Naisten kenkien nimet ja tyypit. Tarkista, tunnetko ne kaikki


Tieto kenkäkaupoista saatavilla olevista naisten kengistä on helpompaa löytää tarvitsemasi malli ja vähentää etsimiseen kuluvaa aikaa. Kuinka löytää itsesi kaikkien nimien ja termien sokkelosta? Erityisesti sinulle olemme laatineet täydellisen luettelon jalkineista. Tarkista, tunnetko ne kaikki.

Naisten kenkien tyypit - perusjako

Yleisin luokitus on jako sen kauden mukaan, jonka aikana käytämme tietyn tyyppisiä jalkineita. Siksi ei ole yllättävää määritellä kesä- tai talvikenkien tyyppi. Lisäksi jako tietyn mallin tarkoituksen huomioon ottamiseksi on myös suosittu. Täällä meillä on esimerkiksi urheilujalkineet, kumisaappaat, tanssikengät ja paljon muuta.
On kuitenkin syytä huomata, että tämä jako on hyvin epätäydellinen, koska jokaisesta edellä mainitusta kategoriasta löydät monenlaisia ​​kenkiä, jotka on lisäksi jaettu kantapään tyypin tai kengän pituuden mukaan.

Auttaaksemme sinua siirtymään kenkäkauppojen eri kategorioissa, olemme laatineet luettelon suosituimmista naisten kengistä ja niiden nimistä. Se ei kuitenkaan ole kaikki, koska aloitamme divisioonamme selittämällä toimialan sanastoa, joka auttaa paitsi keskusteluissa myyjän kanssa, myös ennen kaikkea unelmamallin odotusten määrittämisessä.

Jalkineiden rakentaminen. Mistä osista kenkä koostuu?

Varsi - kengän yläosa, joka peittää jalan yläosan, vasikat ja jopa sääret. Päällisen pituus määrittää jalkineiden tarkoituksen ja tyypin.

Ainoa - jalkineen ulompi osa, joka on suorassa kosketuksessa maahan. Riippuen tietyntyyppisen kengän käyttötarkoituksesta, se on valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten polyuretaanista, kaakelista, kumista.

Kantapää - pohjaan liitetty elementti, joka on sijoitettu kengän takaosaan. Voimme erottaa useita kantapäätyyppejä, jotka määrittävät niiden muodon. Yleisimmät korkokengät ovat: piikki, pylväs, ankanpoikanen, kiila.

Pehmuste, kengän pohjallinen - sisäosa, joka joutuu kosketuksiin jalan kanssa. On syytä valita malleja, joissa on vuori, joka on valmistettu luonnollisista, hengittävistä materiaaleista, jotka lisäksi rajoittavat ulkonäköä epämiellyttävä haju kengistä.

Napauta - elementti, joka suojaa kantapäätä hankaukselta. Se suojaa kengän kantapää vaurioilta ja on vaihdettava elementti.

Naisten kenkien tyypit

Yksi yleisesti tunnetuista naisten kenkien tyypeistä on kengät, joilla on matala päällinen, joka peittää vain jalan. On kuitenkin korostettava, että tähän luokkaan kuuluu useita jalkineita.

Oxford - tyylikkäät, nauhoitetut kengät, yleensä luonnonnahkaa. Tämä malli otettiin miesten muodista, mutta se sai nopeasti tunnustusta naisilta, jotka ottavat sen mielellään käyttöön tyylitelmissään.

Mokkasiinit - litteät jalkineet, joissa sekä pohja että päällinen on valmistettu pehmeistä materiaaleista. Mokasiinien prototyyppi oli intialaisten heimojen käyttämät kengät. Tällä hetkellä sekä naiset että miehet käyttävät tämän tyyppisiä kenkiä, ja siinä yhdistyvät löysä, rento tyyli ja rento eleganssi.

Ryömiä - kengät, jotka ovat yhdistelmä lenkkarit ja Oxford -kengät. Tämäntyyppisille kengille on ominaista massiivinen pohja alustan muodossa, joka pehmittää täydellisesti jalkaa ja suojaa pitkien kävelylentojen aiheuttamalta epämukavuudelta ja kivulta.

Naisten saappaat

Saappaiden päällinen saavuttaa useimmiten nilkan tai vasikan keskikohdan. Tässä kengänryhmässä on useita eri malleja: eristetty tai ilman eristystä, litteä pohja, kantapäät tai kiilat, liukumat ja nauhat.

Chelsea -saappaat - ratsastuskengiksi tyylitelty tasainen korkokenkä, jossa yläosa peittää nilkat ja kumiset lisäosat helpottavat pukemista. Chelsea -saappaat ovat todellinen kevät- / syksykauden hitti, jonka avulla voit loihtia tehokkaita ja hieman aggressiivisia tyylitiloja.

Saappaat - raskaat, nauhoitetut kengät, jotka ulottuvat nilkan yläpuolelle. Liittyvät metalli- tai punk -alakulttuureihin, niille on ominaista vahvistettu pohja, minkä vuoksi ne toimivat hyvin terävissä, rock -asuissa.

Kumisaappaat - valmistettu vedenpitävistä materiaaleista, jotka suojaavat kosteudelta ja sateelta. Voit valita malleista, joissa on lyhyempi tai pidempi päällinen, ja lukuisat mallit ja värit ovat jo pitkään siirtäneet Wellington -saappaat hyötykenkiä segmentistä jalkineisiin, joiden avulla voit vaihtaa saappaat tai saappaat.

Timberki - suositut vaelluskengät muistuttavat jalkineet, vaikkakin hieman pehmeämmässä, naisellisessa tyylissä. Useimmiten nauhoitettu, litteä pohja tai matala pylväs, valmistettu luonnollisesta tai ekologisesta nahasta. Erinomainen kylmemmille vuodenaikoille, joissakin malleissa on lisäksi lämmityselementtejä ja turkista, jotka ympäröivät päällisen yläosaa.

Naisten pumput

Tyyppi naisten kenkiä, joissa on katkaistu yläosa, ilman kiinnitystä tai nauhoitusta. Tästä kategoriasta löydät mm klassiset pumput pylväässä, jossa on sisäänrakennettu nenä, mutta ei vain. Kuten muillakin kengillä, pumpuilla on useita alakategorioita.

Luultavasti suosituimmat niistä ovat korkokengät. Tämä nimi kuvaa hyvin suurta kenkäryhmää, jonka joukosta löydät tyylejä, joissa on avoimet varpaat, nyöritys nilkan ympärillä tai herkät sandaalit, mutta yleensä korkokengät ovat synonyymi tyylikkäälle, naiselliselle mallille, jossa on matala leikkaus päälliset ja muutaman sentin ohut kantapää.

Sisällytämme myös pumput luokkaan pumput ballerinaeli kengät tasaisella ja ohuella pohjalla, tyylitelty tyypillisiksi tanssikengiksi.

Naisten saappaiden tyypit

Saappaat ovat kenkiä, joiden yläosa ulottuu polveen tai peittää jopa säären. Liittyy tyypillisiin talvijalkineisiin, vaikka mallit on valmistettu mokkasta ja ilman poikimista, ne toimivat hyvin mekkoina tai shortseina. Voimme erottaa saappaat toisistaan ratsastus-saappaat, eli malleja, joiden tyyli on otettu ratsastuskengistä. Klassiset saappaat on yleensä sidottu ja niiden yläosa polven alapuolella.

Takkien lisäksi löydät muun muassa naisten saappaat Muskettisoturiteli pitkät mallit, jotka peittävät polven, solmioilla tai vyöllä, ja cowboyja - erottuu kaventuneesta nenästä ja usein myös lukuisista koristeista.

Naisten urheilukengät

Naiset, jotka haluavat löysää, urheilullista tyyliä, houkuttelevat varmasti kenkiä, jotka sopivat heidän makuunsa ja jokapäiväiseen toimintaansa. Suosituimmat urheilujalkineet ovat kouluttajateli kevyet, yleensä kangaskengät, joissa on litteä kumipohja. Muita urheilujalkineita ovat mm lenkkaritjotka eroavat lenkkarista, joissa on vahvistettu kumivarvas ja paksumpi pohja, ja lenkkarit ominaista litteä ja paksu pohja.

Naisten kesäjalkineiden tyypit

Ne ovat poikkeuksetta tyypillisiä kesäkenkiä sandaalit. Tästä kategoriasta löydät perinteiset sandaalit, joissa on tasainen pohja, mutta yhtä suosittuja erityisesti kesän erikoistapahtumissa ovat sandaalit pylväässä tai korkokenkä. Niistä on tullut useiden kausien aikana melko suosittu kenkämalli Roomalaiset naiseteli sandaalit, joissa on tyypillinen remmi, joka voi ulottua polveen asti.

Kesällä sandaalien lisäksi toimivat myös varvastossut tai varvastossut espadrillit punotulla pohjalla.

Kuten näette, kenkien nimi ja tyyppi voivat vaihdella merkittävästi ylemmän korkeuden ja muiden niiden tarkoituksen määrittävien parametrien mukaan. Olemme vakuuttuneita siitä, että artikkelimme parantaa ostoksiasi ja auttaa sinua valitsemaan unelmiesi kenkämallin.