Kuinka säästää märät kengät?


Astuitko lätäköön? vuotanut juoman? Pesitkö kengät pesukoneessa? Huolimatta siitä, miksi kenkäsi kastuivat, et todellakaan halua erota niistä. Etsitkö vinkkejä kastuneiden mokkanahkaisten saappaiden pelastamiseen? Tai ehkä haluat tietää, kuinka nahkakengät kuivataan nopeasti? me ehdotamme!

Likoiset kengät eivät ole maailmanloppu!

Valtava lätäkkö tiellä, jota et todellakaan huomannut? Tarjoilija täynnä juomia, jotka yhtäkkiä putosivat tarjoilijan käsistä suoraan kengillesi? Pitkä kävelylenkki liian paksuissa sukissa ja kengissä, jotka eivät sovi aurinkoiseen säähän?

Ei ole väliä, miksi kenkäsi kastuivat, sinun ei tarvitse erota niistä. Sinun tarvitsee vain noudattaa muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä, olla kärsivällinen ja pian voit taas nauttia suosikkikenkäparistasi. Paljastamme tehokkaimmat temput, joiden avulla säästät kastuneet kenkäsi. Työskennellä!

Kuinka säästää märät kengät?

Olivatpa märät kenkäsi mokkaa, nahkaa tai kangasta, kuivauksen aikana on noudatettava muutamia sääntöjä, jotta ne näyttävät hyvältä.

Ota ensin kengät pois mahdollisimman pian. Tällä tavalla et vain estä vilustumista, vaan myös estät kengistäsi enää kosteuden. Jos olet odottamatta joutunut kovaan sateeseen, on hyvä idea laittaa kenkiin laukut. Näin vältyt mahdollisilta vaurioilta ennen kuin pääset kotiin.

Toiseksi, täytä kengän sisäpuoli. Tähän tarkoitukseen voit käyttää vanhoja sanomalehtiä, jotka on rullattu palloiksi, paperipyyhkettä tai puuvillasukkia tai käsineitä. Tämän ansiosta voit olla varma, että kengät eivät menetä alkuperäistä muotoaan kuivumisen jälkeen, eivätkä niiden päällisissä ole rumia mutkia tai edes halkeamia.

Kolmanneksi, vältä suoria lämmönlähteitä. Ne voivat aiheuttaa päällisen ja pohjan välisten liitosten irtoamisen ja myötävaikuttaa kengän muodon muodonmuutokseen. Sen sijaan, että tuet itseäsi hiustenkuivaajalla, on parempi olla kärsivällinen ja käyttää todistettuja menetelmiä, joista olemme keskustelleet tässä artikkelissa.

Kuinka kuivata kengät?

Valmistele kengät kuivumista varten poistamalla nauhat ja pohjalliset. Tämä nopeuttaa koko prosessia merkittävästi. Ennen kuin aloitat kenkien kuivaamisen, puhdista ne huolellisesti kaikesta liasta.

Tarvitset myös vanhoja sanomalehtiä kenkien sisäpuolen täyttämiseen muodonmuutosten estämiseksi. Varo kuitenkin paikkoja, joissa on värikkäitä painatuksia, jotka voivat jättää jälkiä herkkiin jalkiin. Jos kenkäsi ovat voimakkaasti kastuneet, sanomalehdet on todennäköisesti vaihdettava useita kertoja.

Sanomalehtien sijasta voit käyttää... keittämätöntä riisiä, joka imee kosteutta ja imee epämiellyttäviä hajuja.

Aseta valmistetut kengät kuivaan paikkaan, suojattuna suoralta auringonvalolta. Varmista, että valitsemasi paikka on hyvin tuuletettu.

Yleisimmät virheet

Auttaaksemme sinua säästämään märät kenkäsi, olemme koonneet yhteen yleisimmistä ihmisten tekemistä virheistä. Tätä tulee ehdottomasti välttää! 

Kengänkuivaus kuivausrummussa tämä on yleensä erittäin huono idea. Kengät voivat mustelmia ja murtumia, ja lämpö voi aiheuttaa muutoksia päällisen muotoon. Jos välität täydellisestä istuvuudesta, älä riskeeraa sitä! Jos kuitenkin haluat selvittää itse ja valmistaja varmistaa, että kuivausrumpu tarjoaa tämän vaihtoehdon, valitse lyhyt jakso ja täytä kuivausrumpu pyyhkeillä, jotka vähentävät kenkien törmäystä.

Se on yhtä epäsuotuisa kenkien kuivaaminen hiustenkuivaajalla. Tällä tavalla liima voi liueta ja kengät vääristyä. Jos päätät kuitenkin tehdä tämän, varmista, että ilmavirta on viileä ja pidä kuivausrumpu turvallisella etäisyydellä, jotta et aiheuta tulipaloa! 

Ei missään olosuhteissa älä käytä uunia tai mikroaaltouunia. Internetistä löydät todella outoja ideoita märkien kenkien kuivaamiseen. Kuumuus voi vahingoittaa kenkiäsi, ja niiden pohjalle ja päällisille kerääntyneet bakteerit pääsevät helposti ruoanlaittopaikkaan. Järkyttävä!

Kastetut mokkanahkasaappaat. Mitä seuraavaksi?

Ei ole mikään salaisuus, että mokkanahka kengät vaativat erityistä huolellisuutta. Säännöllinen siivoaminen ja kyllästäminen ei vieläkään riitä, kun valtava kaatosade osuu yllättäen ulos. Ovatko mokkanahkasaappaasi kastuneet? Rentoutua! Tiedämme kuinka korjata se. 

Mene kotiin mahdollisimman pian ja ota ne pois. Täytä kengän sisäpuoli palloiksi rullatuilla sanomalehdillä, mikä estää rumien mustelmien ja taitteiden muodostumisen päälliseen ja samalla nopeuttaa kuivumista. Harjaa ne sitten varovasti yhteen suuntaan palauttaaksesi liotetun materiaalin hyvän ulkonäön ja päästäksesi eroon epäpuhtauksista. Huomio! Pidä jalkineet poissa suorista lämmönlähteistä.

Kun saappaat ovat täysin kuivia, sulje ne uudelleen mokkanahalla. Valmis! Voit lähteä tielle!

Opi virheistäsi

Ihminen oppii parhaiten virheistään. Kun suunnittelet kävelyä, muista tarkistaa sääennuste. Jos on luvassa sadetta, vaihda mokkanahkasaappaat kumppanuksiin. Kyllästä kengät säännöllisesti, mikä vähentää vaurioiden riskiä äkillisen sateen sattuessa. 

Lisäksi yritä estää liiallista hikoilua. Varmista, että kengän sisäosat on valmistettu luonnollisista, hengittävistä materiaaleista. Käytä myös erityisiä antiperspirantteja, jotta ne pysyvät kuivina.