Katso kuinka hoidat suosikkikenkiäsi kesällä


Kesä tulee nopeasti. Miellyttävän lämpimät lämpötilat voivat kuitenkin rasittaa suosikkikenkiäsi, jolloin väri haalistuu tai syntyy epämiellyttävä haju. Tässä oppaassa kerromme, kuinka hoidat suosikkikesäkenkiäsi helposti, jotta voit nauttia niiden erinomaisesta kuntosta ja ulkonäöstä vielä pidempään.

Suojaa kengät kesäksi

Korkeat lämpötilat ja voimakas auringonsäteily ovat äärimmäisen vaikeita olosuhteita, joille suosikkikengät altistuvat joka kesä. Kosketuksen seurauksena kenkien sisälle muodostuu kosteutta, joka saa kengät haisemaan ja voi jopa kasvattaa haitallisia bakteereja. 

Lisäksi jalkineet menettävät kesällä väriään. Kuumuus voi myös saada kengät tarttumaan toisiinsa ja pohjan irtoamaan päällisestä. Tämän estämiseksi käytä ommeltuja kenkiä äärimmäisissä lämpötiloissa. Tästä artikkelista saat lisää vinkkejä kenkien pitämiseen hyvässä kunnossa kesällä. Työskennellä!

Estä nahkakenkien kuivuminen

Kuuma kesä on aikaa, jolloin veden juonti on erittäin tärkeää kehon kuivumisen välttämiseksi. Mutta ymmärsitkö, ettei vain kehosi tarvitse sitä toimiakseen kunnolla? Kesällä jopa... Nahka suosikkikengät voivat kuivua! 

Tämän seurauksena ne himmentyvät ja menettävät kimmoisuuttaan, mikä voi ilmetä rumina halkeamia päällisessä. Jotta ne pysyvät huippukunnossa, muista puhdistaa ne säännöllisesti. Kiinnitä huomiota myös oikeaan kosteutukseen ja kiillotukseen, jonka ansiosta annat niille tehokkaan kiillon ja samalla pidät huolta niiden kunnosta.

Älä säilytä kenkiä ulkona

Kesälle tyypilliset korkeat lämpötilat tarkoittavat, että ulkopyykki kuivuu käytännössä silmänräpäyksessä. Varo kuitenkin, ettet jätä märkiä kenkiä ulos. Tällä tavalla voit altistaa ne halkeamille ja värimuutoksille.

Vältä altistumista suoralle auringonvalolle. Älä säilytä kenkiä lähellä ikkunoita, joissa ne voivat myös altistua auringonvalon tuhoisille vaikutuksille. Ole kärsivällinen ja anna kenkien kuivua hyvin ilmastoidussa tilassa.

Vältä kävelemistä paljain jaloin suljetuissa kengissä

Vaikka kesällä olemmekin mielellämme luopuneet joistakin vaatteista, älä missään tapauksessa päätä käyttää sisäänrakennettuja kenkiä ilman sukkia, varsinkin jos sinulla on ongelmia jalkojen liiallisesta hikoilusta. Sukat eivät vain ime osan syntyneestä hiestä, vaan myös estävät rakkuloiden muodostumista, jotka aiheutuvat kengän hankaamisesta kantapäätä vasten. 

Monissa vaate- ja asustekaupoissa on saatavilla erikoisleikattuja sukkia, joiden avulla voit saavuttaa näennäisen paljaan jalan vaikutelman pilaamatta huolellisesti sovitettua tyyliä.

Pidä kengät raikkaina myös kuumalla säällä

Kesäkuukausina jalkojen liiallinen hikoilu on erittäin yleistä. Ei ihme. Pitkät kengissä vietetyt tunnit yhdistettynä korkeisiin lämpötiloihin edistävät hien muodostumista.

Vältä käyttämästä yhtä kenkäparia joka päivä tänä kesänä. Jalkineet imevät hikeä jaloista. Tuloksena oleva kosteus saa jalkineet kulumaan paljon nopeammin. 

Tämän estämiseksi anna kesäkenkien levätä vähintään kaksi päivää, ennen kuin ne iskevät taas jalkoihin. Se on hyvä tekosyy ostaa tyylikkäämpiä kenkiä tulevalle kesälle ;-) Löydät ne verkkokauppaamme

Jos kengät ovat kastuneet hiesta erittäin kastuneet, on parasta käyttää kuivaukseen setripuita, jotka palauttavat päällisen oikean muodon. Lisäksi tällä puutyypillä on luonnollisia hajua poistavia ominaisuuksia, joiden ansiosta pääset helposti eroon epämiellyttävistä hajuista ja palauttaa suosikkikesäkenkiisi raikkautta.

Päästä eroon pahasta hajusta kotihoidoilla

Kesän lempikengissäsi on epämiellyttävä haju, joka ei halua jättää niitä rauhaan mihinkään maailmassa? Meillä on hyviä uutisia! Voit hengittää helpotuksesta, sillä sinun ei tarvitse erota rakkaista jalkineistasi epämiellyttävän hajun takia, joka ilmaantuu heti, kun otat ne jaloistasi.

Sinun tarvitsee vain kaata ruokasoodaa kengän sisään ja jättää se yön yli ja levittää se varovasti pohjallisen päälle. Kymmenen tunnin kuluttua ravista kenkiä roskakorin päällä tai poista soodajäämät pölynimurilla ja olet valmis. Voit taas nauttia tuoreista kengistä.

Katso muita tehokkaita tapoja torjua jalkojen hajua: Tämä artikkeli.

Huolehdi jaloistasi

Muista, että edes hyvin hoidetut varvastossut tai sandaalit eivät näytä hämmästyttävältä tänä kesänä, jos jalkasi ovat kuivat ja karheat. Tämä ongelma voi pahentua auringolle altistuessa. Kuori vähintään muutaman päivän välein kuolleiden ihosolujen kuorimiseksi ja jalkojen pehmeyden palauttamiseksi. Muista myös käyttää kosteuttavaa voidetta.

Älä myöskään unohda huolellisesti tehtyä pedikyyriä. Ensinnäkin lyhennä kynnet ja viilaa ne. Halutessasi voit maalata ne suosikkivärilläsi. Onko sinulla vaikeuksia valita tiettyä sävyä? Ranska on loistava vaihtoehto kesään, joka näyttää tyylikkäältä eikä häiritse tyylityksiäsi.