Kuinka poistaa suola mokkanahka kengistä?


Talvisuolalla tiesuola on välttämätöntä turvallisuuden takaamiseksi jalankulkijoiden lisäksi myös kuljettajille. Kengät kärsivät kuitenkin varmasti sen kielteisistä vaikutuksista. Niissä näkyvä ruma valkoinen kerros vaikuttaa negatiivisesti materiaaliin, josta ne on valmistettu. Kuinka poistaa suolaa tehokkaasti ja turvallisesti mokkanahka kengistä? Tässä muutamia vinkkejä.

Mokkakengät ovat erityisen herkkiä suolan vaikutuksille, joka tunkeutuu helposti materiaalin kuitujen väliin aiheuttaen sen värimuutoksia ja asteittaista huononemista. Olemme melkein varmoja, että suolan tuhoava vaikutus on usein vaikuttanut kenkien ulkonäköön. Lisäksi se vaikutti varmasti myös lompakkoosi, sillä rumat valkoiset tahrat aiheuttivat korjaamatonta vahinkoa. Mitä pitäisi tehdä, jotta mokkanahkaiset kengät näyttävät uusilta talvikauden aikana ja sen jälkeen? Opi tehokkaita menetelmiä suolan poistamiseen mokkanahka kengistä.

Kuinka poistaa suola mokkakengistä

1. Ennaltaehkäisy on tärkeintä

Mokkanahasta valmistetut kengät tulee kyllästää kunnolla heti oston jälkeen. Toista tämä toimenpide säännöllisesti, erityisesti talvikaudella, jolloin kengät ovat erityisen alttiina suolalle ja kosteudelle.

On myös tärkeää valita oikea kyllästysaine. Sen ei pitäisi olla vain sopiva materiaalin tyyppiin, vaan myös sen väriin. Jos haluat olla varma, että kyllästys ei värjää tai muuta mokkan väriä, testaa se kengän tuskin näkyvälle pinnalle ennen käyttöä tai valitse väritön valmiste.

Toinen tärkeä tekijä on nopea reagointi kaikkiin saasteisiin. Yritä puhdistaa kengät mahdollisimman pian, sillä kaikki jäljelle jäänyt lika voi tunkeutua kankaan rakenteeseen jättäen värjäytymiä tai tahroja, joita on vaikeampi poistaa ajan myötä.

2. Asianmukainen hoito

Jos kenkiin tulee kaikista yrityksistä huolimatta suolatahroja, puhdista ne kunnolla.

  • Aluksi pyyhi kengät varovasti hieman kostealla liinalla päästäksesi eroon ylimääräisestä mudasta ja hiekasta.

  • Anna kenkien kuivua kokonaan. Muista, että kuivauksen aikana kenkiä ei saa altistaa suoralle auringonvalolle, eikä niitä saa asettaa lähelle voimakasta lämmönlähdettä, mikä voi aiheuttaa muodonmuutoksia ja rumia muodonmuutoksia. Mokka on parasta kemiallisesti puhdistaa, jotta se ei vahingoita harjasrakennetta.

  • Kun kengät ovat kuivia, käytä erityistä kumiharjaa, joka on suunniteltu poistamaan mokkanahkaan ilmestyvät paakkuuntuneet ja tahmeat kohdat. Hiero varovasti harjaksia, kunnes suolahiutaleet häviävät kengän pinnalta.

  • Käytä lopuksi mokkanahkaa puhdistuskumia, joka ei ainoastaan ​​poista pinnalle jäänyttä likaa, vaan myös palauttaa kengillesi luonnollisen ilmeen.

3. Kotitekoisia tapoja poistaa suola mokkakengistä

Jos et halua kuluttaa rahaa kaupoista saataviin valmisteisiin ja tuotteisiin, voit käyttää kotoa löytyviä korvikkeita pieniin suolatahroihin.

  • Leivän kuori - Kuivat kengät hierovat varovasti ihon sisäpuolta. Imeytyvien ominaisuuksiensa ansiosta se imee suolakertymiä ja jättää kengät valmiiksi seuraavaa käyttöä varten.

  • Pyyhekumi - se voi olla paljon halvempi vaihtoehto kenkäliikkeistä saataville ammattimaisille mokkanahkaisille kuminauhoille.

Kenkien pesu pesukoneessa – onko hyvä idea?

Usein ensimmäinen idea kenkien lian poistamiseksi nopeasti on pestä ne pesukoneessa. Tämä on kuitenkin ehdottomasti huono idea, varsinkin mokkanakan kanssa. Tämä materiaali ei siedä runsasta kosketusta veden kanssa, etenkään täysin upotettuna. Mokkakenkien pesu pesukoneessa johtaa varmasti niiden peruuttamattomaan muodonmuutokseen tai materiaalin vaurioitumiseen, mikä ei ainoastaan ​​poista suolaa, vaan myös yhden kokoelmasi pareista.