Kävele itsevarmasti ja mukavasti, jopa nivelten kanssa


Noin neljännes aikuisista kamppailee nivelten kanssa. Jos kuulut tähän ryhmään, tiedät varmasti, kuinka ärsyttävä tämä ongelma on, varsinkin kun on kyse kenkien valinnasta. Neuvomme, mitä kannattaa etsiä ostoksilla ja mitkä kengät sopivat eri tilanteisiin.

Mitä ovat bunions ja onko niistä mahdollista päästä eroon?

Hallux valgus, joka tunnetaan myös nimellä hallux valgus, on hyvin yleinen sairaus, joka vaikuttaa joka neljäs aikuiseen, enimmäkseen naisiin. Tämä ei ole muuta kuin luiset ulkonemat, jotka muodostuvat jalkojen sivuille isovarpaan lähelle. Yleinen oire on ison sormen liike sisäänpäin kohti muita sormia.

Nivelten tarkkaa syytä ei tunneta. Tämä voi olla osittain geneettistä ja osittain huonosti istuvien kenkien käytöstä. Liian tiukat kengät sekä taivaan korkeat korkokengät voivat lisätä nivelten riskiä.

Valitettavasti niistä pääsee eroon vain leikkauksella. Erilaiset harjoitukset ja erikoistuneet peitot voivat vain pysäyttää tämän epämuodostuman kehittymisen.

Nahka ei vain näytä rumista, vaan ne voivat myös aiheuttaa kipua ja paljon vaikeuksia kävellessä ja ... kenkien valinnassa. Onneksi yhä useammat valmistajat tarjoavat kärsijäystävällisiä kenkiä, jotka ovat sekä mukavia että hyvännäköisiä.

Nappi ja mukavuus voivat kulkea käsi kädessä

Pitkälle edennyt epämuodostuma voi edistää isovarpaan alueen kivun tunnetta, johon voi lisäksi liittyä turvotusta. Vaivoja pahentaa huonosti istuvien kenkien käytön aiheuttama paine. 

Siksi, kun valitset kenkiä, sinun tulee kiinnittää huomiota useisiin erittäin tärkeisiin näkökohtiin. Ensinnäkin, valitse oikeat jalkineet sekä pituudeltaan että leveydeltään. Vältä myös synteettisiä materiaaleja ja kapeita varpaita. Ota selvää, mihin muuhun sinun tulee kiinnittää huomiota varmistaaksesi maksimaalisen mukavuuden kävellessä.

Kokeile, kunnes se on valmis

Varmista, että kengät ovat oikean kokoisia, etenkin leveyden suhteen. Hallux valgus ottaa ylimääräisen paikan. Jos et anna sitä, saatat kokea epämukavuutta ja jopa kipua kävellessäsi.

Kun ostat kenkiä, ole kärsivällinen ja kokeile niitä, kunnes onnistut. Niveliin liittyy usein kipua, ja sitä pahentavien kenkien ostaminen on varmasti viimeinen asia, jonka haluat.

Valitse kevyet kengät, jotka aiheuttavat vähemmän painetta nivelille. Voit käyttää tällaisia ​​kenkiä useita tunteja ilman epämukavuutta.

Vältä synteettisiä materiaaleja ja kapeita varvassuojia

Jos sinulla on niveliä, sinun tulee välttää synteettisiä materiaaleja. Tämän sairauden tapauksessa luonnolliset, joustavat materiaalit, jotka antavat jaloille tarpeeksi tilaa ja mukautuvat niiden muotoon, ovat paljon parempia. 

Jalkineiden päällisen pehmeä materiaali estää hankausta ja vähentää siten kävellessä tuntuvaa kipua. On parasta, jos päätät ostaa mokka- tai nahkakenkiä. Tällaiset kengät eivät vain estä kipua kävellessä, vaan myös palvelevat sinua useita vuosia, edellyttäen, että pidät niistä asianmukaisesti huolta.

Kengän kärki on yhtä tärkeä kuin materiaali, josta kengät on valmistettu. Vältä liian kapeita varpaita, joissa varpaiden tila on erittäin rajoitettu ja joissa ne menevät päällekkäin. Leveämmät, pyöreät tai neliömäiset nenät antavat niille tarpeeksi tilaa, jotta voit liikkua mukavasti.

Mukavat kengät moneen tilanteeseen

Mukavuus on etusijalla bunionien tapauksessa, eivätkä muut kengät tarjoa sinulle yhtä mukavuutta kuin klassiset kengät lenkkarit. Joustava, sopivasti muotoiltu rakenne takaa vapaan liikkeen ilman painetta ja tukea, jopa nivelten kanssa.

Ne sopivat täydellisesti toimistoon ballerinat. Valitse nahasta tai nubukista valmistetut ja pysy mukavana koko päivän. Muista, että niitä ei saa laittaa paljain jaloin. Tällä tavalla voit edelleen ärsyttää epämuodostumia ja aiheuttaa kivuliaita rakkuloita.

Päätä kesällä sandaalitjossa jalkasi voivat hengittää vapaasti ilman sivuosien hankausta.

Aiotko hakea isompaa uloskäyntiä? Vaikka litteät kengät ovat paljon parempi valinta hallux valgusille päivittäin, onneksi sinun ei tarvitse luopua tyylikkäistä kengistä! Naiset, jotka kamppailevat nuppien kanssa, voivat pukeutua ajoittain korkeammat saappaat. Varmista kuitenkin, että kantapää ei ole liian korkea ja varpaat eivät ole liian kapeita.

Kiilat ovat loistava ratkaisu, joka sopii täydellisesti pidempien ja lyhyempien mekkojen kanssa. Entä mokkanahkaiset espadrillit matalalla alustalla? Ne eivät ainoastaan ​​tarjoa sinulle mukavuutta, vaan myös pidentää optisesti jalkojasi. Muista kuitenkin, ettet käytä korkokenkiäsi liian usein. Korkokenkien käyttö voi pahentaa tätä epämuodostumaa. Monissa korkokenkäpareissa on tiukat, kapeat varpaat ja luonnoton kallistuskulma rasittaa varpaita paljon.

Jos pidät litteistä, tyylikkäistä kengistä, valitse nubukkinahkainen baleriina alkuperäisellä soljella. Mukavan sisäosan ansiosta ne sopivat täydellisesti pitkillekin retkille.

Sinun ei tarvitse valita mukavuuden ja tyylin välillä

Onneksi, jos kamppailet nivelten kanssa, sinun ei tarvitse valita mukavuuden ja tyylin välillä.

Olemme varmoja, että neuvojamme noudattamalla löydät runsaasti kenkiä, joiden käyttämisestä tulet todella nauttimaan.