Mistä lenkkarit tulivat? Suosituimpien urheilukenkien historia


Lenkkarit ovat epäilemättä yksi suosituimmista ja eniten kuluneista kengistä. Ne yhdistävät sukupolvia ja ammatteja - niitä käyttävät rocktähdet, näyttelijät, toimittajat, bloggaajat ja alakoululaiset. Tyypillisten valkoisten pohjien muoti on ollut maailmassa jatkuvasti useita kymmeniä vuosia. Mistä lenkkarit tulivat ja mikä teki niistä niin kuuluisia?

Kumin vallankumous

Lenkkarien pohja - niiden tyypillisin elementti - on valmistettu kumista. Odota Webster keksi ensimmäisen kerran idean käyttää tätä materiaalia kenkien valmistukseen vuonna 1832. Hänen ideansa osoittautui härän silmäksi, joten hän patentoi sen nopeasti. Nykyaikaista ratkaisua käytettiin urheilukengissä, joita pyöräilijät käyttivät innokkaasti ja joita käytettiin kriketin pelaamiseen. Ajatus valmistaa todellisia kumipohjaisia ​​urheilujalkineita iski Joseph William Fosterin päähän. Vuonna 1890 avatun pienen englantilaisen valmistuksen perustaja näki kumin mahdollisuudet. Hänen karismansa teki pienyrityksestä tunnistettavan, ja Reebok -brändi tunnetaan ympäri maailmaa tähän päivään asti.

Tähti on syntynyt

Fosterin valmistamat kengät eivät vielä muistuttaneet tunnettuja urheilumalleja. Läpimurtopäivä lenkkarien historiassa on vuosi 1908. Yhdysvalloissa Marquis M. Converse päätti luoda parin urheilujalkineita koripalloilijoille. Hän suunnitteli nilkan yläpuolelle ulottuvat kevyet kengät paksulla kumipohjalla. Tyypilliset, valkoiset pohjat ja tumma päällinen materiaalia sekä tähti nilkassa - tältä näyttivät ensimmäiset All Stars -lenkkarit. Tuotemerkki on säilynyt tähän päivään asti. Kun katsomme kenkiä, voimme tunnistaa muutaman sekunnin, jos jollakin on alkuperäiset, ikoniset Converses jaloillaan.

Tie huipulle

Lenkkarit johti suosion korkeuksiin Charles "Chuck" H. Taylor - koripallotähti. Hän näytti maailmalle valkoiset pohjat koripallokentän kentällä. Hän suostui mainostamaan Conversea tehdessään muutamia korjauksia alkuperäisiin jalkineisiin. Sitten kaikki tapahtui hyvin nopeasti. Kollegat ja ystävät ja ennen kaikkea Chuckin fanit halusivat hänen suosikkikenkänsä jaloilleen. Urheilumaailma asetti uuden trendin, jota katu seurasi nopeasti. Lenkkarit tulvivat Yhdysvaltojen kaupunkeja.

Lenkkarit isänmaan palveluksessa

Armeija arvosti lenkkarien mukavuutta ja monipuolisuutta. Saappaista tuli pakollinen varuste sotilaille viime vuosisadan 40- ja 50 -luvuilla. Kävi ilmi, että univormut käyttävät kumipohjaisia ​​kenkiä myös tavallisissa vaatteissa. Lenkkarien suosikki armeijan saappaat? Se oli erinomainen ja tarpeellinen suositus Converse -brändille.

Rock'n'roll - lenkkarit alakulttuurien käsissä

1950- ja 1960 -luvuilla kengät löysivät tiensä nuorten jalkoihin kaikkialta maailmasta, kiehtoneet musiikin uusista suuntauksista. Tennistä on tullut kulttuurivallankumouksen symboli ja tärkeä osa kukkavirtaliikettä. Sittemmin musiikkitähdet ovat täysin hyväksyneet kengät, joissa on valkoinen kumipohja. Seuraavien vuosikymmenten aikana suurimpien bändien jäsenet ja solistit perustivat heidät konsertteihin, tapaamisiin fanien kanssa tai ostoksille. Kurt Cobain ja Axl Rose menivät Conversesiin 90 -luvulla. Tällä hetkellä näemme heidän teini -idolinsa - Justin Bieberin heissä.

Lenkkarit Puolassa

Urheilukengät Stomil -yhtiö tuotti ne Puolassa 1930 -luvulla. Lenkkarit olivat eniten valittuja vaellusjalkineita - tästä syystä heidän nimensä: "Tramp" tarkoittaa vaeltajaa tai kulkijaa.

Lenkkarien historia on erittäin kiehtova. Ajatus kumipohjien tehokkaasta käytöstä levisi ympäri maailmaa ja Euroopasta Yhdysvaltoihin. Koripallokentän urheilujalkineista tuli nopeasti armeijan pakollisia varusteita, ja pian niistä tuli tähtien suosikkimalli. Nykyään nilkan tunnusomainen tähti tunnetaan kaikkialla maailmassa, ja Converse on yksi käytetyimmistä kengistä.