Mitä tehdä, jotta kengät eivät hankaa jalkojasi? Tutustu tapoihimme


Hankaavat kengät ovat melko yleinen ongelma, varsinkin uuden parin kanssa. Uskomme, että melkein jokainen on kokenut hankautuneiden kantapään epämiellyttävän ja tuskallisen tunteen. Onko tähän ongelmaan olemassa maagisia ratkaisuja? Tietenkin, vaikka niillä on vähän tekemistä taikuuden kanssa! Vain muutama tehokas vinkki siitä, mitä tehdä, jotta kengät eivät hankaudu ja yleisimmät sairauksien syyt.

Miksi kenkäni hankaavat?

Jalkojen kivuliaille hankauksille on ainakin useita syitä. Yleisin on tietysti se, että kengät ovat uudet, joten ne eivät ole vielä ehtineet sopeutua jalkojen muotoon. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy. Miksi kenkäni hankaavat?

  • Kengät on valittu väärin. On syytä huomata, että jalat voivat hieroa sekä liian pieniä että liian suuria kenkiä. Yleensä syytämme liian tiukkoja kenkiä ärsyttävistä hankauksista kantapäässä, nilkoissa tai varpaissa. Tämä on tietysti totta, mutta liian löysät kengät, joista puuttuu vakaa jalkatuki, ovat myös ongelma. Tämä voi aiheuttaa hankausta, mutta myös vakavamman vamman. Liian tiukat kengät puolestaan ​​lisäävät hankausten ja kipeiden rakkuloiden lisäksi jalkojen hikoilua, muodonmuutoksia tai kynsilevyn vaurioita. Älä aliarvioi ongelmaa ja valitse aina kengänkoko huolellisesti, sillä käy ilmi, että naarmuuntunut kantapää, vaikka se onkin tuskallinen, on yksi pienemmistä ongelmista. 

  • Huonolaatuinen materiaali. Hiertyneiden korkokenkien ongelma ilmenee useimmiten huonolaatuisista materiaaleista, esimerkiksi ekologisesta nahasta, valmistetuissa kengissä. Ratkaiseva ominaisuus tässä tapauksessa on paljon halvempi hinta, joten sinulla on varaa useampaan pariin aidosta nahasta tehdyn yhden sijaan. Toisaalta luonnonnahasta valmistetut kengät ovat paljon kalliimpia, mutta niille on ominaista suurempi ilmavuus ja plastisuus, minkä ansiosta jalka ei hikoile ja kenkä itse mukautuu muotoonsa nopeammin. Tähän asiaan tulisi kiinnittää huomiota erityisesti ihmisten, joilla on herkät jalat, alttiita rakkuloille, hankauksille ja nalkuttavalle kivulle.

Hiertymät jaloissa, vaikka ne alkavatkin melko viattomasti, voivat johtaa vakaviin ongelmiin ja äärimmäisissä tapauksissa tulehtuneeseen infektioon, joka vaatii lääkärin väliintuloa. Älä aliarvioi ongelmaa ja toimi ennen kuin huomaamaton kantapääsi punoitus päättyy tuskallisiin, halkeileviin rakkuloihin ja verta vuotaviin haavoihin.

Mitä tehdä, jotta kengät eivät hankaudu?

Kantapään hankaus on epämiellyttävä ja usein tuskallinen ongelma. Löydä joitain todistettuja tapoja hieroa kenkiäsi ja käyttää niitä ilolla!

  • Yritä venyttää kenkiä varovasti. Hieman kostea, paksu sukka toimii hyvin. Usean minuutin kävelyn pitäisi ratkaista liian tiukkojen jalkineiden ongelma. Tarvittaessa voit toistaa toiminnon useiden päivien ajan. Katso myös artikkelimme, jossa ehdotamme muita ratkaisuja, jotka auttavat rikkomaan liian pieniä kenkiä. 

  • Harjaa kengät rasvaisella voideella. Kosmetiikka pehmentää materiaalia, joten se ei ärsytä jalkojen ihoa. Lisäksi voide antaa liukua, jonka ansiosta jalka voi toimia vapaammin kengän sisällä. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti myös sandaaleihin. 

  • Talkki tai vauvajauhe. Tuote minimoi tehokkaasti jalkojen liiallista hikoilua, joka on usein myöhempien hankausten tai hankausten syy. Talkki imee kosteutta, mikä vähentää epidermiksen vaurioitumisriskiä. 

  • Geelilisäkkeet. On parasta laittaa ne kenkiin heti oston jälkeen, jotta vältytään ongelmalta. Kenkäliikkeistä saatavat geelipohjalliset ovat erinomainen tapa hankaaviin kenkiin, koska ne minimoivat jalan luistamista kengän sisällä ja suojaavat kantapäätä ja jalkaterän keskiosaa. Ne toimivat myös sandaalien, korkokenkien ja kiilakorkoisten mallien kanssa. 

  • Kengän kantapäät. Voit ostaa niitä kenkäliikkeistä, ja tuotteen oikea kiinnittäminen kenkien sisään takaa tehokkaan suojan hankausta vastaan.

  • Pyydä suutarin apua. Hyvä tapa on palauttaa ongelmallinen kenkäpari suutarille, joka ammattityökalujen avulla poistaa ihon kulumisen syyn.

Uusien kenkien kunnollinen valmistelu on ratkaisevan tärkeää, joten tämä asia kannattaa ottaa huomioon ennen ensimmäistä käyttökertaa. Jos olet kuitenkin jo kokenut punoitusta tai hankaumia, jotka tekevät mukavan kävelemisen mahdottomaksi, jalkojen asianmukainen hoito on tarpeen nalkuttavan kivun vähentämiseksi. Kuuma kylpy tuo helpotusta jaloillesi, mikä rauhoittaa vaivoja. Muista myös suojata iho ongelman pahenemiselta - käytä tähän tarkoitukseen suojalaastareita, vaihda kengät eri malliin ja jätä haava mahdollisimman usein ilman sidosta, mikä nopeuttaa paranemista.