Kuinka puhdistaa ekologiset nahkakengät? Eko-nahan hoito


Ekologisesta nahasta valmistetut kengät muistuttavat rakenteeltaan ja ulkonäöltään merkittävästi luonnollista nahkaa. Ensi silmäyksellä emme näe paljon eroa. Ekologinen nahka on polyesterimateriaalia, joka on lisäksi päällystetty polyvinyylikloridilla ja käsitelty sitten erilaisilla kemiallisilla prosesseilla. Kuinka puhdistaa ekologiset nahkakengät? Kaikki eko-nahan hoidosta.

Ekologisen nahan edut

Ekologisen nahan suuri etu on sen hinta, joka voi olla jopa useita kertoja alhaisempi kuin sen luonnolliset vastineet. On myös syytä korostaa, että sinun ei tarvitse tappaa eläimiä materiaalin hankkimiseksi. Se on kuitenkin paljon huonolaatuisempi materiaali, jolla on suurempi taipumus kaikenlaisiin vaurioihin ja mustelmiin. Myös ilmankierto ja kosteuden läpäisevyys vähenevät merkittävästi, mikä lisää jalkineiden käyttömukavuutta.

Joten jos vaihdat kengät melko usein, tarvitset mallin vain tietyissä tilanteissa etkä halua kuluttaa liikaa kenkiä, sinun kannattaa harkita eko-nahkakenkien ostamista.

Kuinka huolehtia ekologisista nahkakengistä, jotta ne voivat toimia mahdollisimman pitkään?

1. Asianmukainen kyllästäminen

Kun ostat ekologisesta nahasta valmistettuja kenkiä, muista ostaa tämän tyyppisille materiaaleille tarkoitettuja erikoisvalmisteita. Kenkäkaupoista löydät helposti kaikenlaisia ​​kiillotusaineita, suihkeita tai voiteita, jotka eivät ainoastaan ​​suojaa kenkiäsi ulkoisilta tekijöiltä, ​​vaan myös antavat kiiltoa, virkistävät väriä ja puhdistavat kengän pinnan kunnolla.

Huomio! Muista käyttää kyllästämistä juuri ennen ensimmäistä käyttökertaa ja levitä se säännöllisin väliajoin muutaman päivän välein.

Kun valitset kyllästystä, kiinnitä huomiota siihen, onko se tarkoitettu käytettäväksi ekologisella nahalla. Muuten voit vahingoittaa materiaalin rakennetta. On myös syytä huolellisesti sovittaa valmisteen väri kengän sävyyn. Jos olet epävarma, käytä ensin kyllästämistä pienellä, näkymättömällä pinnalla tai valitse väritön valmiste, joka sopii mihin tahansa väriin.

2. Vältä harjoja, joissa on kovat harjakset

Liian kovalla harjalla hankaaminen voi vahingoittaa materiaalia. Ekologinen nahka on paljon ohuempaa ja herkempää kuin luonnollinen nahka.

Voit poistaa pölyn ja kuivatun mudan harjalla (pehmeät harjakset ovat tarpeen) hankaamalla materiaalin kuivaksi. Vakavampi lika voidaan poistaa kostealla sienellä tai liinalla.

Neuvoja. Jos olet poissa kotoa, käytä vauvanpyyhkeitä pienen lian puhdistamiseen!

Jos edellä mainitut menetelmät eivät auta, on käytettävä erityisiä eko -nahan puhdistamiseen tarkoitettuja valmisteita. Muista levittää aine tasaisesti ja valmistajan suositusten mukaisesti.

3. Poista lika säännöllisesti

Yritä tehdä se säännöllisesti ja huolellisesti, koska laiminlyötyistä kengistä tulee yhä vaikeampaa päästä eroon ei -toivotusta liasta ja epämiellyttävistä tahroista ajan myötä. Tämä sääntö on erityisen tärkeä syksy- ja talvikaudella, jolloin kengät kannattaa pyyhkiä jokaisen käytön jälkeen, jotta materiaali ei vahingoittuisi peruuttamattomasti.

Asianmukainen hoito sallii kenkien säilyttää alkuperäisen ulkonäkönsä ja muodonsa pidempään. Kengät ovat vähemmän alttiita kaikenlaisille vaurioille, mutta niistä tulee myös kestävämpiä kontaminaatiota vastaan.

4. Älä koskaan pese eko -nahkakenkiä pesukoneessa

Älä missään tapauksessa puhdista kenkiä pesukoneessa tai käsin täysin veden alla!

Jos kengät kastuvat liikaa (esim. Sateisella säällä), anna niiden kuivua täysin kuivassa, tuuletetussa paikassa, mutta älä suoraan kosketuksiin voimakkaan lämmönlähteen, kuten kuuman lämmittimen tai suoran auringonvalon kanssa.

Liian nopea kuivuminen johtaa usein materiaalin halkeiluun ja muodonmuutoksiin, jolloin kengät menettävät viehätyksensä ja luonnollisen ilmeensä.

5. Liittäminen ei ole tarpeen

Toisin kuin luonnollisen nahan puhdistuksessa, eko -nahasta valmistettujen kenkien tapauksessa voimme ohittaa tämän vaiheen. Erilaisen rakenteensa vuoksi eko-nahka ei ime kengänkiillotusaineita, ja niiden käyttö voi johtaa epämiellyttäviin tahroihin, värimuutoksiin ja jopa materiaalivaurioihin.

Säännöllinen puhdistus ja kyllästäminen ekonahalle tarkoitetuilla tuotteilla riittää pitämään kengät hyvässä kunnossa.

Ekologisesta nahasta valmistetut kengät ovat siis loistava valinta, jonka avulla voit säästää paljon rahaa. Oikealla hoidolla ja muutamien tärkeiden sääntöjen noudattamisella on mahdollista käyttää eko-nahkakenkiä pitkään ilman ongelmia.