Kenkä ongelma? Meillä on (koti)tapa tehdä se!


Paha haju kengistä? Tiesuolatahrat? Kengät luisuvat? vinkuva pohja? Tai ehkä rakkuloita ja varpaille jokaisen kävelyn jälkeen? Ei ole väliä mikä ongelma sinulla on kenkien kanssa, meillä on ratkaisu! Olemme koonneet tehokkaimmat kotihoitokeinot, jotka auttavat sinua ratkaisemaan yleisimmät kenkäongelmat hetkessä. Aloitetaan!

Käsittele ongelmasi kotona

Häpeätkö ottaa kengät pois vieraissa? Etkö pääse eroon suosikkisaappaasi pinttyneistä tiesuolatahroista? Kun käytät korkokenkiä, joihin olet säästänyt niin kauan, saat vilunväreitä ja kivuliaita rakkuloita? Tai ehkä sinulla on ongelmia vinkuvan pohjan kanssa? 

Rentoutua! Olemme täällä auttaaksemme sinua. Olemme koonneet tehokkaimmat kotihoitokeinot, jotka auttavat sinua ratkaisemaan yleisimmät kenkäongelmat hetkessä.

Entä kenkien paha haju?

Kun kengät haisevat pahalta, ruokasooda on hyödyllinen. Kaada sitä runsaasti kengän sisään ja kallista sitä, kunnes tuote peittää tasaisesti koko pohjallisen. Anna kenkien päällä yön yli ja ravista tai imuroi ne huolellisesti aamulla. Epämiellyttävä haju ja bakteerit on poistettu tehokkaasti!

Kuinka poistaa tien suolatahrat kotihoidoilla?

Onko suosikkisaappaihisi ilmestynyt rumia tiesuolatahroja? Tiedämme kuinka korjata se!

Ennen kaikkea muista, että aika on olennaista. Jos et halua värjäytymisen pysyvän mukanasi pysyvästi, sinun on toimittava mahdollisimman nopeasti.

Pieni pesuaine sopii mokkanahkaisiin kenkiin. Kaada muutama tippa puhtaalle liinalle ja hiero likaisia ​​alueita voimakkaasti. Harjaa mokkanahka sitten pehmeällä harjalla.

Nahkakenkien tapauksessa voit käyttää onnistuneesti etikan ja veden yhdistelmää suhteessa 1:1. Poista tämän seoksen jäännökset kostealla liinalla, levitä sitten kenkien hoitoaine ja olet valmis.

Muista kyllästää ne ensi kerralla vedenpitävällä ja likaa hylkivällä valmisteella ennen mokkanahkaisten talvisaappaat jalkaan pukemista.

Kuinka päivittää valkoiset kengät ja palauttaa niiden entinen väri?

Valkoiset suosikkilenkkarisi ovat menettäneet värinsä eivätkä näytä esteettisesti miellyttäviltä? Toisin kuin näyttää, sinun ei tarvitse investoida uuteen pariin ollenkaan, koska voit puhdistaa ne tehokkaasti kotona. Ennen kuin aloitat työn, poista nauhat, jotka voit liottaa vesi- ja valkaisuaineliuoksessa tai vaihtaa uusiin.

Nauhojen lisäksi kannattaa puhdistaa pohjalliset. Voit vaihtaa ne uusiin tai poistaa ne ja puhdistaa ne harjalla ja astianpesuaineella.

Muista, että jos et valmistele kenkiäsi kunnolla puhdistusta varten, niiden lumivalkoisten saaminen on turhaa, kun vanhat, harmaat nauhat ovat etualalla.

Kellastuneiden kenkien valkaisuun tarvitset harmaata saippuaa. Luo vaahto kulhoon ja hiero sitä kenkiisi, kunnes huomaat niiden saavan takaisin lumivalkoisen värinsä. Vanha hammasharja ja valkoinen hammastahna toimivat samalla tavalla.

Toinen tehokas menetelmä on "taikasenen" käyttö. Kostuta se kevyesti ja hiero sillä ylä- ja kumipohjaa. Katso kuinka yksinkertaista se on?

Kuinka poistaa tahrat valkoisista kengistä?

Kun käsittelet pieniä tahroja, hiero niitä pehmeäharjaisella hammasharjalla, jonka liotat lämpimään veteen, johon on sekoitettu astianpesuainetta.

Etikka toimii yhtä hyvin. Kaada se sumuttimella varustettuun pulloon ja suihkuta likaiset paikat. Jätä kengät aurinkoon, jotta ne vaalentuvat entisestään.

Muista, että jos olet tekemisissä herkästä verkosta valmistettujen valkoisten jalkineiden kanssa, kannattaa olla kärsivällinen. Tämä materiaali on erittäin herkkää, joten työskentele hitaasti ja kohtuudella.

Kuinka nopeasti rikkoa uudet kengät?

Tarvitset hieman kärsivällisyyttä rikkoaksesi uudet kenkäsi. Käytä niitä useita minuutteja joka päivä, jotta ne mukautuvat jalkojesi muotoon. Jos sinulla ei kuitenkaan ole paljon aikaa, valmista alkoholin ja veden liuos. Kaada se sumuttimella varustettuun pulloon ja suihkuta kenkien sisäpuolelle paikkoihin, joissa tunnet painetta.

Nahkakengissä voit käyttää kuumailmakuivainta ja paksuja sukkia. Lämmitä kenkää, kunnes materiaali lämpenee. Näin saat enemmän joustavuutta ja paremman istuvuuden. Varo suuntaamasta ilmavirtaa kohtiin, joissa materiaali on liimattu pohjaan, koska se voi saada kengät tarttumaan yhteen.

Kuinka käsitellä vinkuvaa pohjaa?

Jos kenkien pohja narisee, se voi johtua niihin tunkeutuneesta kosteudesta. Sinun tarvitsee vain ripotella pohjallinen maissitärkkelyksellä, joka imee kosteutta silmänräpäyksessä ja estää sitä ärsyttävää ääntä pääsemästä ulos. Leivinjauhe, ruokasooda tai vauvajauhe toimivat samalla tavalla.

Kotihoitoa kenkien hieromiseen

Kun lyhyen kävelyn jälkeen uusissa kengissä tunnet, ettet pidä toisistamme, sinun ei tarvitse erota niistä. Noudata vain kotihoitojamme, niin sinun ei enää koskaan tarvitse huolehtia tuskallisista rakkuloista ja hankauksista.

Muista, että kenkien hankaus voi johtua huonosta koosta. Useimmissa tapauksissa syynä ovat liian tiukat kengät. Jos olet kuitenkin varma, että olet valinnut oikean koon, yritä venyttää nahkakenkiäsi hieman.

Laita paksut villasukat jalkoihin, pudota kengät jalkaan ja aseta kuivausrumpu lämpimään, pitäen se turvallisen etäisyyden päässä päällisestä. Kun iho lämpenee, materiaali muuttuu joustavammaksi ja mukautuu täydellisesti jalkasi muotoon. Anna kenkien jäähtyä täysin ennen kuin otat ne pois. Toista tämä prosessi, kunnes olet tyytyväinen tuloksiin.