin vaativaa aikaa jaloillesi. Onneksi meidän vinkkiemme avulla se ei ole niin vaikeaa!

Ensinnäkin kaikkialla olevan lumen ja piilojään vuoksi jalkavamman riski kasvaa. Tämän estämiseksi valitse luistamattomat pohjalliset kengät, joiden avulla voit säilyttää tasapainosi jäisillä pinnoilla.

Toiseksi, jos saappaasi kastuvat lumessa, muista kuivata ne kokonaan ennen kuin käytät niitä uudelleen. Käytä tähän tarkoitukseen vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi, jotka asetat kengän sisään. Tämä poistaa kosteuden, joka voi johtaa bakteeri- ja sieni-infektioihin sekä aiheuttaa epämiellyttävää hajua. 

Kolmanneksi, huolehdi ihostasi. Epämiellyttävä huurre lämmittää lähes jokaisen talon patterit, jolloin ilma kuivuu ja jalkoihin tulee kipeitä halkeamia.

Toinen talvinen uhka, joka jalkojesi on kohdattava, ovat erittäin alhaiset lämpötilat. Liiallinen altistuminen niille voi saada jalkasi paleltumaan yllättävän nopeasti. Tämä on erittäin vaarallista, varsinkin jos sinulla on diabetes! 

Ole myös varovainen, kun käytät vedenpitäviä jalkineita. Sen lisäksi, että erityinen kalvo estää lumen ja veden pääsyn kenkien sisään, se estää tehokkaasti hien haihtumisen. Täältä on yksinkertainen tapa epämiellyttävään hajuun, rakkuloihin ja mykoosiin!

Kuinka hoitaa jalkojasi talvella?

Mietitkö kuinka hoidat jalkojasi talvella? Olemme laatineet kourallisen todistettuja vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan parhaat tulokset.

Pidä tauko kynsilakasta

Yritätkö kesällä ja keväällä saada varpaankynnesi vastaamaan kenkien väriä? Talvi on parasta aikaa pitää tauko kynsilakkauksesta. Voi käydä ilmi, että kynsilevy on vaurioitunut jatkuvasti täydennetyn hybridikerroksen alla. 

Muista kuitenkin, että kynsien maalaamisen tauko ei tarkoita kynsien hoitamisen lopettamista. Lyhennä niitä säännöllisesti säilyttääksesi esteettisen ulkonäön, välttääksesi niiden sisäänkasvun ja jopa mykoosin. 

Käytä teepuuöljyä säännöllisesti vahvistaaksesi kynsiäsi ja palauttaaksesi niiden entisen kiillon. Jos haluat saada jalkojesi upean ulkonäön ja moitteettoman kunnon takaisin kesäksi, nyt on hyvä aika varata aika jalkaterapeutille.

Pidä jalat kuivina

Eristetyt kengät ja paksut sukat eivät ainoastaan ​​tarjoa jaloille lämpömukavuutta, vaan voivat myös edistää niiden liiallista hikoilua. Kengässä oleva kosteus voi kylmentää nopeammin ja jaloistasi tulee alttiimpia erilaisille infektioille. 

Tämän estämiseksi käytä säännöllisesti erityistä jalkapuuteria. Muista myös kuivata varpaiden väliset alueet jokaisen kylvyn jälkeen. Tämän ansiosta vältyt tuskallisten halkeamien muodostumiselta näissä paikoissa. Varmista, että jalkasi ovat täysin kuivat ennen kuin puet sukat jalkaan.

Huolehdi oikeasta nesteytyksestä

Kuiva ilma voi tehdä ihostasi alttiimman kuivumiselle, halkeilulle ja jopa infektioille. Tänä erityisenä aikana se tarvitsee vain erityistä nesteytystä toimiakseen kunnolla. 

Sijoita laadukkaaseen kosteusvoiteeseen tehdäksesi ihostasi elastisen ja ravitun. Kerman sijasta voit käyttää keittiön oliiviöljyä, joka täydentää kadonnutta kosteutta. Kosteuta jalkojasi vähintään kerran päivässä. On parasta tehdä se heti kylvyn jälkeen, jotta vaikuttavat aineet imeytyvät paremmin. Älä myöskään unohda juoda runsaasti vettä.

Kuori ihosi säännöllisesti

Kuorinta on loistava tapa rentoutua ja kuoria vanhaa ihoa. Voit käyttää tähän tarkoitukseen myös jalkaviilaa. Muista kuitenkin siirtää sitä yhteen suuntaan ja puhdistaa ja desinfioida se huolellisesti jokaisen käytön jälkeen.

Vaihda kengät töissä

Selvitätkö valtavia lumipähkinöitä matkallasi töihin? Eristetyt, vedenpitävät kengät antavat sinun saavuttaa määränpäähäsi ilman, että se vahingoittaa terveyttäsi. Niissä lämmitetyssä toimistossa vietetty 8 tuntia voi kuitenkin aiheuttaa valitettavia seurauksia. 

Jalkasi hikoilevat voimakkaasti, ja niissä pysyminen tulee epämukavaksi. Tämän välttämiseksi varmista, että sinulla on ylimääräinen pari kevyitä ja mukavia kenkiä työpaikallasi. Ne ovat myös todellinen jumalan lahja, kun kenkäsi kastuvat täysin töihin mennessä.

Muista, että hyvin hoidetut jalat ovat iloisia jalkoja.

Älä kohtele talvea hetkenä, jolloin voit vihdoin piilottaa jalkasi koko maailmalta. Se, että käytät paksuja sukkia ja lämpimiä saappaita, ei vapauta sinua velvollisuudesta huolehtia niistä. 

Päinvastoin! Erittäin kylmät lämpötilat voivat tehdä jaloistasi entistä vaativampia. Muista, että hyvin hoidetut jalat ovat onnellisia jalkoja, ja siihen panostuksesi kannattaa varmasti!