Kuinka tilata kenkiä verkosta pettymysten välttämiseksi?


Verkkokauppa on lahja ihmisille, joilla on pulaa ajasta, jotka eivät pidä ostoksista tai haluavat vain enemmän valinnanvaraa. Vaikka yleensä siinä ei ole mitään erityisen vaikeaa, kenkien ostaminen verkossa voi aiheuttaa useita ongelmia. Neuvomme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ja mitä virheitä kannattaa välttää ostettaessa kenkiä verkosta.

Paholainen ei ole niin pelottava...

Kengät ovat yksi niistä tuotteista, joissa verkkokauppa on yleensä hieman monimutkaista. Monet ihmiset arvostavat sitä, että voivat kokeilla jalkineita henkilökohtaisesti ja varmistaa, että ne ovat mukavia. 

Verkkokauppa on kuitenkin todellinen ajansäästö kiireisille ihmisille ja hermoille, niille, jotka vihaavat pitkiä jonoja ja töykeitä kauppamiehiä. Lisäksi voit myös säästää rahaa tällä tavalla. Jos kenkäpari on varastanut sydämesi kivijalkakaupassa, mutta sen hinta estää sinua ostamasta, muista kirjoittaa mallin nimi muistiin ja etsiä se verkosta. On mahdollista, että pienellä vaivalla löydät samat kengät halvemmalla.

Onneksi kenkien ostaminen verkosta ei ole niin monimutkaista kuin miltä se saattaa näyttää. Sinun tarvitsee vain noudattaa muutamia sääntöjä ja noudattaa vinkkejämme, niin vältyt varmasti pettymyksiltä.

Mittaa jalkasi huolellisesti

Luuletko tietäväsi kengänkokosi täydellisesti? Mikään ei voisi olla enempää pielessä! Koot voivat vaihdella valmistajasta riippuen, ja vaikka ostaisit jatkuvasti samalta - jalkasi mitat voivat muuttua esimerkiksi raskauden tai laihdutuksen vuoksi.

Jos haluat minimoida riskin ostaa vääränkokoisia kenkiä, muista mitata jalkasi. Tämä on tärkein seikka, joka todennäköisesti auttaa sinua välttämään tavaroiden palauttamisen.

Kuinka tarkistaa kenkien koko helposti ja tarkasti kokeilematta niitä?

Kun mittaat jalkojasi, kiinnitä erityistä huomiota niiden pituuteen. Mittauksia varten tarvitset paperin, viivaimen ja jotain, johon kirjoittaa.

Aseta paperinpala lattialle ja piirrä varovasti jalan muoto. Käytä viivainta merkitsemään yhdensuuntaiset viivat varpaissa ja kantapäässä. Aloita pisimmän varpaan kärjessä olevasta linjasta kantapään kärkeen asti, mittaa jalkasi pituus ja lisää sitten puoli senttimetriä, jotta pysyt tarvittavana pääntilana ja pysyt mukavana kävellessäsi.

Älä unohda toistaa näitä vaiheita toiselle jalalle. Jos mitat vaihtelevat, tee valintasi suuremman mitoista.

Varmista sitten, että mittaamasi pohjallisen pituus vastaa annettua kokoa. Monissa kaupoissa nämä tiedot löytyvät erillisestä kokotaulukosta tai suoraan kenkäkoon vierestä.

Tutustu tietyn mallin ominaisuuksiin

Jos tiedät jo, minkä koon valitset, varmista, että tietyn kenkäparin ominaispiirteet sopivat tarpeisiisi. Harkitse esimerkiksi seuraavia näkökohtia:

  • pohjamateriaalia
  • pohjallisen materiaalia
  • ulkomateriaali
  • kantapään tai alustan korkeus
  • lukko

Etsi mielipiteitä muilta asiakkailta ja vertaa hintoja eri portaaleissa

Jos haluat, että verkkokauppakokemuksesi on tyydyttävä, lue muiden asiakkaiden mielipiteet. Tämän ansiosta saat selville, kuinka heidän kokemuksensa tietyn myyjän kanssa puhuivat, sekä - minkä laatuinen tietty kenkäpari todella on.

Muista, että yhtä kenkäparia voidaan myydä eri hinnoilla useissa myymälöissä. Jos haluat olla varma, että ostat sen mahdollisimman halvalla, käytä jonkin aikaa saman tuotteen etsimiseen eri portaaleista. Tulet varmasti järkyttymään siitä, kuinka paljon hinnat vaihtelevat myymälöittäin.

Jos hinta tuntuu kuitenkin epäilyttävän alhaiselta, ole varovainen. Tarkista muiden ihmisten mielipiteistä, onko myyjä luotettava. Muista, että huijareista ei ole pulaa - etenkään Internetissä.

Tutustu palautus- ja valituskäytäntöihin

Huolimatta jalan huolellisesta mittaamisesta ja oikean koon valinnasta, on aina mahdollisuus, että haluat palauttaa tilatut kengät. Tästä syystä kannattaa tutustua tietyn myymälän palautuskäytäntöihin ennen oston viimeistelyä. Tarkista, kuka maksaa paketin palautuskulut ja miten saat hyvityksen. Varmista myös, miltä jalkinevalitusmenettely näyttää.

Muista tarkistaa, että kengät ovat mukavat ja täyttävät kaikki vaatimukset, kun olet vastaanottanut paketin uuden oston mukana. Revimättä tarroja irti, kokeile niitä kotona ja varmista, että kaikki sopii sinulle. Jos huomaat kenkäsi hankautuvan, voit kävellä ympäri taloa muutaman päivän venyttääksesi niitä hieman. Jos tämä prosessi epäonnistuu, voit helposti lähettää kengät takaisin myyjän asettamassa määräajassa. Varo kuitenkin, ettei jalkineissa ole näkyviä käytön jälkiä. Tässä tapauksessa palautus voidaan hylätä.

Nauti uusista kengistäsi

Kun olet mitannut jalkasi tarkasti ja valinnut oikean pohjallisen pituuden, varmistanut, että kenkäparin pohjat vastaavat vaatimuksiasi ja kauppa on luotettava, voit suorittaa ostoksen onnistuneesti. 

Tämä saattaa tuntua hieman aikaa vievältä prosessilta ensimmäisen ostoksesi yhteydessä, mutta se on nopeampi ja nopeampi joka kerta, kun ostat sen. Jos haluat säästää aikaa, hyvä tapa on ostaa saman merkin kengät, joita olet käyttänyt vuosia.