Homeen kengissä sanomme vahvan "EI!"


Lumikuormitukset, syvät lätäköt, kova hiki… Kengät altistuvat monille tekijöille, jotka vaikuttavat negatiivisesti niiden kuntoon ja voivat jopa aiheuttaa hometta. Kun otat ne ulos kaapista uuden kauden saapuessa ja näet epämiellyttävän yllätyksen, olet tekemisissä todellisen ongelman kanssa. Jos haluat tietää kuinka ehkäistä hometta kengissä ja miten päästä eroon siitä, olet tullut oikeaan paikkaan.

Homeet kengissä ja mitä seuraavaksi?

Toisin kuin näyttää, kun uuden kauden tullessa otat suosikkikengät ulos kaapista ja näet epämiellyttävän yllätyksen - homeen, sinun ei tarvitse erota annetusta kenkäparista. On olemassa kotihoitoja, jotka auttavat sinua pääsemään eroon vihollisesta helposti.

Neuvomme myös kuinka ehkäistä homeen muodostuminen kengiin. Jos olet kiinnostunut tästä aiheesta, olet tullut oikeaan paikkaan. Näytämme mielellämme, kuinka sanoa hänelle luja "EI" ja sanoa hyvästit homeelle lopullisesti. Työskennellä!

Voiko kenkien hometta olla vaarallista?

Monet ihmiset ihmettelevät, mitä voi seurata homeisten kenkien käyttäminen. Tällaiset jalkineet eivät vain näytä inhottavalta ja houkuttelevat muiden ohikulkijoiden huomion, vaan sisältävät myös vakavan vaaran.

Bakteerien ja sienten elinympäristö voi siirtyä jalkoihin, kun käytät tällaisia ​​kenkiä. Lisäksi home voi levitä koko vaatekaappiin, jossa säilytät kenkiäsi, ja jopa muuhun kotiin. Jos haluat estää tämän, olet oikeassa paikassa.

Etsi ongelman syy

Ennen kuin selitämme sinulle kuinka päästä eroon homeesta tehokkaasti kengistä, on syytä paikantaa sen alkuperä. Tämän ansiosta ymmärrät, miksi se syntyy, ja siksi pystyt toimimaan periaatteen "ehkäisy on parempi kuin hoito" mukaisesti.

Yleensä hometta suosivat kosteus ja väärä varastointi. Ongelman syytä etsittäessä kannattaa keskittyä olosuhteisiin, joissa kenkiä säilytetään.

Ehkä piilotat kengät, jotka astuit valtavaan lätäköön hetki sitten vaatekaappiin? Vai pidätkö kenkiäsi kosteassa kellarissa? Tästä johtuu yksinkertainen tapa muodostaa valkoinen, harmahtava ja jopa vihreä pinnoite, jonka tuoksu muistuttaa ummehtumista eli hometta.

Kuinka estää homeen muodostuminen?

Jos ongelman syynä on kenkien säilytyspaikkaan kertynyt kosteus, voit helposti poistaa sen ostamalla kosteudenpoistolaitteen. Kulhoon laitettu ruokasooda toimii samalla tavalla. Muista kuitenkin vaihtaa se säännöllisesti pettymysten välttämiseksi. Tee tämä heti, kun huomaat, että sooda on alkanut paakkuuntua.

Älä missään tapauksessa piilota märkiä tai kosteita kenkiä vaatekaappiin. Tämä koskee sekä lätäkköyn tai lumiköynnökseen laskeutuneita kenkiä että voimakkaasti hikoiltuja. Älä kuitenkaan kuivaa kenkiäsi jäähdyttimellä, koska se voi aiheuttaa muodonmuutoksia.

Jos kengät ovat hyvin märät, jätä ne hyvin ilmastoituun paikkaan ja käytä sisäpuolelle erityisiä kenkäpuita. Voit korvata ne palloksi rullatuilla sanomalehdillä. Kirjoitimme kenkien oikeasta säilytyksestä Tämä artikkeli.

Tee se itse! Päästä eroon kenkien homeesta kotona

Onko lempikengissäsi hometta? Onneksi sinun ei tarvitse erota heistä lopullisesti. Jos haluat päästä eroon homeesta kengissäsi, vain muutama yksinkertainen vaihe ja olet valmis!

Tarvitset:

- Kertakäyttökäsineet

- pieni harja

- etikka

- vettä

- kangas

- vanhoja sanomalehtiä

- uudet pohjalliset 

Vaihe 1. Valmistele kengät homeen poistoa varten

Kun käsittelet hometta, jätä kengät ulos ja anna niiden kuivua kokonaan. Kun ne ovat täysin kuivia, poista pohjalliset. Muista käyttää kertakäyttökäsineitä!

Vaihe 2. Päästä eroon näkyvästä homeesta

Voit päästä eroon näkyvästä homeesta käyttämällä pientä harjaa, jota voit helposti ohjata kengän sisällä. Hiero vahvin liikkein, mutta yritä tehdä se mahdollisimman kevyesti. Tällä tavalla vältät homeen tunkeutumisen kenkiin.

Vaihe 3. Poista muotin jäämät

Jos haluat olla varma, että olet poistanut muotin kokonaan, valmista 1:1 vesi-etikkaliuos. Pyyhi kengän sisäpuoli kankaalla tai kostealla liinalla. Saavutat halutun vaikutuksen yksinkertaisella, ekologisella tavalla.

Vaihe 4. Anna kenkien kuivua ja vaihda pohjalliset

Haluatko, että kengissäsi oleva homeongelma ei koskaan palaa? Älä unohda tärkeintä! Jalkineiden on oltava täysin kuivia, ennen kuin laitat ne takaisin jalkaan tai laitat ne kaappiin. Tätä tarkoitusta varten tarvitset vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi. Aseta ne kengän sisään ja ole kärsivällinen. Muista säilyttää märät kengät hyvin ilmastoidussa huoneessa. Kun kengät ovat täysin kuivia, voit vaihtaa pohjalliset uusiin.

Sano hyvästit homeelle lopullisesti

Olitpa tekemisissä merkkituotteissa, ylellisissä suunnittelijoissa, jotka maksavat omaisuuksia; ketjukaupasta paljon halvemmat lenkkarit tai jo vuosia mukana olleet kuluneet tossut, niihin voi ilmaantua hometta, jos et tarjoa niille oikeita olosuhteita.

Uskomme, että vinkkimme auttavat sinua ensin tunnistamaan ongelman syyn ja sitten ehkäisemään sen. Jos kamppailet edelleen tämän ongelman kanssa, esitetyn kotihoidon pitäisi tuoda odotetut tulokset. Onnea!