Mokkakenkien puhdistaminen - kotihoitoja


Mokka on erittäin tehokas materiaali, jonka ansiosta se lisää tyyliä mihin tahansa tyyliin. Se on luokiteltu karkeaksi nahaksi, ja sille on ominaista pitkät harjakset, joissa sormella sen yli ajaessa näkyy tummempia raitoja. Huolimatta siitä, että mokkanahka kengät näyttävät todella kauniilta, materiaali on melko ongelmallista sitä hoidettaessa. Kuinka puhdistaa mokkanahka kengät? Opi halvoista ja tehokkaista kotihoitokeinoista mokkanakan pitämiseen hyvässä kunnossa.

Mokka ei siedä runsasta kosketusta veden kanssa, ja pitkien harjasten vuoksi sitä on myös mahdotonta kiillottaa (kuten viljanahan tapauksessa). Kenkäkaupoissa on valmisteita ja erikoistuotteita mokkanahkaisten kenkien ammattimaiseen hoitoon, mutta siihen liittyy myös korkeampia kustannuksia.

Kannattaa siis tutustua muutamaan yksinkertaiseen, kotitekoiseen menetelmään, joiden ansiosta pääset tehokkaasti eroon ei-toivotusta lialta suosikkimokkanahkastasi ilman suuria summia rahaa!

Kuinka puhdistaa mokkanahka kengät kotimenetelmillä?

1. S.hammasharja

Sopii täydellisesti kengän pintaan tarttuneen kuivuneen mudan jäänteiden poistamiseen. Ihannetapauksessa harjan tulisi olla pehmeitä ja herkkiä harjaksia, jotta materiaali ei vahingoitu puhdistuksen aikana. Ennen puhdistamista anna kengän kuivua kokonaan ja harjaa sitten lika varovasti. Muista seurata harjasten suuntaa.

2. Pyyhekumi

Se voi menestyksekkäästi korvata kenkäliikkeistä saatavan ammattimaisen mokkanahkakuminauhan. On tärkeää, että se on väriltään valkoinen. Pyyheimen avulla pääset helposti eroon mokkanahkaan näkyvästä pienestä lialta. Riittää, kun hieroa tahraa varovasti ja päästä sitten eroon hankautuneen pyyhekumin jäännöksistä. Ja se on valmis!

3. Leivän kuori

Voit helposti päästä eroon pienestä, kuivuneesta lialta leipäkuorella. Nahan sisäpuolen (pehmeän) puolen hellävarainen hankaus auttaa pääsemään eroon lialta, mutta se ei varmasti vahingoita jalkineiden materiaalia. Toimenpiteen jälkeen ravista vain korppujauhot pois.

4. Vauvan pyyhkeet

Tämä menetelmä toimii rasvaisille tahroille suosikkimokkanahka kengissäsi. Pyyhi kuivat kengät varovasti kostealla liinalla ja anna niiden kuivua uudelleen. Hiero sitten mokka pehmeällä liinalla tai pehmeäharjaisella harjalla.

5. Ruokasooda

Se toimii hyvin paitsi puhdistettaessa mokkanahkakengät ulkopuolelta, myös sisältä.
Ruokalusikallinen ruokasoodaa sekoitettuna lasilliseen maitoa kengän pinnalle poistaa tehokkaasti tahroja ja likaa. Riittää, kun levität saatu sose tasaisesti mokkan päälle, anna sen kuivua ja poista sitten seoksen jäännökset harjalla.
Ruokasooda on myös loistava tapa päästä eroon epämiellyttävistä hajuista kengissäsi. Kaada pieni määrä jauhetta kengän sisään. Jätä valmistetut jalkineet yön yli ja poista sitten soodajäämät. Paha haju häviää ja kengät ovat tuoreita ja käyttövalmiita.

Muutamia vinkkejä mokkanahkaisten kenkien hoitoon

Jotta yllä mainitut kodin mokkanahkakenkien puhdistusmenetelmät toimisivat, kaikki lika tulee käsitellä mahdollisimman pian. Suorita kenkien hoito säännöllisesti ja perusteellisesti, ja sade- ja talvikaudella se on parasta tehdä jokaisen kotiinpaluun jälkeen. Näin vältät lian tunkeutumisen harjaksiin.

Mokan hoidossa on yhtä tärkeää kuivata märät kengät kunnolla. Se tulisi tehdä ilmavissa, mutta varjoisissa paikoissa, poissa suorasta auringonpaisteesta tai voimakkaista lämmönlähteistä, jotka voivat aiheuttaa jalkineiden muodonmuutoksia.

Jalkineiden säilyttäminen ennen seuraavaa kautta on avainasemassa, jotta ne voivat säilyttää luonnollisen muotonsa ja värinsä. Ennen kuin laitat kengät kaappiin, varmista, että ne ovat puhtaat ja kuivat. On parasta täyttää ne sisälle sanomalehdellä ja jättää sitten pimeään ja ilmavaan paikkaan, jotta ne voivat "hengittää" vapaasti.

Onko turvallista pestä mokkanahka kengät pesukoneessa?

Pesukoneessa pesu on ehdottomasti helpoin tapa puhdistaa kengät nopeasti ja tehokkaasti kotona, mutta mokkanahan tapauksessa sitä ei suositella. Tämä materiaali ei siedä kosketusta veden kanssa sekä pesukoneessa että käsin pestäessä. Liiallinen kosteus voi aiheuttaa peruuttamattomia värimuutoksia ja mokkan muodonmuutoksia.