Neuvomme, mitkä kengät kannattaa valita metsäkävelylle


Metsä lumoaa ympäri vuoden. Läheinen kosketus luontoon, raikas ilma ja rauhoittava puiden vihreys ovat vain muutamia asioita, jotka saavat meidät niin innokkaasti kävelemään metsässä. Tämän paikan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota oikein valittuihin jalkineisiin. Neuvomme mitkä kengät sopivat metsään ja mitä malleja kannattaa välttää.

Valmistaudu vastaavasti

Vaikka metsässä kävely ei vaadi erityisiä valmisteluja, kannattaa kiinnittää huomiota useisiin seikkoihin, jotka tekevät siitä mukavan. Muista mukavat vaatteet, päänsuojus ja tehokas valmiste punkkeja ja hyönteisiä vastaan. 

Kiinnitä myös erityistä huomiota sopivaan kenkien valintaan. Juuri ne tarjoavat sinulle mukavuutta ja turvallisuutta kävellessäsi metsässä. Arvioi alue, jolla aiot kävellä, ja ota sääolosuhteet huomioon. Neuvomme, mitkä kengät toimivat parhaiten.

Yhdistä kengät maastoon

Oletko menossa yksinkertaiselle kävelylle metsään? Valitse kevyet monikäyttöiset kengät, kuten lenkkarit tai tennarit. Muista kuitenkin, että mitä epätasaisempi maasto, sitä kovempi pohjan tulee olla. Tätä silmällä pitäen, kun valitset kenkiä metsään, huolehdit varmasti mukavuudestasi ja turvallisuudestasi. 

Jos haluat tarjota jaloillesi enemmän mukavuutta ja suojaa epäsuotuisilta sääolosuhteilta, vaelluskengät ovat parempi valinta. Se on kiistaton kompromissi kevyiden jalkineiden ja raskaampien vaelluskenkien välillä. Monitoimijalkineisiin verrattuna vaelluskengät erottuvat kiinteämmällä, kovemmalla pohjalla ja paremmalla sivutuella. Tämän ansiosta vältyt nilkan vääntymiseltä jopa epätasaisella alustalla.

Vaelluskengät ovat paras valinta kävelyyn vaikeassa maastossa. Erikoisen, jäykemmän rakenteen ansiosta ne tarjoavat sinulle riittävän pidon maahan ja maksimaalisen suojan mahdollisia putoamista ja vammoja vastaan.

Voit valita värin...

Metsäkenkiä on saatavilla useissa eri väreissä. Valitse se, joka parhaiten kuvastaa ainutlaatuista tyyliäsi. Kiinnitä myös erityistä huomiota materiaaliin, josta ne on valmistettu. Nahka ja hengittävät synteettiset materiaalit ovat ehdottomasti suosikkejamme. Ne läpäisevät kokeen sekä hyvällä että huonolla säällä, eivätkä jalat hikoile niissä liikaa.

Jos haluat, valitse vedenpitävällä kalvolla varustetut kengät. Sen ansiosta jalkasi pysyvät kuivina, vaikka joutuisit kovaan sateeseen, ja suosikkimetsäkengät palvelevat sinua monta vuotta.

Kylminä päivinä talvipohjallisilla varustetut saappaat sopivat täydellisesti pitämään jalat lämpiminä myös alhaisissa lämpötiloissa. Lyö vetoa luonnonmateriaaleista valmistettuihin, jotka lisäksi ehkäisevät epämiellyttäviä hajuja.

Kesällä kengät, joissa on korkea ilmanvaihto, ovat häränsilmä. Tällaisissa kengissä kuuminkaan lämpö ei ole sinulle ongelma! Jos on todella kuuma, valitse paksupohjaiset sandaalit, jotka antavat sinulle vakauden ja kiinnittymisen maahan. Suosittelemme erityisesti malleja, joissa on tarranauhat, joiden ansiosta voit sovittaa kengät täydellisesti jalkaan.

Mukavuus ennen kaikkea!

Vaikka kenkien valinta metsään on käytännössä rajaton, aseta mukavuus etusijalle. Et todellakaan halua kehittää tuskallisia rakkuloita kävelyn jälkeen. Jotta näin ei tapahdu, kiinnitä huomiota kenkien oikeaan kokoon. Sekä ylisuuret että liian pienet kengät hankaavat kantapäätäsi ja aiheuttavat jyvästen muodostumista. 

Valitse oikea koko ja sido kengät kunnolla, jotta ne sopivat täydellisesti jalkoihin. Muista jättää vähän tilaa sormille. Tämän tilan tulee olla suunnilleen peukalon leveys.

Sen lisäksi, että kengät on säädetty oikein metsään varpaiden alueella, kiinnitä huomiota kantapään ja nilkkojen tukeen. Näin vältät mahdolliset kaatumiset ja loukkaantumiset.

Vältä näitä malleja

Avokengät ovat viimeinen keino, jos lähdet kävelylle metsään. Varo erityisesti varvastossoja, joissa voit helposti nyrjähtää nilkkasi tai murtaa varvassi kompastumalla leikatun rungon päälle.

Balleriinat tai loaferit ohuella pohjalla eivät myöskään ole hyvä idea. Tällaisissa kengissä tunnet kaikki epätasaisuudet, ja kävely metsässä menettää viehätyksensä.

Ole varovainen valkoisten ja vaaleiden kenkien kanssa. Tällaiset kengät likaantuvat paljon nopeammin ja niitä on vaikeampi ylläpitää. Jos haluat metsäkenkien palvelevan sinua monta vuotta, muista säännöllinen hoito. Poista lika jokaisen metsäkävelyn jälkeen kostealla liinalla tai erityisellä kenkäharjalla. Muista, että jäljelle jäänyt lika kuivattaa materiaalia, mikä voi aiheuttaa rumia halkeamia jalkineisiin.

Kuten näet, jalkineiden valinta metsään ei ole erityisen monimutkaista. Hyvin istuvat kengät antavat sinulle vakaan tuen ja erinomaisen tarttuvuuden maahan. Oikein kovan pohjan ansiosta ne suojaavat sinua jalkakivuilta ja tekevät kävelystä metsässä puhtaan nautinnon. Muista laittaa uudet kengät jalkaan ennen ensimmäistä metsäretkeäsi. Näin vältät hankausta ja rakkuloita ja tunnet uskomattoman mukavuuden vaelluksen aikana.