Kengistä hankausta? Meillä on tapa!


Uudet kengät, joita olet käyttänyt niin kauan, sopivat täydellisesti huolellisesti valittuun asuun ystäväsi kauan odotettuihin häihin, mutta jättivät kantapäihisi tuskallisen hankausjäljen? Varoitus! Sinun ei tarvitse sijoittaa toiseen pariin toista tilaisuutta varten. On monia tehokkaita tapoja estää hankausta tulevaisuudessa.

Miksi kenkäni hankaavat?

Yleensä hankausongelma alkaa melko huomaamattomasti. Kantapää muuttuu hieman punaiseksi ja tunnet lievää epämukavuutta kävellessäsi. Jokaisen seuraavan vaiheen aikana punoitus alkaa muuttua haavaksi, joka ei vain näytä rumalta, vaan aiheuttaa myös kipua, joka vaikeuttaa liikkumista eteenpäin.

Mietitkö, miksi kenkäsi hankaavat? Tämä ongelma koskee sekä naisia ​​että miehiä, jotka käyttävät huonosti istuvia jalkineita. Tämä ei koske vain liian pieniä kenkiä, vaan myös liian suuria kenkiä. 

Toinen hankauksen syy voi olla jalkojen liiallinen hikoilu tai väärän pituiset sukat, jotka liukuvat pois päivän aikana ja luovat lisämahdollisuuksia kipeille rakkuloille.  

Mielenkiintoista on, että joissakin tapauksissa hankaumat voivat johtua asentovirheistä ja muista ortopedisista ongelmista. Tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa yhteyttä asiantuntijaan, joka toteuttaa asianmukaiset hoitomenetelmät.

Riippumatta siitä, mikä tämän ongelman aiheutti, siihen on ratkaisu. Lue, miten.

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Periaatteen mukaan ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito, hankauksilta kannattaa suojautua etukäteen. Voit tehdä sen ostaessasi kenkiä. Sinun tarvitsee vain valita korkealaatuisista materiaaleista, kuten nahasta, valmistetut jalkineet. Mietitkö, mitä muuta voit tehdä rakkuloiden torjumiseksi? Katso luettelo tehokkaimmista tavoista!

Valitse ensin oikean kokoiset kengät

Muista kiinnittää erityistä huomiota koon valintaan. Sekä tiukat että löysät kengät voivat aiheuttaa haavoja kantapään alueelle. 

Toiseksi, älä käytä uusia kenkiä pitkillä kävelylenkeillä

Jos olet tekemisissä uuden lisäyksen kanssa, älä käytä sitä heti pitkien kävelylenkkien aikana. Muista, että uudet kengät ovat yleensä jäykkiä ja vie aikaa tottua jalkasi muotoon. Yritä kävellä kenkien ympärillä kotona ja varmista, että olet mukava heti, kun tulet tielle.

Kolmanneksi anna kantapäällesi suojakerros

Kun haluat olla varma, etteivät uudet kenkäsi hankaa kantapäätäsi, muista huolehtia suojakerroksesta. Voit sijoittaa esimerkiksi geeli- tai silikonikorkoihin. Se on suhteellisen halpa tuote, joka minimoi merkittävästi rakkuloiden ja hankausten riskiä. Jos et voi ostaa kantapäätä, voit käyttää paksuja sukkia kitkan estämiseksi.

Apteekeista ja apteekeista on myös saatavilla erityisiä hankausta estäviä tuotteita. Tähän tarkoitukseen deodorantit, jotka on omistettu ihmisille, joilla on liiallinen jalkojen hikoilu, ovat myös täydellisiä. Yhtä tehokas menetelmä on lasten talkkijauheen käyttö. Tämäntyyppiset tuotteet imevät kosteutta, mikä vähentää rakkuloiden muodostumisen riskiä.

Älä missään tapauksessa käytä kenkiä märillä jaloilla. Tämä on yleinen ongelma varsinkin kesällä, kun monet ihmiset päättävät laittaa varvastossut jalkaan heti vedestä lähtemisen jälkeen. Ennen kuin puet kengät jalkaan, kuivaa jalat huolellisesti pyyhkeellä ottaen huomioon myös varpaiden välinen tila.

Kuinka venyttää kenkiä tehokkaasti?

Useimmissa tapauksissa ratkaisu hankautuvien kenkien ongelmaan on niiden venyttäminen. Jalkineiden erottaminen tekee jalkineista joustavampia ja sen seurauksena mukautuvat jalkoihin, antaen niille ansaitsemansa mukavuuden.

Jos olet tekemisissä mokkanahka- tai nahkakenkien kanssa, voit käyttää lämpöä, joka vaikuttaa kenkien plastisuuteen. Tätä varten tarvitset hiustenkuivaajan ja parin paksut sukat. Laita ensin sukat jalkaan ja käytä sitten kuivausrumpua suhteellisen lämpimällä ilmalla pitäen se turvallisen etäisyyden päässä kengästä. Kun materiaali lämpenee, se muuttuu joustavammaksi ja mukautuu tehokkaammin jalkojen ominaisuuksiin. Kävele sitten kengissä, kunnes ne ovat täysin jäähtyneet. Toista tämä prosessi, kunnes tunnet olosi mahdollisimman mukavaksi.

Mitä tehdä, kun kengät hankautuvat?

Ottaen huomioon, että varoitettu on aina vakuutettu, pitää uusissa kengissä pitkälle kävelylle lähdettäessä ottaa mukaan laastarit, desinfiointiaine ja mahdollisuuksien mukaan mukavat kengät. 

Jos tunnet kenkien hankaavan kävelyn aikana, muista pysähtyä, riisua ne ja arvioida tilannetta. Joissakin tapauksissa haava on desinfioitava. Jos sinun on jatkettava liikkumista, laita laastari, jotta tuskalliset naarmut eivät pahene. Älä kuitenkaan unohda ottaa sitä pois, kun palaat kotiin. Näin ihosi voi hengittää vapaasti ja haava paranee paljon nopeammin.

Olemme varmoja, että neuvomme auttavat sinua käsittelemään hankaavien kenkien ongelmaa ja tästä lähtien jokainen kävely on sinulle puhdasta iloa.