Milloin ostaa lapsesi ensimmäiset kengät?


Hän on yhä halukkaampi tarttua huonekaluihin ja haluaa matkustaa pidempiä matkoja? Vanhempien mielestä on erittäin jännittävää oppia kulkemaan vauvaa.

Taapero oppii uuden taiton tyhjästä, jonka avulla hän voi toimia itsenäisemmin maailmassa. Vanhempi tarkkailee sivulta häiritsemättä - ja tämä on hänen arvokkain apu. Lapsi ottaa pienet askeleet voidakseen voittaa heikkoutensa ja tutkia ympäristöään. Milloin on aika kävellä? Milloin on aika ostaa kävelykenkiä?

Kävelemisen oppiminen - mitä kenkiä valita

Älä kiirehdi ostamaan niitä. Vasta kun lapsi alkaa liikkua itsenäisesti, hän voi kokeilla käsiään sopivien jalkineiden käyttämisessä. Muista, että pienille jaloille ensimmäiset kengät ovat täysin uusi ja tuntematon kokemus, joten älä häiritse luonnollista kävelemisen oppimisen prosessia.

Taapero tutustuu maastoon jaloillaan kiinnittäen huomiota epätasaisuuksiin ja vaihteleviin tekstuureihin. Se on hänelle erittäin inspiroiva valikoima erilaisia ​​vaikutelmia. Siksi jalkineet eivät voi olla liian jäykät ja rajoittaa vapaata liikkumista.

Ensimmäiset vauvan kengät - mihin sinun tulisi kiinnittää huomiota?

Ensinnäkin paino ja ammattitaito. Liian painavat kengät väsyttävät pieniä jalkoja. Tämä vaikeuttaa pikkulasten liikkumista ja siitä tulee negatiivisten assosiaatioiden lähde. Ja vasta hankitun taiton pitäisi olla hauskaa!

Kävelykengät eivät saa olla jäykät. Liian kova päällinen ja selkä sekä paksu ja raskas pohja sitovat lapsen jalkaa. Ensimmäiset kuukaudet kävelemisen oppimisesta ovat aika kompastua, testata kykyjäsi, oppia tasapainottamaan ja nousemaan nopeasti pudotuksen jälkeen. Sellaisessa jaksossa lapsi omistaa paljon keskittymistä ja sitoutumista päästäkseen pisteestä A pisteeseen B. Voittaessaan heikkoutensa hän sitoutuu paljon koko koulutusprosessiin. Jalkineiden pitäisi olla hänen suurin liittolainen tällä hetkellä.

Katsotaanpa, miten kengät valmistetaan. Ovatko ne taipuisat ja taipuvat 1/3 pituudestaan? On tärkeää, että niissä on oikein profiloitu pohjallinen ja pehmeä pohja, joka toimii jalan kanssa luonnollisen työnsä aikana ensimmäisistä käyttöpäivistä lähtien. Kiinnitämme huomiota siihen, mistä lasten jalkineet on valmistettu. Luonnollinen nahka ja hengittävä pohjallinen toimivat hyvin. Säädetään vuodenajasta riippuen eristeen muoto ja mahdollinen tyyppi. Mitataan vauvan jalat huolellisesti. Löysät kengät saavat lapsi kaatumaan uudestaan ​​ja uudestaan.

Kävely itsenäisesti ja ensimmäiset kengät

Ensimmäisten kenkien tulisi olla taaperoiden vaatekaapissa vasta, kun hän alkaa itsevarmasti ja tietoisesti liikkua. Huonekalujen ympärillä romahtaminen ei ole vielä aika kokeilla söpöjä sandaaleja tai mokkasiineja. Kävellessään jalka harjoittaa koko ajan voimakasta harjoittelua. Anna hänen tehdä se ilman esteitä, paljain jaloin.

Ensimmäisiä kenkiä ostaessamme meidän on otettava huomioon vaihe, jossa lapsemme on. Jos hän marssi itsevarmemmin ja tekee sen ilman varmuuskopiota, voimme ajatella debyyttiparia. Katsotaanpa, liikkuuko lapsi kenkien kanssa luottavaisin mielin. Älä heitä jalkojasi sivuttain, ikään kuin tunne painoa tai muuta epämukavuutta. Liian tiukat kengät jättävät hankaumia, ja liian löysät kengät lisäävät huolimatonta kävelyä, kompastumista ja sekoittumista - ne voivat myös aiheuttaa vammoja.

Kävelyn oppimisen luonnollinen prosessi

Kerran ajateltiin, että lasta tulisi auttaa, kun hän oppii istumaan alas ja ottamaan ensimmäiset askeleensa. Kävelijöitä käytettiin ja tyynyjä tuettiin. Vastaavia käytäntöjä käytettiin jalkineiden valinnassa. Ortopedisten kenkien katsottiin suojaavan muodonmuutoksia vastaan, jotka jäykistävät jalkaa niin, että se ei taipu, ja samalla takaa varman kävelyn. Sillä välin jalan on "harjoiteltava" yksinään, eikä liian korkea päällinen ja jäykät pohjat auta. Ellei lääkäri (poikkeustapauksissa!) Suosittele tällaista ratkaisua, et voi ostaa vauvan jalkineita ilman syytä.

Kun analysoimme, milloin ostaa lasten kävelykenkiä, emme voi käyttää mitään valmiita kaavoja. Eri-ikäiset lapset alkavat ryömiä, ryömiä ja sitten istua ylös ja kävellä. 18 kuukauden ikään saakka pikkulapsella on aikaa oppia rauhallisesti, omassa tahdissaan oppimaan askelia. Älkäämme kehottako häntä tähän. Kenkien ostaminen ennenaikaisesti ei auta häntä. Kärsivällisyys osoittautuu parhaaksi neuvonantajasi täällä. Katsotaanpa vauva. Jos se tulee itsenäisyyden maailmaan ja liikkuu ilman apuamme, etsimme mallia ja käymme ostoksilla!