Cover Romance: Farkut ja kengät!


Kuka ei tunne niitä ja kuka ei käytä niitä? Ne ovat 1900 -luvun ikoni: FARKUT!

Kuka ei tunne niitä ja kuka ei käytä niitä? Ne ovat 1900 -luvun ikoni: FARKUT!

Ensimmäiset denim -mallit luotiin Euroopassa 1800 -luvulla, mutta nykyään tunnetun version loivat vuonna 1873 Jacob Davis ja Levi Strauss San Franciscossa, joka oli kultakuume. Kulta -etsijät tarvitsivat kestäviä vaatteita, jotka olivat halpoja ja mukavia ja siksi helppoja valmistaa. Davisin ja Straussin innovatiivinen idea oli vahvistaa saumoja ja taskuja kupariniiteillä. Mielenkiintoista on, että ensimmäiset farkkuhousut eivät olleet napittuna vaan sidottuina vyötärölle. Korkealaatuisimmalle mallille annettiin numero 501, ja siitä tuli nopeasti puuleikkureiden, maanviljelijöiden ja ennen kaikkea cowboyjen työvaatteet. Farkkujen "työväenluokan" historia on kuitenkin vain alkusoitto heidän suurelle uralleen.

1950 -luvulla kapinalliset amerikkalaiset teinit pukeutuivat farkkuihin, ja siihen vaikuttivat ilmeisesti suuren näytön tähdet: Marilyn Monroe (farkkuissa hän näytteli elokuvassa "On the Edge") ja James Dean ("Rebel Without" syy"). Sitten ilmestyi myös denim -paitoja ja muita asusteita. Silloin farkkuista tuli nuorten muodin symboli. 1970 -luvulla farkkuista tuli kapinallisten nuorten univormu. Kellot, pitkät hiukset ja denim -pussit, jotka ovat hippejä vanhoista farkkuista. 90 -luvulla farkkujen suosio räjähti! Denim voisi olla ja sen pitäisi olla mitä tahansa: housut, paita, takki, kengät, kukkaro ja pääpanta. Muistatko sen amerikkalaisista sarjoista? Niin paljon kuin karva päähän! Ja kauemmas? Leikkaukset ja värit muuttuivat edelleen. He palasivat ja menivät vaatekaapin pohjaan, kelloja, putkia, hiekkoja, reikiä, ompeleita, marmoria ...

Farkut ilmestyivät Puolassa 1950 -luvulla. Voit saada niitä vain ylellisistä kaupoista - Peweksistä tai käytettyjen kaupoista, joissa voit ostaa ylimääräisiä vaatteita. Ne maksoivat tuolloin muutaman kuukauden palkkaa ja olivat Pepsi-Colan vieressä nuorten halutuimpia tuotteita. Aivan kuten Yhdysvalloissa, denimhousut olivat suosittuja nuorten näyttämö- ja elokuvateatterien keskuudessa.

Denim ei kuitenkaan ole vain housuja ja paitoja. Denim on levinnyt myös asusteisiin. Tähän päivään asti kaduilla voi tavata ihmisiä, jotka ovat pukeutuneet täydelliseen denim -ilmeeseen. Tämä on trendi muutaman kauden takaa, mutta tänä vuonna denim hallitsee ylivoimaisesti lisävarusteena jaloissa! Entä denim -kengät? 

Denim-kengät (tai kengät, jotka on valmistettu denimimäisistä kankaista) voivat helposti lisätä asuun epätasaisuutta tai antaa sille rennon ilmeen. Denim -baleriinien käyttäminen hameen kanssa saa meidät näyttämään vähemmän muodollisilta, ja värikkääillä housuilla varustetut denim -lenkkarit toimivat hyvin koko kesän ja viikonlopun tyylitelmissä. Tässä ne ovat, onko sinulla jo silmä? :)