Kiillota kengät kiiltäviksi – vaiheittainen opas


Kun valmistaudut loistavaan lähtöön, valitset huolellisesti tyylin ja tarvikkeet. Älä kuitenkaan unohda, että kauneinkin asu voi näyttää huolimattomalta, jos nahkakengät jätetään ilman valvontaa. Suosittelemme, kuinka kiillotat kengät askel askeleelta. Katso itse, että tämä tehtävä on helpompi kuin miltä se saattaa näyttää!

Miksi kenkiä kannattaa kiillottaa?

Kiillotetut kengät pitävät sinut tyylikkäänä ja siistinä tilaisuudesta riippumatta. Edes huolella valittu tyyli ei näytä upealta, jos kenkiäsi ei ole pidetty hyvin. Suuremmat tehot eivät kuitenkaan ole ainoa syy, miksi sinun pitäisi kiillottaa kenkiäsi. 

Kengänkiillotus on välttämätön osa niiden asianmukaista hoitoa, jonka ansiosta voit helposti pidentää suosikkijalkineiden käyttöikää ja nauttia siitä useita vuosia. Erikoispasta muodostaa suojaavan pinnoitteen, joka estää kosteuden tai veden pääsyn sisään. 

Epäsuotuisten sääolosuhteiden vaikutusten lieventämisen lisäksi kenkävoide suojaa ajan kulumiselta. Älä unohda, että nahka on luonnollinen materiaali, joka voi kuivua ajan myötä. Kiillottamalla kenkiäsi voit olla varma, että onnistut pitämään suosikkikengät täydellisessä kunnossa.

Milloin minun pitäisi kiillottaa kenkäni?

Mekkokenkien kiillotus on välttämätöntä ennen suurta poistumista. Näin luot harmonisen Katsoja samalla näytät siistiltä ja esteettiseltä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa mahdollisuus kiillottaa suosikkikenkiäsi.

Kiillota kengät ennen syys/talvikauden alkamista. Tämän ansiosta suojaat niitä ulkoisten tekijöiden haitallisilta vaikutuksilta. Samalla se estää epämiellyttävien tahrojen ja tahrojen muodostumisen silmille.

Kengät kannattaa myös kiillottaa heti oston jälkeen. Tässä tapauksessa prosessi voi kestää hieman kauemmin - uusi iho imee tuotteet kovemmin. Älä kuitenkaan lannistu, sillä kengät maksavat sinulle upean ulkonäön ja palvelevat sinua pidempään. 

Muista, että vaikka käytät nahkakenkiä hyvin harvoin, sinun on huolehdittava niistä säännöllisesti. Mitä kauemmin odotat kiillotusta, sitä vaikeampaa on saada jalkineet käyttökuntoon.

Työskennellä!

Nyt kun tiedät, miksi kenkien kiillottaminen on hyvä ja milloin kengät kiillottaa, ryhdytään asiaan. Kaikki mitä tarvitset on:

- nahkakengät

- kengänkiilloke

- puuvillavaate

- kengänkiillotusharja

- vähän kärsivällisyyttä

Kun valitset kenkävoidetta, sovita sävy kenkien väriin. Jos sinulla on tämän kanssa ongelmia, valitse väritön tuote. Suosittelemme kuitenkin värillisiä tahnoja, jotka sopivan pigmentaation ansiosta pystyvät palauttamaan kengät alkuperäiseen väriin, jolloin ne näyttävät uusilta.

Valitse luonnollisista ainesosista koostuvat tuotteet, jotka saavat kenkien valmistusmateriaalin näyttämään hetkessä yksinkertaisesti hyviltä. Vaikka synteettisiä ainesosia sisältävä kenkävoide on halvempi, se voi pitkällä aikavälillä aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä kengillesi. Silikoni ja muut keinotekoiset lisäaineet voivat kuivata jalkineiden pintaa aiheuttaen halkeamia. 

Yhtä tärkeää on kengänkiillotusharjan valinta. Suosittelemme luonnonharjaista harjaa, joka nostaa nahan kuidut ja valmistelee niitä kiillotusta varten. Täydellinen on jouhista tai villisian harjaksista tehty harjasharja, jonka paksuus on niin tasapainossa, että ihon naarmuista ei tarvitse huolehtia.

Vaihe 1: Valmistele kengät kunnolla

Varmista, että kiillotettava kenkäpari on puhdas ja kuiva. Ota nauhat pois. Käytä pehmeäharjaista harjaa päästäksesi eroon pölystä ja liasta. Kiinnitä erityistä huomiota kohtaan, jossa päällinen ja pohja yhdistyvät. Voit käyttää tähän tarkoitukseen vanhaa hammasharjaa. Muuten kiillotus ei välttämättä tuota toivottua tulosta! 

Varmista, että kengät ovat täysin kuivat ennen kuin jatkat seuraavaan vaiheeseen. Vaihtoehtoisesti voit käyttää erityistä ihoa ravitsevaa valmistetta, joka lisäksi estää ryppyjen muodostumista.

Vaihe 2: Levitä tahna

Jos kenkäsi ovat jo puhtaat, voit aloittaa kiillotuksen. Tee se kerroksittain, jotta et ylikuormita ihoa. Levitä pieni määrä ja levitä se pyörivin liikkein voimakkaasti kengän päälle. Käytä tätä tarkoitusta varten puuvillaliinaa, jonka avulla voit hallita levitettävän tuotteen määrää. Jos et ole tyytyväinen saatuihin tuloksiin, toista tämä prosessi toisella ohuella kenkävoidekerroksella.

Odota sitten noin puoli tuntia, että kiillotusaine imeytyy kengän pintaan ja alkaa tehdä työtään. Kun tämä vaihe on suoritettu, kengistäsi tulee tylsiä. Tämä on täydellinen aika kiillottaa ne.

Vaihe 3: Kiillota kenkäsi

Ole kärsivällinen ja kiillota kenkiäsi liikuttamalla harjaa edestakaisin. Muista, että voimakkaat liikkeet antavat sinulle enemmän kiiltoa. Älä pelkää kevyttä painetta. Tällä tavalla painat tuotteen kirjaimellisesti ihon huokosiin antaen sille virheettömän kiillon. Älä kuitenkaan hiero liian kovaa. Kun olet tyytyväinen vaikutukseen, sido kengät ja olet valmis! Voit mennä valloittamaan maailmaa!

Kengänkiillotus on helpompaa kuin uskotkaan! Ennen kuin käytät kenkätuotetta ensimmäistä kertaa, muista varmistaa, että se ei vahingoita sinua. Voit tehdä tämän kokeilemalla sitä kengän takana huomaamattomassa paikassa. Onnea!

Kengänkiillotus on helpompaa kuin uskotkaan! Ennen kuin käytät kenkätuotetta ensimmäistä kertaa, muista varmistaa, että se ei vahingoita sinua. Voit tehdä tämän kokeilemalla sitä kengän takana huomaamattomassa paikassa. Onnea!