Kun kenkä tarttuu jalkaan…


Tunnetko kengän kiinni jalkoihin kävellessäsi? Otatko pohjallisen pois, kun otat kenkiäsi pois? Tämä on yleinen ongelma, joka koskee sekä naisia ​​että miehiä. Onneksi tämä on korjattavissa! Erityisesti sinua varten olemme koonneet tehokkaimmat ja todistetuimmat tavat, jotka auttavat sinua käsittelemään jalkaasi tarttuvan kengän hetkessä.

Miksi kenkä tarttuu jalkaan?

Jalkoihin tarttuvat kengät ovat yleinen ongelma, joka koskee sekä miehiä että naisia. Jotta tätä voitaisiin käsitellä tehokkaasti, on syytä aloittaa tämän asian tilan syyn tunnistamisesta.

Useimmissa tapauksissa hiki on syyllinen. Paljaat jalat yhdistettynä luonnottomista materiaaleista valmistettuihin kenkiin voivat tehostaa sen muodostumista, mikä puolestaan ​​johtaa kengän kiinnittymiseen jalkaan.

Toinen syy siihen, miksi kenkä tarttuu jalkaan, voi olla väärin asennettu pohjallinen. Artikkelin seuraavassa osassa opit käsittelemään tätä ongelmaa. Työskennellä!

Syyllinen: hikoilevat jalat

Hikinen jalat voivat tehdä kengistäsi tahmeita. Olipa kyseessä varvastossut, sandaalit tai ballerinat, haluat tehdä lopun tälle ongelmalle. Meillä on useita kotihoitokeinoja tyydyttävien tulosten saavuttamiseksi.

Käytä vauvanjauhetta

Jotta kengät eivät tarttuisi jalkaan, tarvitset vauvanjauhetta, jota voit ostaa melkein mistä tahansa supermarketista, apteekista tai apteekista. Kengän pohjallisen päälle sirotellaan jauhetta, joka imee kosteutta ja estää tahmeutta. Voit korvata vauvajauheen perunatärkkelyksellä tai jalkajauheella. 

Käytä vedenpitävää suihketta

Toinen tehokas tapa on käyttää vedenpitävää kenkäsumutetta. Vaikka tämä ei estä jalkojasi hikoilemasta, se voi estää hikeä tunkeutumasta kenkämateriaaliin ja muodostamasta tahmeaa kerrosta. Suihkuta vain sisäosa ja olet valmis!

Kuinka estää jalkojen liiallinen hikoilu?

Molemmat menetelmät voivat tuoda vain väliaikaisia ​​tuloksia. Kenkien tarttumisongelman poistamiseksi kokonaan kannattaa päästä eroon sen pääsyystä, eli jalkojen liiallisesta hikoilusta.

Epämiellyttävän hajun ja kenkään tarttuvien jalkojen lisäksi hikinen jalat voivat edistää kynsisienen ja muiden epämiellyttävien sairauksien muodostumista. Tämä ei ole vain noloa, vaan myös erittäin epämiellyttävää! Tämän estämiseksi sinun tarvitsee vain noudattaa vinkkejämme.

Valitse ensin ilmavat puuvillasukat. Synteettiset kankaat voivat pidättää kosteutta ja aiheuttaa bakteerien ja sienten lisääntymistä. Toiseksi, käytä erilaisia ​​antiperspirantteja ja jalka talkkijauheita, jotka estävät ongelman pahenemisen. Kolmanneksi, ennen kuin puet sukat jalkaan, kuivaa jalat perusteellisesti kylvyn jälkeen keskittyen varpaiden välisiin tiloihin. 

Oikeiden jalkineiden valinta on avainasemassa liiallisen hikoilun estämisessä. Vältä keinotekoisista, hengittämättömistä materiaaleista valmistettuja kenkiä, jotka voivat lisätä jalkojen hikoilua. Valitse sen sijaan laadukkaat luonnonmateriaalit, kuten nahka tai mokka. Kiinnitä myös erityistä huomiota kenkien sisäkkeisiin. Kenkäliikkeistä löydät laajan valikoiman pohjallisia liiallisen hikoilun estämiseksi.

Jos et vieläkään ole päässyt eroon ongelmasta, käänny asiantuntijan puoleen, joka suosittelee reseptillä saatavien ammattituotteiden käyttöä tai ohjaa terapiaan.

Syyllinen: ei sukkia

Toisin kuin suljetut kengät, sandaaleissa ei ole varaa sukkiin. Kaikissa muissa tapauksissa vältä kuitenkin kenkien käyttöä paljain jaloin.

Nykyään sukkien leikkausten valinta on käytännössä rajaton. Valitse balleriinoihin tai loafereihin tiukat versiot tai sukkahousut. Näin luot suojaavan kerroksen jalan ja kengän väliin ja estät pohjallisen tarttumisen.

Syyllinen: väärä pohjallinen

Tiedämme hyvin sen ärsyttävän tunteen, kun pitkän jaloissa vietetyn päivän jälkeen viimein riisut kengät pois ja otat pois… pohjallisen jalkasi kanssa. Onneksi vain muutama askel riittää unohtamaan tämän ongelman silmänräpäyksessä.

Varmista ensin, että käyttämäsi pohjallinen on valmistettu luonnonmateriaalista. Valitse nahkapohjalliset tai innovatiiviset antibakteeriset pohjalliset, jotka siirtävät kosteuden pois ja pitävät jalat raikkaina ja kuivina koko päivän. 

Toiseksi, varmista, että käytät oikeankokoisia pohjallisia. Vältä liian pieniä pohjallisia, jotka voivat liukua ja tarttua jalkoihin. Vaihda ne paremmin istuviin ja leikkaa ne tarvittaessa saksilla. 

Kolmanneksi voit liimata pohjallisen kenkään. Tätä tarkoitusta varten tarvitset erityisen kenkäliiman, joka pitää pohjallisen paikoillaan ja valmiina! Älä missään tapauksessa käytä nastoja, jotka voivat aiheuttaa rakkuloita tai jopa irrota ja aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Parempi ehkäistä kuin parantaa

Toivomme, että vinkkimme auttoivat sinua käsittelemään tarttuvien kenkien ongelmaa. Muista, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito, joten jos sinusta tuntuu, että kengät tarttuvat jalkaisi, muista kokeilla suosittelemiamme menetelmiä ennen kuin saat kivuliaita rakkuloita.