Piikkikategorian kengät ovat jalkineita, jotka jokaisen ammattiurheilijan vaatekaapissa tulisi olla. Kulutuskestävistä materiaaleista valmistettujen erikoisterästen ansiosta ne tarjoavat vakautta ja pidon maassa juoksun tai hyppäämisen aikana.

Piikkikenkiä käytetään useimmiten sprinttijuoksuissa, 100-400 metrin etäisyyksillä. Piikit antavat sinun juosta entistä nopeammin paremman kiinnittymisen ansiosta maahan. On tärkeää valita oikean pituiset piikit maaperän tyypin mukaan - tartaanilattia vaatii lyhyempiä piikkejä kuin ruoho.

Ammattiurheilijat eivät voi hyötyä piikkikengistä. Haasteesta pitäville juoksijoille piikkikengät ovat myös hyvä valinta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että näiden kenkien käyttäminen voi olla hieman epämukavaa, eikä useiden kymmenien metrien juoksu voi tehdä ei-amatöörijuoksijasta pikajuoksijaa.

Piikkikenkien valinnassa tärkein tekijä on jalan istuvuus. Kenkien tulee olla mukavia ja hankaamattomia, samalla kun ne tukevat jalkaa riittävästi juoksemisen aikana. Urheilukaupan ammattimainen myyjä voi auttaa sinua valitsemaan oikeat kengät.

Yhteenvetona voidaan todeta, että piikkikategorian kengät ovat täydellisiä jalkineita ammattiurheilijoille, jotka haluavat saavuttaa vieläkin parempia tuloksia juokseessaan. Haasteita pitävälle juoksuharrastajalle nämä kengät eivät ole ylitsepääsemättömiä, mutta oikea valinta ja ammattitaitoiset neuvot kannattaa muistaa.