Näytä ammattimaiselta ja huokuu itseluottamusta työhaastattelussa


Työhaastattelu on tärkeä tapahtuma jokaisen aikuisen elämässä. Jos haluat tehdä parhaan vaikutelman, sinun on valmistauduttava siihen huolellisesti. Tutustut yrityksen missioon ja visioon, mietit omia odotuksiasi ja pukemistasi. Hyvin silitetty paita ja tyylikkäät housut tai hame eivät riitä tekemään unohtumattoman vaikutuksen tulevaan työnantajaan. Oikein valitut kengät ovat yhtä tärkeitä.

Kuinka valmistautua työhaastatteluun?

Lähetettyäsi CV:si eri paikkoihin, puhelin lopulta soi ja sait kutsun haastatteluun? Olet hämmästyttänyt mahdollisen työnantajasi taidoillasi ja kokemuksellasi, joten älä anna ensivaikutelman pilata sitä, miten sinut koetaan.

Sen lisäksi, että tutustut yrityksen toiminta-alueisiin ja mietit, mitä lisäarvoa tarjoat, kannattaa keskittyä ulkonäköön. Loppujen lopuksi ei turhaan sanota, että kun he näkevät sinut, he kirjoittavat sinulle.

Siististi silitetty paita ja tyylikkäät housut tai kynähame eivät riitä jättämään unohtumatonta vaikutelmaa. Yhtä tärkeitä ovat kengät, jotka saavat sinut näyttämään ammattimaiselta ja itsevarmalta työhaastattelussa.

Tästä artikkelista löydät kaikki tärkeimmät tiedot tähän tilaisuuteen liittyvistä jalkineista. Inspiroidu ja katso, mitä virheitä sinun tulisi välttää. Aloitetaan!

Miten he näkevät sinut, niin he näkevät sinut

Työhaastattelu on tärkeä tapahtuma jokaisen aikuisen elämässä. Ammattimainen ulkonäkö auttaa sinua tekemään loistavan ensivaikutelman tulevaan työnantajaasi. Vinkkiemme ansiosta kenkien valitseminen muotoiluun tähän tilaisuuteen ei ole onneksi erityinen haaste.

Mietitkö mitä ottaa huomioon valitessasi kenkiä työhaastatteluun? Olemme laatineet pienen huijausarkin.

Ensinnäkin malli

Jalkineet paljastavat varpaat tai kantapäät ovat ratkaisevia etikettivirhe työhaastattelun aikana. Valitse sisäänrakennetut kengät, joissa tunnet olosi mukavaksi. 

Toiseksi korkeus

Työpaikkaa hakevien naisten tulee säätää kenkien korkeus tilaisuuden mukaan. Taivaskorkokengät eivät todellakaan näytä ammattimaisilta, varsinkaan kun tunnet olosi epävarmaksi kävellessäsi. Parempi valita litteät kengät tai matalakorkoiset pumput.

Kolmanneksi tyyli

Kun menet työhaastatteluun, haluat näyttää mahdollisimman ammattimaiselta. Kaikenlaiset lenkkarit, urheilukengät ja jopa saappaat eivät ole paras valinta. Parempi valita kengät, jotka näyttävät tyylikkäiltä. Kun olet tekemisissä pakkasella, voit menestyksekkäästi käyttää tyylikkäitä saappaita. Muina päivinä valitse kenkiä tai pumppuja.

Älä kuitenkaan unohda sovittaa asuasi mahdollisimman hyvin yhteen pukukoodi'u hallitsevat yhtiössä. Yritä saada nämä tiedot muilta ihmisiltä ennen haastattelua.   

Neljänneksi väri ja muotoilu

Varmista myös, etteivät kengät häiritse sinua. Kirkkaat värit ja huomiota herättävät mallit voivat olla haitallisia. Valitse sen sijaan hillityt värit - musta, laivastonsininen, grafiitti tai muut harmaan sävyt.

Viidenneksi kunto

Parhaitenkaan valitut jalkineet eivät tee hyvää vaikutelmaa, kun ne ovat likaiset tai vaurioituneet. Muista puhdistaa ja kiillottaa kengät ennen työhaastattelua.

Vältä näitä malleja

On olemassa useita kenkityylejä, joita kannattaa varoa hakiessaan uutta työtä. Yleinen virhe on korkokenkien käyttäminen. Muista, että olet menossa työhaastatteluun, et juhliin. Yritä sovittaa jalkineet tilaisuuteen mahdollisimman paljon ja panostaa hillityihin malleihin, jotka auttavat sinua saamaan ammattimaisen ilmeen. 

Varvastossut, sandaalit ja varvastossut ovat myös huono valinta. Kuuminakin päivinä pystyt viettämään tunnin sisäänrakennetuissa jalkineissa, varsinkin kun työhaastattelu tapahtuu toimistossa tai kahvilassa. Jos ulkona on todella kuuma, jätä ylimääräinen kesäkengät autoon ja vaihda ne heti, kun palaat työhaastattelusta.

Älä missään tapauksessa käytä uusia, käyttämättömiä kenkiä. Niiden aiheuttama kipu ja epämukavuus häiritsevät sinua tehokkaasti ja estävät sinua tekemästä hyvää vaikutusta rekrytoijaan yrityksessä.

Millaiset kengät haastatteluun?

Nyt kun tiedät mitä etsiä ja mitä välttää, mietit todennäköisesti, mitkä kenkämallit toimivat parhaiten. Ajattelemme sinua, olemme löytäneet mielenkiintoisimmat ratkaisut, jotka auttavat sinua saamaan ammattimaisen ilmeen.

Työhaastattelukengät hänelle

Kun menet haastatteluun, sinun ei tarvitse käyttää korkokenkiä, jos et tunne olosi mukavaksi niissä. Valitse matalammat pumput, mukavat naisten kengät tai klassiset loaferit. Nämä mallit toimivat parhaiten:

Työhaastattelukengät hänelle

Yhdistä kenkien väri pukuun. Voit valita täydentävän tai hieman kontrastisen värin. Yhdistä nahkakenkiisi saman sävyisen nahkavyö, niin saat tyylikkään ilmeen. Vältä käyttämästä värikkäitä sukkia, jotka voivat pilata ammattimaisen ilmeen. Kiinnitä huomiota näihin malleihin: