Koulukengät


Kun täytämme pikkulasten koululomaketta, ajattelemme monia yksityiskohtia. Haluamme tarjota lapselle kaiken, mikä on mukavaa, laadukasta ja käytännöllistä.

Tarkistamme kaikki yksityiskohdat ja arvioimme niiden toteutuksen. Penaali-, reppu- ja monien lisävarusteiden joukossa koulukengillä on strateginen paikka. Siinä lapsi viettää useita tunteja päivittäin. Joten - mitkä kengät tulisi valita kouluun ja mitä harkita?

Mitä on otettava huomioon valittaessa kenkiä kouluun?

Ensinnäkin käytännöllisyys ja mukavuus. Muistakaamme, että ostamissamme jalkineissa lasten jalat käyttävät keskimäärin 6–8 tuntia päivässä. Siksi on tärkeää, että ne ovat ilmavia, joustavia, samalla vakaita ja hyvin muotoiltuja. Kiinnitämme huomiota materiaaliin ja sen ominaisuuksiin. Jos se on nahkaa - onko se riittävän pehmeä ja herkkä? Jos muovia, onko se riittävän ilman läpäisevä?

Kenkien paino on myös tärkeä. Liian raskasta tulee sietämätön syy jalkojen väsymykseen ja ärsytykseen. Käytävällä kävely ja monien tuntien viettäminen koulussa kevyissä kengissä eivät ole haittaa.

Vauvan jalkojen mittaus

Aluksi on korostettava, että liian isojen kenkien ostaminen on väärä liike. Löysissä kengissä oleva lapsi tuntee olonsa epämukavaksi, lisäksi sillä on kielteinen vaikutus hänen jalkoihinsa ja se voi jopa vääristää kävelyä ja hankaumia. Lapsen jalka kasvaa nopeasti, se on tosiasia. Ei ole kuitenkaan hyväksyttävää valita liian suuria kenkiä "tulevaisuutta varten".

Niiden tulisi sopia hyvin pitämään jalkaa kunnolla. On tärkeää unohtaa jalan koon mahdollinen muutos vuorokaudesta riippuen - sattuu, että jalka voi olla pidempi tai leveämpi, etenkin kesällä, erittäin kuumina päivinä. Koko päivän liikkuminen kengissä on yksinkertaisesti väsyttävää jaloille, joten kun valitset kokoa, varmista, että koulukengät eivät ole liian tiukat.

Mukavuus mukavasti

Valitse vuodenajasta ja ulkona olevasta säästä riippuen lapsellesi optimaalisin ratkaisu. Kiinnitä huomiota siihen, onko koulukengissä mitään jäykkiä tai teräviä koriste-elementtejä. Tarranauhakiinnikkeet osoittautuvat hyväksi ratkaisuksi, vaikka vanhemmalle opiskelijalle se ei ole niin tärkeä, kun otetaan huomioon hänen itsenäisyytensä.

Urheilukengät kouluun

Pikkulapselle on toimitettava molemmat kengät liikuntatuntien harjoituksiin sekä jokapäiväiseen toimintaan oppituntien aikana. Yksi kenkäpari ei sisälly hintaan. Ensinnäkin se on epähygieenistä. Lentopallopelien jälkeen hikoilevien jalkojen on lepää kuivissa, tuoreissa jalkineissa. Toiseksi urheilukengät on muotoiltu eri tavalla, ja koulukäytävillä liikkuminen on erilainen. Jätetään urheilukengät joukkuepeleihin ja juoksuihin. Lapsella on oltava toinen pari jäljellä oleville oppitunneille.

Kun etsit urheilujalkineita, otetaan huomioon tuotannossa käytetty materiaali. Sen on oltava hengittävä, nopeasti kuivuva ja lempeä vauvan iholle. Katsotaanpa myös pohjaa - onko se joustava ja joustava? Liikuntatuntien erityispiirre on, että harjoittelu on täynnä erilaisia ​​toimintamuotoja, joukkuepeleistä jooga- tai kuntoelementteihin. Siksi lasten urheilujalkineet tulisi sovittaa mahdollisimman intensiiviseen käyttöön.

Muista myös merkitsemätön valkoinen tai harmaa pohja, joka ei jätä jälkiä voimistelupinnalle. Huomaa, että kengät ovat vakaita eivätkä lapsen jalat taipu niihin - vakauttaminen takaa turvallisuuden äkillisten liikkeiden, hyppyjen ja suorituslukujen aikana.

Tyylikäs ja terveellinen jaloillesi

Lapset, erityisesti vanhemmat, kiinnittävät yhä enemmän huomiota muotiin ja muotoiluun. Eri tyyleillä he haluavat ilmaista itseään ja tuntea itsensä luottavaisiksi ikäisensä keskuudessa. He tarkkailevat ystäviensä mieltymyksiä, seuraavat suuntauksia ja valitsevat siten jotain, joka parhaiten heijastaa heidän persoonallisuuttaan. Annetaan heille mahdollisuus löytää kenkiä, joissa he tuntevat paitsi mukavan myös muodikkaan.

Sekä värit että muotoilu ovat tärkeitä (tai niiden puuttuminen, jos lapsi suosii minimalismia). Kun valitsemme jalkineita kouluun, otetaan huomioon se tosiasia, että lapsemme pukeutuu joka päivä täysin eri tavalla luokkiin, joten jalkineiden tulisi olla mahdollisimman monipuolisia, jotta ne eivät erotu vaatteesta.

Muodikkaan ulkonäön ei tarvitse tarkoittaa terveyden uhraamista. On olemassa monia koulukenkämalleja, joiden korkea laatu on sopusoinnussa alkuperäisen ulkonäön kanssa. On tärkeää säätää leikkaus lapsen jalkoihin ottaen huomioon kaikki erityiset anatomiset piirteet. Hyvin valitut jalkineet tarkoittavat hyvin levännyttä vartaloa.