Milloin ostaa lapsesi ensimmäiset kengät?


Se on yhä enemmän valmis pitämään kiinni huonekaluista ja haluaa matkustaa pidempiä matkoja? Vanhempien mielestä on erittäin jännittävää oppia kävelemään vauvaansa.

Taapero oppii uuden taidon alusta alkaen, jonka avulla hän voi toimia itsenäisemmin maailmassa. Vanhempi katselee sivulta häiritsemättä - ja tämä on hänen arvokkain apunsa. Lapsi ottaa pieniä askeleita voittaakseen heikkoutensa ja tutkiakseen ympäristöään. Milloin on kävelyn aika? Milloin on aika ostaa kävelykengät?

Oppiminen kävelemään - mitkä kengät valita

Älä kiirehdi ostamaan niitä. Vasta kun lapsi alkaa liikkua itsenäisesti, hän voi kokeilla käsiään sopivissa jalkineissa. Muista, että pienille jaloille ensimmäiset kengät ovat täysin uusi ja tuntematon kokemus, joten varmista, ettemme häiritse kävelemisen luonnollista prosessia.

Taapero tutkii maastoa jaloillaan kiinnittäen huomiota epätasaisuuteen ja vaihteleviin tekstuureihin. Se on hänelle hyvin inspiroiva valikoima erilaisia ​​vaikutelmia. Siksi jalkineet eivät saa olla liian jäykkiä ja rajoittaa vapaata liikkuvuutta.

Ensimmäiset vauvan kengät - mihin sinun pitäisi kiinnittää huomiota?

Ensinnäkin paino ja ammattitaito. Liian raskaat kengät väsyttävät pienet jalat. Tämä vaikeuttaa taaperon liikkumista ja tulee negatiivisten assosiaatioiden lähteeksi. Ja kuitenkin äskettäin hankitun taidon pitäisi olla hauskaa!

Kävelykengät eivät saa olla jäykkiä. Liian kovat päälliset ja selkä sekä paksu ja raskas pohja sitovat lapsen jalkaa. Ensimmäiset kuukaudet kävelemisen oppimiseen ovat kompastumisen, kykyjen testaamisen, tasapainottamisen ja tehokkaan nousun aika kaatumisen jälkeen. Sellaisena aikana lapsi keskittyy paljon ja sitoutuu päästäkseen pisteestä A pisteeseen B. Voitettuaan heikkoutensa hän sitoutuu paljon koko koulutusprosessiin. Jalkineiden pitäisi olla hänen suurin liittolaisensa tällä hetkellä.

Katsotaanpa, miten kengät valmistetaan. Ovatko ne taipuisia ja taipuvat 1/3 pituudestaan? On tärkeää, että niissä on asianmukaisesti profiloitu pohjallinen ja pehmeä pohja, joka toimii jalan kanssa luonnollisen työnsä aikana ensimmäisistä käyttöpäivistä lähtien. Kiinnitämme huomiota siihen, mistä lasten jalkineet on tehty. Luonnon nahka ja hengittävä pohjallinen toimivat hyvin. Säädetään vuodenajasta riippuen eristyksen muotoa ja mahdollista tyyppiä. Mittaamme vauvan jalat huolellisesti. Löysät kengät saavat taaperon kaatumaan kerta toisensa jälkeen.

Kävely itsenäisesti ja ensimmäiset kengät

Ensimmäisten kenkien tulisi olla taaperoiden vaatekaapissa vasta, kun hän alkaa luottavaisesti ja tietoisesti liikkua. Huonekalujen ympärillä pyöriminen ei ole vielä aika kokeilla söpöjä sandaaleja tai mokkasineja. Kävellessä jalka harjoittaa jatkuvasti intensiivistä harjoittelua. Anna hänen tehdä se ilman esteitä, paljain jaloin.

Siksi päättäessämme ostaa ensimmäisiä kenkiä meidän on otettava huomioon missä vaiheessa lapsemme on. Jos hän marssii luottavaisemmin ja tekee sen ilman varmuuskopiota, voimme ajatella debyyttiparia. Tarkkaillaan, liikkuuko lapsi kenkien kanssa luottavaisesti. Älä heitä jalkojasi sivuttain ikään kuin tuntuisi painolta tai muulta epämukavalta. Liian tiukat kengät jättävät hankaumia, kun taas liian löysät kengät edistävät huolimatonta kävelyä, kompastumista ja sekoittamista - ne voivat myös aiheuttaa vammoja.

Luonnollinen prosessi oppia kävelemään

Joskus uskottiin, että lasta on autettava, kun hän oppii istumaan ja ottamaan ensimmäiset askeleensa. Kävelijöitä käytettiin ja tyynyjä tuettiin. Samanlaisia ​​käytäntöjä käytettiin myös jalkineiden valinnassa. Ortopediset kengät pidettiin suojana muodonmuutoksilta, jäykistävät jalkaa niin, että se ei taipu, ja samalla takaavat varman kävelyn. Samaan aikaan jalka joutuu "harjoittelemaan" yksin, eikä liian korkea päällinen ja jäykät pohjat auta. Ellei lääkäri (poikkeustapauksissa!) Suosittele tällaista ratkaisua, et voi ostaa vauvan jalkineita ilman syytä.

Kun analysoimme, milloin ostaa lapsen kävelykengät, emme voi käyttää mitään valmiita kaavoja. Eri -ikäiset lapset alkavat ryömiä, ryömiä ja sitten istua ja kävellä. Lapsella on 18 kuukauden ikään asti aikaa rauhallisesti, omaan tahtiinsa, oppia ottamaan askelia. Älkäämme kannustako häntä tähän. Kenkien ennenaikainen ostaminen ei auta häntä. Kärsivällisyys tulee olemaan paras neuvojasi täällä. Katsotaan vauvaa. Jos se tulee itsenäisyyden maailmaan ja liikkuu ilman apuamme, etsitään mallia ja lähdetään ostoksille!