Kengät alakulttuurien tunnusmerkkinä


Monien ihmisten kenkämallistoihin kuuluvat Doc Martens, Converse-lenkkarit, saappaat ja Adidas. Vaikka näitä kenkiä ei nykyään ole varattu yksinomaan tietyille alakulttuureille, ne olivat ennen ehdottomasti niiden tunnusmerkki. Jos olet kiinnostunut näiden kenkien historiasta, olet tullut oikeaan paikkaan. Aloitetaan!

Eri alakulttuurien ominaisuudet

Vaikka yksittäisiä kenkiä ei nykyään enää ole varattu vain tietyille alakulttuureille, ne olivat aiemmin niiden tunnusmerkki. Nykyään Doc Martensin, käännynnäisten, taistelukenkien tai Adidaksen näkeminen kadulla ei yllätä ketään, eikä se välttämättä liity enemmän tai vähemmän kapinallisiin ryhmiin. 

Tässä artikkelissa esittelemme valittujen kenkätyyppien historiaa keskittyen niiden käyttämiseen oman identiteettisi ilmaisemiseen. Jos olet kiinnostunut tällaisista aiheista, toivotamme sinulle miellyttävää lukemista!

Korkeat saappaat kapinallisille

Korkeat, raskaat nahasta valmistetut saappaat veivät nopeasti monien kapinallisten sydämet ympäri maailmaa ja niistä tuli yksilöllisyyden symboli. Saappaat hallitsivat katuja 70- ja 80-luvuilla, jolloin niitä käyttivät pääasiassa metallipäät, punkit ja skinheadit. Jälkimmäiset sopivat niihin valkoisilla kengännauhoilla, jotka ne kietoivat toisiinsa luoden luonteenomaisen tikapuun muodon.

Skinheadien joukossa käytettiin usein farkkuja, joissa oli suorat tai kapenevat lahkeet, poolopaidat ja "Harrington"-takit, joissa oli musta ja punainen ruutu. Punkkarit puolestaan ​​yhdistivät nämä kengät värikkäisiin ruudullisiin housuihin, kiehtovilla printeillä varustettuihin T-paitoihin sekä nappeilla ja jetteillä koristeltuihin nahkatakkeihin. Metallipäät sen sijaan tunnistettiin mustista saappaista ja mustista, yksivärisistä muotoiluista, joihin pitkät hiukset putosivat huolimattomasti.

Nykyään bovver-saappaat koristavat katuja riippumatta alakulttuurista. Sekä naiset että miehet rakastavat näitä kenkiä ja käyttävät niitä eri tyyleillä. Klassiset, mustat bovver-saappaat sopivat hyvin farkkujen ja cargo-housujen kanssa. Niitä voidaan käyttää onnistuneesti mekkojen kanssa esimerkiksi valitsemalla pieni musta mekko ja mustat läpinäkyvät sukkahousut. Tällä hetkellä bovver-saappaat ovat saatavilla myös eri väreissä ja kuvioissa. Kukaan ei ylläty monivärisistä kukkasaappaista, jotka täydentävät täydellisesti ajattomia keksejä ja ilmavia mekkoja. Tämän tyylin beige-kengät ovat varastaneet monien muotivaikuttajien sydämet, jotka yhdistävät ne valkoisiin tai kermanvärisiin tyylityksiin luoden näyttäviä yhdistelmiä tyyliin tyylikäs tyylikäs herkällä kynsillä.

Doc Martens maan alla

Ulkonäöltään Martens-saappaat muistuttavat bovver-saappaat, jotka luotiin alun perin terveyttä edistäviin tarkoituksiin. Näiden saappaiden luoja - Klaus Martens - päätti murtuaan jalkansa, että tavalliset sotilassaappaat, joita hänen oli tuolloin käytettävä käynnissä olevan toisen maailmansodan vuoksi, eivät yksinkertaisesti olleet kovin mukavia. Toipuakseen nopeammin Saksan armeijan lääkäri päätti luoda pehmeät, nahkaiset kengät, joiden pohja oli vuorattu ... renkaan palasella.

Vaikka tämä ratkaisu ei alun perin tuonut hänelle erityistä mainetta, ajan myötä se vetosi postimiehiin, poliiseihin ja muihin työntekijöihin, jotka viettivät pitkiä tunteja jaloillaan. Myös edustajat pitivät tästä trendistä maanalainen – modit, jotka yhdistävät ne näyttäviin, provosoiviin ja avantgardistisiin asuihin ja sotilaallisiin hupullisiin takkeihin. Grunge-fanit pitivät myös Doc Doc Docsista. He käyttivät näitä kenkiä yhdessä yksinkertaisten farkkujen ja ruudullisten paitojen kanssa.

Rock'n'roll Conversessa

Grungeers käytti myös usein klassisia tennareita, kuten Converse. Mielenkiintoista on, että nämä kengät suunniteltiin koripalloa ja jalkapalloa ajatellen. Suosituin malli - Chuck Taylor All Star - tulee amatöörikoripalloilijalta Charles Taylorilta, joka teki suosituksi nämä lenkkarit pelatessaan brändin sponsoroimassa joukkueessa.

Aluksi muunnokset olivat saatavilla vain mustana, yksivärisenä versiona. Ajan myötä näistä kengistä ilmestyi kuitenkin valkoisia ja värillisiä versioita. Vaikka, kuten aiemmin mainitsimme, nämä kengät oli tarkoitettu urheiluun, mutta suositut musiikkibändit, kuten Sex Pistols, Ramones ja Nirvana, mainostivat niitä alakulttuurien joukossa.

Konversioiden suosio ei edelleenkään laske. Nykyään kankaasta valmistettujen mallien lisäksi löytyy myös nahkaisia, joita löytyy yhä useammin kaduilta yhdessä eri leikkauksen farkkujen kanssa sekä juuri pohkeen alapuolelle päätyvien puuvillamekkojen kanssa. Alustalla olevan beigen lenkkarivalikoiman ansiosta voit optisesti pidentää jalkojasi, mikä varmasti miellyttää lyhyempien mekkojen faneja.  

Tennarit street stylen ystäville

New Yorkin katutyylin ystävien amerikkalaisessa kulttuurissa Adidasilla oli valtava rooli. Alun perin nämä kengät olivat suosittuja lentopallo- ja koripalloilijoiden keskuudessa, mikä inspiroi nopeasti hip-hop-faneja. Tämän alakulttuurin edustajat yhdistivät Adidas-suosikkimallinsa väljiin housuihin ja ylimitoitettuT-paidat, jotka usein täydentävät tällaisia ​​​​yhdistelmiä hatulla, jossa on ominainen, suora tai kaareva visiiri.

Tällä hetkellä Superstar-kengistä on tullut yksi kuumimmista trendeistä, joita löytyy kadulta melkein kaikkialta. Molempien sukupuolten edustajat rakastavat heitä, jotka käyttävät näitä kenkiä paitsi urheiluun, myös yhdistävät ne tyylikkäisiin vaatteisiin business casual. Lisää tyyliinspiraatiota Adidasiin ja muihin lenkkareihin löytyy osoitteesta Tämä artikkeli.