Kuinka venyttää kenkä? Opi todistetuista kotimenetelmistä


Liian tiukat kengät varpaissa on todellinen painajainen. Sen lisäksi, että ne ovat hirveän epämukavia, ne voivat myös johtaa halluxiin, rakkuloihin ja varpaille. Tämän ongelman ratkaisemiseksi sinun ei tarvitse käyttää ammattimaisen suutarin palveluita. Voit yhtä hyvin tehdä sen itse kotona. Neuvomme sinua kuinka venyttää kenkiäsi nopeasti ja tehokkaasti.

Kuinka venyttää kenkiä kuivausrummulla?

Onko sinulla kiire ja vain tämä kenkäpari sopii asuusi ja sinun on vain puettava se jalkaan? Mitään ei ole menetetty! Tarvitset vain… kuivausrummun!

Kuivausrummun käyttö on yksi suosituimmista menetelmistä, joka tuottaa loistavia tuloksia. Toimii parhaiten nahkaisten ja mokkanahkaisten kenkien kanssa.

Säädä kohtuullinen lämpötila ja pidä kengät lämpiminä paikoissa, joissa tunnet epämukavuutta, kun laitat niitä jalkaan. Se on vielä tehokkaampaa, jos laitat ne jalkaan paksuilla villasukilla. Silloin kengistä tulee muovisempia ja mukautuvat täydellisesti jalkojen rakenteeseen, ja sinusta tuntuu, että ne olisi tehty mittojen mukaan.

Varoitus! Avain menestykseen on oikea etäisyys. Et todellakaan halua, että jalkineitasi vahingoittaa lämpö. Turvallisinta on pitää kuivausrumpu noin 20 cm päässä kengästä. Älä unohda pitää sitä käynnissä. Näin vältyt materiaalin palamiselta.

Muista myös, ettet pidä kenkiäsi lämpiminä liian kauan. Jokaisen käyttöminuutin jälkeen kannattaa odottaa niiden jäähtymistä. Muuten liima voi heikentyä ja nahkakengät menettää värinsä. Tämän menetelmän käytön jälkeen on suositeltavaa ravita kenkiä erityisellä hoitovalmisteella. Korkea lämpötila voi kuivattaa ihoa.

Kuinka venyttää saappaat pakastimessa?

Hieman vähemmän suosittu, mutta yhtä tehokas ratkaisu on liian tiukkojen kenkien sijoittaminen pakastimeen. Tämä menetelmä toimii korkokenkien, tennarien, urheilukenkien ja muusta materiaalista kuin nahasta valmistettujen kenkien kanssa. Tarvitset vetoketjullisen pussin ja vettä.

Täytä pussi vedellä 1/3 sen korkeudesta ja varmista, että se on tiukasti suljettu. Laita hänet sitten tiukoihin kenkiin. Jos varpaat tuntuvat epämukavimmilta, pussin tulisi olla tässä. Laita valmistetut kengät pakastimeen ja jätä yön yli. Vesi muuttuu jääksi ja siksi sen tilavuus kasvaa, mikä venyttää liian tiukkoja kenkiä varpaissa.

Kun olet ottanut kengät pakastimesta, jätä ne - jäällä täytetyn pussin kanssa - huoneenlämpöön noin 15-30 minuutiksi. Tämän ajan jälkeen voit helposti irrottaa vetoketjullisen pussin kengästä.

Kuinka myydä uudet kengät?

Jos sinulla on tarpeeksi aikaa, voit yrittää myydä uusia kenkiä. Käytä niitä kotona niin monta päivää kuin tunnet olosi mukavaksi käyttää niitä. Venytyssuihkeella kannattaa auttaa. Sinun tarvitsee vain suihkuttaa sitä ahtaisiin paikkoihin ennen kenkien pukemista. Suosittelemme myös paksujen sukkien käyttöä, mikä parantaa vaikutusta entisestään.

Jos harkitset kenkien vaihtamista tai palauttamista, varmista, että kävelet vain matolla tai muilla pehmeillä pinnoilla venyttäessäsi kenkiäsi tällä tavalla. Näin kengissä ei näy näkyviä käytön jälkiä, jotka voisivat tehdä niiden palauttamisen tai vaihtamisen mahdottomaksi.

Varoitus! Tämä menetelmä voi aiheuttaa rakkuloita. Siksi, ennen kuin jatkat toimintaa, anna jalkojen levätä raskaan työpäivän jälkeen. Kiinnitä tähän erityistä huomiota kuumina päivinä, jolloin jalat turpoavat luonnollisesti.

Sanomalehdet, sukat, alkoholi, perunat eli epätavalliset tavat tehdä liian pieniä kenkiä

Voit käyttää vanhoja sanomalehtiä venyttääksesi liian tiukkoja kenkiä. Pyörittele niistä huolimattomia palloja ja täytä kenkäsi niillä. Odota muutama tunti, mieluiten koko yö, ja nauti hieman suuremmasta kengän koosta. Voit korvata sanomalehdet onnistuneesti käärityillä sukilla.

Jos haluat rikkoa kengät leveiksi, voit käyttää myös alkoholia. Laimenna se 1:1 vedellä ja laita valmistettu liuos suihkepulloon. Suihkuta sitä liian tiukkojen kenkien sisäpuolelle ja laita ne jalkoihin. 20 minuutin kuluttua tunnet varmasti, että kenkäsi ovat hieman löystyneet. 

Vaihtoehtoinen tapa venyttää saappaasi on kuorittu peruna. Kuivaa se talouspaperilla ja anna sen olla kengässäsi yön yli. Näin saat ylimääräistä tilaa sormissasi.

Kuinka leventää kenkiä kenkäpuilla?

Jos kaikkien menetelmien testaamisen jälkeen et vieläkään ole saavuttanut toivottuja tuloksia, kannattaa panostaa ammattimaisiin puusta tai muovista valmistettuihin kenkäpuihin. Lisäksi tarvitset erityisen ihoa pehmentävän tuotteen, joka auttaa pidentämään sitä. Tämän ansiosta materiaali löystyy ja kengät voivat venyä ilman suuria vaikeuksia. 

Sinun tarvitsee vain sijoittaa kenkäpuut liian tiukkaan kenkäparin sisään ja säätää niitä kenkiin säätöruuveilla, kunnes tunnet vastusta. Toista tämä prosessi 8-12 tunnin välein, kunnes saavutat haluamasi tulokset.

Tämän ratkaisun suurin haittapuoli on suhteellisen pitkä kesto. Koko prosessi voi vaatia muutamasta useampaan päivään kärsivällisyyttä. Valitettavasti tässä tapauksessa ei ole oikoteitä. Kengän liian voimakas ja liian voimakas venyminen kengän kanssa voi johtaa kengän vaurioitumiseen.

Toivomme, että esitetyt menetelmät ovat auttaneet sinua käsittelemään liian tiukkojen kenkien ongelmaa.