Kaikki mitä sinun tulee tietää nahkakenkien kiillottamisesta


Oletko juuri ostanut uudet nahkasaappaat, jotka sopivat täydellisesti talvitakkiisi? Oletko vihdoin säästänyt nämä tyylikkäät nahkakengät, jotka sopivat täydellisesti veljesi häihin? Se, että uusi ostoksesi oli suhteellisen kallis ja näytti ilmiömäiseltä heti laatikosta otettuna, ei tarkoita, että se tekee aina vaikutuksen upealla ulkonäöllä. Itse asiassa kaikki on sinun käsissäsi! Jos pidät hyvää huolta nahkakengistäsi, ne palvelevat sinua varmasti monta vuotta. Menestyksen avain on ... liittäminen.

Kuinka hoitaa nahkakenkiä?

Hyvälaatuinen nahka on kestävä materiaali, joka ilmiömäisen kestävyytensä ansiosta voi palvella sinua useita vuosia ... yhdellä ehdolla - että hoidat sitä kunnolla.

Nahkakenkien hoito on ennen kaikkea kenkien kyllästämistä, mikä tulee tehdä ennen ensimmäistä jalkaan pukemista. Yhtä tärkeää on kenkien kiillotus ja kiillotus, jotta ne näyttävät hyvältä. 

Olemme koonneet oppaaseemme vastauksia tähän liittyen useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Aloitetaan!

Miksi nahkakenkiä kannattaa kiillottaa?

Mietitkö, miksi sinun pitäisi kiillottaa nahkakenkäsi? Se on helppoa!

Ensinnäkin nahkakenkien kiillotus auttaa sinua pitämään niiden ulkonäön koskemattomassa kunnossa ja näytät siistiltä ja esteettiseltä olosuhteista riippumatta. Kengänvoide tuo esiin nahan luonnollisen kauneuden ja saa kengät loistamaan upeasti.

Toiseksi säännöllisesti kiillotetut kengät on paljon helpompi huoltaa. Tämä on loistava tapa säästää paljon aikaa niiden puhdistamiseen. Kaikki kiitos luonnollisen suojaesteen, joka on luotu kengän yläosan tahnalla. Tämän seurauksena kenkäsi eivät ole niin alttiina kosteudelle, lialle ja muille epäpuhtauksille kuin jos ne olisivat käsittelemättömiä. 

Kolmanneksi, kiillotuksen ansiosta voit suojata kenkiäsi tahroilta, vaurioilta ja naarmuilta. Lisäksi kenkien kiillotus tuo väriä esiin ja saa ne kiiltämään samalla, kun estetään ajan kulumisen aiheuttamaa haalistumista. 

Lisäksi jos nahkakengissäsi on naarmuja tai kulumia, laadukas kenkälakka auttaa sinua käsittelemään niitä. Muista kuitenkin, että aika on liittolaisesi tässä tapauksessa, ja mitä nopeammin ryhdyt töihin, sitä todennäköisemmin poistat tämän pienen vahingon.

Lisäksi kenkien kiillotus on loistava tapa rentoutua. Monet ihmiset uskovat, että tämä prosessi on hyvin rauhoittava ja terapeuttinen.

Kuinka usein kiillotan kenkäni?

Nyt kun tiedät, miksi sinun pitäisi kiiltää kenkiäsi, mietit varmasti, kuinka usein sinun pitäisi tehdä tämä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Pohjimmiltaan taajuus riippuu siitä, kuinka usein käytät kenkäparia. Kun käytät niitä päivittäin, hiero niitä vähintään kerran tai kahdesti kuukaudessa. Harvemmin käytettyjen kenkien hionta tulisi tehdä vähintään kerran tai kahdesti vuodessa. 

Älä myöskään pelkää luottaa intuitioosi. Heti kun huomaat, että kengät alkavat haalistua ja menettää luonnollista kiiltoaan, varaa kenkävoidetta ja hengitä niihin jälleen elämää.

Älä kuitenkaan unohda, että säännöllinen kiillotus ei vapauta sinua nahkakenkien puhdistamisesta. Päällinen ja pohja on parasta pyyhkiä kostealla liinalla päivittäin tai useita kertoja viikossa päästäksesi eroon lialta.

Kuinka kiillottaa nahkakenkiä?

Nahkakenkien kiillottamiseen tarvitset:

  • ihonhoitoaine, joka pehmentää ja kyllästää ihoa
  • nahkainen kenkävoide - voide antaa herkän kiillon ja täydellisen kosteutuksen tai vaha maksimaalisen kiillon ja maksimaalisen suojan saamiseksi
  • pehmeä jouhiharja tai mikrokuituliina (voit korvata sen vanhalla T-paidalla) antaaksesi nahkakenkillesi kiiltoa
  • puhtaalla liinalla kengänkiillotusainejäämien pyyhkimiseksi pois

Kuinka kiillottaa nahkakenkiä?

Nahkakenkien muotoilu ei ole niin vaikea tehtävä kuin miltä se aluksi näyttää. Selitämme vaihe vaiheelta, kuinka tämä prosessi on suoritettava, jotta voit nauttia parhaista tuloksista.

Vaihe 1. Valmista kengät

Ensinnäkin kannattaa valmistaa kengät kunnolla. Tämän ansiosta et vain helpota tehtävääsi, vaan myös jaat tuotteen tasaisesti. Päästä eroon nauhoista, jotta pääset paremmin käsiksi koko päälliseen. 

Jos haluat säilyttää kengän alkuperäisen muodon, pujota puiset kenkäpuut sisälle tai korvaa ne käärittyillä sanomalehdillä tai sukilla. 

Vaihe 2. Päästä eroon roskista

Ennen kuin jatkat, sinun on poistettava kaikki epäpuhtaudet ihon pinnalta. Tämän ansiosta päällinen valmistetaan kunnolla käyttöä varten, mikä estää rumien tahrojen muodostumisen ja värjäytymisen.

Käytä tätä varten kosteaa liinaa tai harjaa, jonka avulla voit poistaa pölyn ja lian tehokkaasti. Älä ohita osia, joihin voi kerääntyä roskia. Jos olet käyttänyt kosteaa liinaa, anna kenkien kuivua kokonaan. 

Vaihe 3. Huolehdi ravinnosta

Seuraava askel on ravita kenkiäsi erityisellä tuotteella. Tämä pitää jalkineet täydellisessä kunnossa ja suojaa niitä halkeamia vastaan. 

Levitä tasainen kerros hoitoainetta koko kengän alueelle mikrokuituliinalla. Odota noin 5 minuuttia ja pyyhi ylimääräinen tuote pois. Odota sitten, kunnes kengät ovat täysin kuivia ja hoitoaine imeytyy pintaan.

Vaihe 4. Pue ​​kenkäsi

Viimeinkin on aika liimata! Valitse laadukas nahkainen kenkävoide ja levitä sitä pieni määrä päälliseen. Käytä tähän puhdasta mikrokuituliinaa. Hiero sitten pyörivin liikkein tasaisesti kengän pintaa pala palalta ja varmista, että tuote ulottuu kaikkiin koloihin ja koloihin.

Vaihe 5. Kiillota kenkäsi

Kun olet lopettanut kiillotuksen, kiillota nahkakengät. Siirrä aiemmin valmistettua kuivaa mikrokuituliinaa tai jouhiharjaa yhteen suuntaan poistaaksesi tahnajäämät ja saada kengät kiiltämään. Vaihda suuntaa hetken kuluttua.

Odota, että kengät kuivuvat kokonaan. Sijoita ne hyvin ilmastoituun huoneeseen. Älä altista kenkiä tänä aikana suoralle auringonvalolle tai muille lämmönlähteille, kuten lämmittimelle. Valmis! Kengät ovat täydellisesti kiillotetut ja voit nauttia virheettömästä ulkonäöstä.