Kenkien pesu pesukoneessa - kuinka pestä kengät, jotta ne eivät vahingoitu


Kengät ovat menettäneet raikkautensa ja ovat peittyneet ruman näköisillä tahroilla, joita on vaikea poistaa? Mietitkö, onko kenkien pesu pesukoneessa hyvä idea? No, se riippuu. Sekä kenkien tyypistä että materiaalista, josta ne on valmistettu. Mitkä kengät voidaan pestä pesukoneessa ja mitkä on puhdistettava käsin?

Mitä kenkiä voi pestä pesukoneessa?

Vaikka ajatus kenkien pesusta pesukoneessa saattaa aluksi tuntua järjettömältä, on syytä huomauttaa, että tietyntyyppiset kengät selviävät tästä testistä vahingoittumattomina. Lisäksi tuottajat sallivat tämän mahdollisuuden sijoittamalla tarvittavat tiedot etikettiin. Siksi varmistaaksesi, että kenkien pesu pesukoneessa ei vahingoita suosikkipariasi, älä unohda lukea kengät ompeleneen yrityksen suosituksia.

Kokonaisuutena konepesu toimii hyvin kangaskenkien, kuten tennarien tai tennarien kanssa. Edellytyksenä on, että jalkineet on ommeltu. Saatat myös törmätä näkemykseen, että tätä menetelmää voidaan käyttää myös urheilujalkineiden kanssa, mutta tässä tapauksessa kannattaa olla erityisen varovainen.

Olet varmasti kiinnostunut siitä, että jotkut suositut urheilujalkineiden valmistajat kieltävät tiukasti kenkänsä pesukoneessa. Jos otat riskin, on suuri todennäköisyys, että jos kengät vaurioituvat pesun aikana, valmistaja ei hyväksy valitusta.

Lisäksi, kategorisesti Suosittelemme olemaan pesemättä pesukoneessa kenkiä, kuten: espadrillit, vilja- ja mokkanahkaiset mallit sekä korkokengät, raskaat saappaat ja kaikki mallit on liimattu. Liian pitkä ja intensiivinen kosketus veden kanssa varmasti myötävaikuttaisi niiden tuhoutumiseen, millä olisi luonnonnahkaisten mallien tapauksessa taloudellisia seurauksia. Toisaalta espadrillien kohdalla se elementti, joka ei kestä pesua automaattipesukoneessa, on ominainen olkipohja.

Kengänpesu pesukoneessa askel askeleelta

Tiedät jo, minkä tyyppiset jalkineet voit pestä pesukoneessa ja mitkä eivät ehdottomasti saa olla pesukoneessa. Mutta ennen kuin heität lempikengät tyytyväisenä pesukoneen rumpuun, tutustu vinkkeihimme, kuinka voit pestä kenkäsi turvallisesti niitä vahingoittamatta.

  • Puhdista kengät karkeasta liasta, kuten mudasta ja hiekasta, jotka voivat vahingoittaa pesukoneen rumpua, letkuja tai suodattimia.

  • Poista nauhat, sillä tiukka kudos estää roskien leikkaamisen tarkasti. On parasta pestä ne käsin tai pienessä pussissa. Jos mahdollista, suosittelemme poistamaan myös upotteen. 

  • Älä heitä kenkiäsi suoraan rumpuun! Käytä kenkien pesuun suunniteltua kangaskassia. Vaihtoehtona on esimerkiksi tyynyliina tai 2-3 pyyhettä, jotka vaimentavat kenkien iskun rumpua vasten. 

  • Käytä pientä määrää mietoa pyykinpesuainetta kenkien pesuun. On suositeltavaa olla käyttämättä huuhteluainetta kokonaan. 

  • Kuinka monessa asteessa kengät pestään? Veden lämpötila ei saa ylittää 40 astettaºC. 

  • Valitse lyhin mahdollinen pesuohjelma ilman linkousta. Nykyaikaisista pesukonemalleista löydät varmasti ohjelman, joka on suunniteltu kenkien pesuun.

Kuivaa kengät pesun jälkeen huolellisesti. Muista, että kenkiäsi ei saa laittaa suoraan auringonpaisteeseen tai sisään pieni etäisyydet lämmittimestä tai uunista, jonka toiminta voi muuttaa muotoaan tai värjäytyä jalkineet. Halutun säilyttämiseksiy muoto kenkiä, täytä ne sanomalehdillä kuivaamisen aikana.

Yhteenvetona, kenkien pesu pesukoneessa on turvallista vain tietyille kenkämalleille. Lue aina kengän pakkauksessa olevat ohjeet ennen lopullisen päätöksen tekemistä merkki kengän sisällä. Automaattinen pesu mallit nahka, samoin kuin erittäin likainen, voi vahingoittaa jalkineita tai pesukonetta. Valitse käsinpesu aina kun mahdollista, käyttämällä tuotteita, jotka ovat saatavilla kenkäliikkeistä tai käyttämällä kotihoitoja, kuten ruokasoodaa tai mietoa pesuainetta.

Jos kengät eivät tarvitse pesua, riittää hellävarainen virkistys pehmeällä liinalla tai sienellä. Epämiellyttävää hajua, joka on yleisin syy kenkien pesuun, puolestaan ​​voidaan vähentää tehokkaasti erityisellä desinfiointiaineella. Blogistamme löydät artikkelin menetelmistä epämiellyttävien hajujen poistamiseksi kengistä ja valkoisen pohjan puhdistamisesta. Suosittelemme lukemaan vinkit, joista on varmasti hyötyä päivittäisessä kenkien hoidossa.