Kaikki mitä sinun tulee tietää valitaksesi täydelliset kuntosalikengät


Aiotteko aloittaa salilla käymisen uuden vuoden aikana? Hiihtopassin ostamisen lisäksi on yhtä tärkeää ostaa oikeat jalkineet. Juuri se tekee harjoittelusta ja harjoittelusta sinulle todellista nautintoa, ja loukkaantumisriski pienenee merkittävästi. Et kuitenkaan tiedä, mitkä kengät sopivat parhaiten painonnostoon ja mitkä zumbaan? Olemme koonneet oppaaseemme kaikki tärkeimmät tiedot, jotka auttavat sinua tekemään valinnan.

Terveessä ruumiissa terve mieli!

Aiotko harjoitella säännöllisesti salilla uudesta vuodesta alkaen? Hyvä idea! Loppujen lopuksi terve mieli asuu terveessä ruumiissa!

Passin ostamisen lisäksi yhtä tärkeää on ostaa oikeat jalkineet, joiden ansiosta liikunnasta tulee todellinen nautinto ja loukkaantumisriski pienenee merkittävästi. Et kuitenkaan tiedä mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota kuntosali- ja kuntokenkiä ostaessa? Olemme koonneet oppaaseemme tärkeimmät tiedot tästä aiheesta. Aloitetaan!

Miksi kannattaa panostaa kunnollisiin kuntosalikenkiin?

On kunnolliset kengät pakolliset, jos aiot harjoitella säännöllisesti kuntosalilla.

Ensinnäkin ne vähentävät väsyneiden jalkojen tunnetta, minkä ansiosta niiden avulla voit lisätä tehokkuutta harjoituksen aikana ja saada parhaat tulokset. Toiseksi ne vähentävät merkittävästi loukkaantumisriskiä. Kolmanneksi kunnollisiin jalkineisiin käytetty raha on suuri annos motivaatiota, kun tuntuu, että haluaisi päästää irti.

Nyt kun tiedät, miksi tarvitset laadukkaita kuntosalikenkiä, on aika keskittyä ominaisuuksiin, joiden avulla ne erottuvat joukosta. Auttaaksemme sinua tekemään oikean valinnan, olemme koonneet ne kaikki tähän artikkeliin.

Huolehdi täydellisestä istuvuudesta

Kuntosalille kenkiä valittaessa kannattaa sovittaa ne sekä jalkojen anatomiaan että suunniteltuihin aktiviteetteihin, jolloin löydät helposti parin, jossa treeneihin käyminen ei ole työlästä vaan säännöllistä iloa. 

Vältä liian tiukkoja kenkiä. Muuten rajoitat liikeratojasi ja teet harjoittelusta todellisen työn. Lisäksi saat tuskallisia rakkuloita, jotka saavat sinut haluamaan liikkua. Toisaalta pitää myös varoa löysät kengät, joista kantapää liukuu ulos joka liikkeellä. Tällä tavalla voit lisätä epämiellyttävien vammojen riskiä, ​​jotka sulkevat sinut pois pelistä pitkäksi aikaa. 

Onneksi useimmat urheilujalkineiden valmistajat tarjoavat ns. puolikokoisia, joten täydellisen parin valitsemisen ei pitäisi olla suuri haaste.

Täydellisen koon istuvuuden lisäksi varmista, että jalkineesi sopivat tietyntyyppisiin aktiviteetteihin. Yksityiskohdat löytyvät alta.

Mitkä juoksumattokengät?

Säännöllinen kävely tai juoksu juoksumatolla vahvistaa lihaksia ja luita sekä parantaa kestävyyttäsi ja kuntoasi. Toisin kuin asfaltilla juokseminen, se rasittaa vähemmän polvia ja lantiota ja mahdollistaa harjoittelun säästä riippumatta.

Kun valitset juoksumattokenkiäsi, etsi malleja, joissa on pehmustetekniikka sekä taka- että etuosassa. Tällä tavalla iskut vaimentuvat tehokkaasti ja pääset helposti seuraaviin kilometriin.

Mitkä painonnostokengät?

Voimaharjoittelun valitsevat usein miehet, jotka välittävät lihaksikkaasta vartalosta ja paremmasta tehokkuudesta. Silti painoja nostelevat yhtä mielellään naiset, jotka haluavat kehittää pakaroiden alueen lihaskudosta ja parantaa vartalonsa yleisilmettä.

Jos painopenkki on suosituin paikkasi salilla, varmista, että olosi on vakaa. Valitse kengät, joissa on luistamaton pohja ja kova pohja. Näin sinun on paljon helpompi ylläpitää painoja ja saada haluamasi tulokset.

Mitkä kengät intervalliharjoitteluun?

Lyhyt korkean intensiteetin intervalliharjoittelu (HIIT) on erittäin suosittu. Ei ihme! Lyhyessä ajassa niiden avulla pääset parempaan kuntoon ja pääset eroon ei-toivotusta rasvasta ja lisäävät samalla lihasmassaa.

Jos haluat saada parhaat mahdolliset tulokset, varmista, että mukanasi on oikein valitut kengät. Intervalliharjoittelun jalkineiden tulee olla kevyitä ja samalla riittävän vakaita, jotta ne vaimentavat helposti kaikki iskut. Kiinnitä huomiota jalan oikeaan vakautukseen, joka antaa sinulle sivuttaistuen. HIIT-harjoituskenkien profiilin tulee olla suhteellisen matala, vaikkakin vahva.

Mitkä Zumba-kengät?

Zumba on erityinen tanssiharjoittelu, jonka aikana pääset eroon ei-toivotuista kiloista miellyttävällä tavalla. Nämä harjoitukset saavat selluliitin poistumaan huomattavasti ja kehosta tulee kiinteämpi. Figuurin parantamisen lisäksi voit huomata hyvinvoinnin paranemista. Tällainen voimakas harjoittelu vapauttaa onnellisuushormoneja ja saa sinut paljon energiaa toimimiseen.

Jos etsit Zumba-kenkiä, pyri malleihin, jotka eivät rajoita ketteryyttäsi. Valitse kevyet kengät joustavalla pohjalla ilman liukastumista estäviä sisäosia. Tämän ansiosta pystyt esittämään hulluimmatkin hahmot ilman ongelmia.