Nauti mukavista kengistä oikein istuvan päällisen ansiosta


Päällinen, vaikka se näyttää olevan vain visuaalinen puoli, vaikuttaa valtavasti kenkien yleiseen käyttömukavuuteen. Sen korkeus ja ympärysmitta ovat erityisen tärkeitä ihmisille, joilla on korkea kaari ja tiukempi pohkeet. Jos tilaat kenkiä verkosta, huomioi ilmeisten seikkojen, kuten pohjallisen pituuden, lisäksi myös päällisen ominaisuuksia. Neuvomme sen säätämiseen nauttiaksesi mukavista kengistä.

Mikä päällinen oikein on ja mihin se on tarkoitettu?

Salaperäiseltä kuulostava päällinen ei ole muuta kuin kengän osa, joka pitää jalkasi osittain tai kokonaan peitettynä.

Toisin sanoen päällinen koostuu kaikista kengän osista, jotka ovat pohjan yläpuolella ja peittävät varpaat, kantapään takaosan sekä jalan yläosan ja sivut. Saappaiden tapauksessa päällinen peittää myös nilkan, ja saappaissa - pohkeen ja jopa osan reisistä.

Kengän päällisen tehtävänä on antaa jalallesi vakaa yhteys pohjaan sekä kävellessä että seistessä. Laadukas päällinen mukautuu jalan muotoon tarpeeksi tarjoamaan sinulle todellista mukavuutta käytön aikana.

Mitkä ovat yläosan toiminnot?

Jotta tämä tehtävä voidaan suorittaa täysin, kenkien päällinen koostuu useista osista, jotka suorittavat tärkeitä toimintoja. Tutustu niistä tärkeimpiin.

Jalan sivuja ja takaosaa peittävä materiaali mahdollistaa kengän oikean muodon säilyttämisen. Kantapään alueella käytetään usein lisävahviketta, joka tukee jalkaa korvaamattomana ja takaa kenkien pidemmän käyttöiän.

Jalan yläosassa on elementti, joka tukee jalkaa ja antaa sinun kävellä itsevarmasti. Monet valmistajat käyttävät tämän päällisen osan tekemiseen läpäiseviä materiaaleja, jotka varmistavat riittävän ilmavirran jalan sisällä.

Joistakin kengistä löydät myös kielen, jonka avulla - yhdessä nauhojen kanssa - voit mukauttaa kengän jalkasi koon mukaan. Kengän päällinen voi koostua myös varvassuojasta, joka suojaa varpaitasi.

Kenen tulisi kiinnittää huomiota päällisen ympärysmittaan ja korkeuteen?

Koska tiedät jo mikä päällinen on ja mitä toimintoja se suorittaa, kannattaa keskustella tapauksista, joissa sen ympärysmitta ja korkeus ovat erittäin tärkeitä. Ammattimaisissa verkkokenkäkaupoissa nämä tiedot ovat varmasti saatavilla tuotesivulla.

Jos kamppailet korkea korotus, kiinnitä huomiota päällisen korkeuteen. Näin voit olla varma, etteivät tilatut kengät murskaa jalkasi yläosaa ja pääset mukavasti määränpäähäsi.

Naisille, joilla on tiukemmat pohkeet päällisen ympärysmitta on arvokas uutinen, jonka ansiosta vältytään tilaamasta liian tiukkoja saappaita. Näiden kenkien tapauksessa voit kohdata useita yläkehän ulottuvuuksia. Nämä ovat:

  • nilkan ympärysmitta
  • pohkeen yläympärysmitta
  • päällisen ympärysmitta kengän yläosassa 

Varmista, että kaikki mitat sopivat sinulle ja nauti mukavista kengistä, jotka ansaitset.

Kuinka mitata päällisen korkeus ja ympärysmitta?

Tarvitset vain räätälin senttimetrin päällisen mittojen mittaamiseen. Neuvomme päällisen korkeuden ja ympärysmitan tarkistamiseen.

Ihan vain varmistaakseni sen ylempi korkeus sopii sinulle, tarkista pituus jalkapohjan alusta haluamaasi kohtaan.

Kuitenkin tarkistaaksesi, sopivatko annetut tiedot sinulle yläosan ympärysmitta, mittaa jalkasi ympärysmitta nilkan ympäriltä ja pitemmissä kengissä pohkeen ympärysmitta. Jos haluat, että saappaasi eivät purista sääriä, lisää sentin tai kaksi, jotta saat lisää tilaa.

Jos haluat olla erityisen varma siitä, että päällisen mitat sopivat sinulle, tarvitset parin mukavia suosikkikenkiäsi. Laita niitä jalkoihin, mittaa pituus kantapään alusta yläosan loppuun ja ympärysmitta leveimmästä kohdasta. 

Näitä vinkkejä noudattamalla voit olla varma, että kenkäsi näyttävät hyviltä ja tunnet olosi mukavaksi niissä.

Mistä päällinen on tehty ja miten se kiinnitetään kenkään?

Pohjimmiltaan päällisen valmistukseen käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Luonnollinen ja ekologinen nahka on suosituin, kun taas lämpiminä päivinä monet valitsevat tekstiili- ja synteettiset materiaalit sekä erilaiset mokkanahkatyypit, kuten nubukki tai velouuri.

Riippumatta siitä, mistä materiaalista päällinen on valmistettu, se liitetään pohjaan saumojen tai liiman avulla. Jokaisella näistä ratkaisuista on hyvät ja huonot puolensa, joista olemme keskustelleet lyhyesti.

Ommeltu kengät palvelevat sinua varmasti monta vuotta, mutta niiden hinta voi olla paljon korkeampi kuin liimattujen kenkien tapauksessa. On syytä muistaa, että näiden jalkineiden kestävyyden vuoksi nämä kustannukset maksavat itsensä nopeasti takaisin. 

Liimatut kengät ovat halvempi vaihtoehto, joka valitettavasti voi hajota ajan myötä. Myös niiden kielteiset vaikutukset luonnonympäristöön ovat tärkeitä.

Riippumatta siitä, valitsetko ommeltuja vai liimattuja jalkineita, sinun tulee muistaa päällisen merkitys, ei pelkästään visuaalisista syistä, vaan myös sen valtavan vaikutuksen vuoksi jalkineiden käyttömukavuuteen.