Kuinka valita parhaat balettikengät 4 yksinkertaisessa vaiheessa?


Balettikengät ovat eri tyylejä ja värejä, ja ne on valmistettu useista materiaaleista. Tällainen laaja valikoima voi olla ylivoimainen orastavalle balerinalle. Hälventämään epäilyjäsi, olemme laatineet tämän oppaan, josta opit, mitkä balettikengät toimivat parhaiten.

Baleriinan armoilla

Baleriinan liikkeet ovat erittäin kevyitä, hienovaraisia ​​ja siroja. Kaikki kiitos oikean ulkonäön, herkät vaatteet ja oikein istuvat kengät. Jos haluat liikkua niin sulavasti ja ilmavasti, kannattaa kiinnittää huomiota jalkineen, jota käytät balettitunneilla ja esityksillä.

Mietitkö kuitenkin, kuinka valita parhaat balettikengät ja mitä näkökohtia sinun tulee noudattaa? Olet tullut oikeaan paikkaan! Oppaassamme opit kaiken mitä tarvitset ostaaksesi täydelliset balettiasunnot ja nauttiaksesi siroista liikkeistä tanssiessasi. Aloitetaan!

Vaihe 1. Valitse materiaali

Avainhaaste, jonka jokainen pyrkivä ballerina kohtaa etsiessään täydellisiä kenkiä, on valita materiaali, josta ne on valmistettu. Löydät yleensä nahka- tai kangasbalettia. Sekä nahka- että kangasbalettikengillä on paljon tarjottavaa. Jos et kuitenkaan tiedä, mitä heiltä odottaa, oikean päätöksen tekeminen voi olla melkoista haastetta. Jotta valintasi olisi mahdollisimman helppoa, olemme koonneet yhteen molempien materiaalien edut ja haitat.

Nahkaiset balettikengät

Nahka on ehdoton suosikki maksimaalisen lujuuden ja vertaansa vailla olevan kestävyyden suhteen. Lisäksi nahkamateriaali mukautuu jalkaan paljon helpommin, jolloin se näyttää siistimmältä. Nahka takaa myös suuremman tuen, minkä vuoksi sitä suositellaan lapsille ja aloitteleville tanssijoille. 

Toisaalta tällaiset balettiasunnot ovat paljon kalliimpia kuin kanvas-vastineet. Lisäksi niiden kuivuminen kestää paljon kauemmin pesun tai intensiivisen hikoilun jälkeen. Näistä syistä monet balerinat päättävät ostaa kangasbalettiasuntoja. 

Kangas balettikengät

Canvas-balettiasunnot ovat napakymppi ihmisille, jotka haluavat pitää ne puhtaina ilman ongelmia. Pese ne vain käsin tai heitä ne pesukoneeseen ja olet valmis! Mikä parasta, tämä materiaali kuivuu paljon nopeammin kuin klassinen nahka. Huomionarvoista on myös hinta, joka on huomattavasti alhaisempi verrattuna nahkaisiin balettiasuntoihin. Tällaisten kenkien lisäetu on keveys. Lisäksi ne ovat ohuempia kuin nahkakengät, minkä ansiosta ne paljastavat paremmin jalkojen sirot liikkeet tanssin aikana. Tämä ratkaisu toimii myös ihmisten keskuudessa, jotka moraalisista syistä välttävät ostamasta eläinnahasta valmistettuja tuotteita.

Vaihe 2. Kiinnitä huomiota pohjaan

Materiaalin lisäksi, josta balettikengät valmistetaan, niiden pohjan erityispiirteet ovat yhtä tärkeitä. Periaatteessa voit valita kiinteän pohjan ja jaetun pohjan välillä. Mietitkö kuinka erottaa ne oikein? Se on helppoa!

Täyspohja on vain balettikengän pohjalle asetettu mokkamateriaalipala, jonka tehtävänä on tukea jalan kaaria. Tämän tyyppiset kengät valitsevat yleensä aloittelevat ballerinat, jotka vasta oppivat käyttämään jalkojaan oikein tanssiessaan. Täyspohjan avulla voit rakentaa voimaa ja lihaksia. Vaikka se ei anna sinulle paljon joustavuutta, se tarjoaa enemmän vastusta jalkasi kaaren alla. 

Halkaistuja pohjallisia balettikengät puolestaan ​​suositellaan edistyneemmille ihmisille. Tässä tapauksessa kengän pohjassa oleva mokkamateriaali on jaettu kahteen osaan. Toinen niistä sijaitsee jalkaterässä ja toinen kantapäässä. Näin saadaan äärimmäisen esteettinen jalkalinja, johon kaikki balerinat pyrkivät. Pehmusteen puute jalankaaren alla tarkoittaa, että kenkä lisää merkittävästi joustavuutta, mikä korostaa liikkeitäsi ja helpottaa myös oikean tekniikan ylläpitämistä.

Vaihe 3. Huolehdi istuvuudesta

Muista, että istuvuus on välttämätöntä, jos et halua sietämättömän jalkakivun aiheuttamaa irvistystä kasvoillasi häiritsevän huomion siisteiltä liikkeiltäsi. Tämän välttämiseksi sinun tarvitsee vain valita oikea kengänkoko. Muista, että oikein istuvien kenkien tulee olla mukavia, mutta eivät liian löysät tai tiukat. Niiden pitäisi istua käytännössä kuin sukka. 

Kun kokeilet balettikenkiä, varmista, että käytät sukkahousuja tai sukkia, joissa tanssit. Ennen tuntia niitä kannattaa käyttää muutaman kerran kotona, jotta jalkasi tottuu niihin. Tämä estää epämukavuuden. Kiinnitetyt, yksittäiset tai ristikkäiset joustavat nauhat tai nauhat tarjoavat sinulle lisäistuvuuden.

Vaihe 4. Valitse väri

Vaikka balettiasuntojen väri näyttää olevan täysin subjektiivinen asia, jos sinulla on vaikeuksia tehdä vain yhtä valintaa, tarvitset varmasti vinkkejä. Jos aiot esiintyä perinteisessä muodossa, valitse perinteiset värit. Pääsääntöisesti vaaleanpunaista suositellaan naisille ja mustaa miehille. Näin saat ammattimaisen lopputuloksen. Jos kuitenkin tanssit vain huviksesi, älä välitä konventeista ollenkaan. Valitse kenkien väri, josta pidät eniten.

Katso kuinka helppoa se on?

Kuten näette, balettikengän ostaminen ei ole erityisen monimutkainen tehtävä. Varmista kuitenkin ennen kaupantekoa, että valitsemasi kengät ovat tanssistudiossa voimassa olevien sääntöjen mukaisia. Kiinnitä huomiota myös siihen, oletko aloittelija vai edistynyt tanssija. Varmasti täyspohjalliset nahkaiset balettikengät läpäisevät kokeen tanssin parissa vasta aloittavien ihmisten kesken. Jos osaat jo turvallisesti ylläpitää oikeaa tekniikkaa, niin joustavammat jalkineet kengät osoittautuvat varmasti hitiksi.