Olet raskaana? Katso kuinka hoidat jalkojasi!


Tänä erityisenä raskauden aikana jalkasi tarvitsevat erityistä hoitoa. Sydämen alla kantama makea taakka voi nimittäin aiheuttaa katkeria vaivoja, kuten nalkuttavaa kipua ja jalkojen turvotusta. Onneksi tästä artikkelista opit paitsi kuinka käsitellä sitä, vaan myös mitä kenkimalleja valita päivittäin ja sairaalaan nauttiaksesi maksimaalisesta mukavuudesta.

Makea taakka, katkerat sairaudet

Raskaus on epäilemättä yksi kummallisimmista ajanjaksoista jokaisen naisen elämässä. Makea taakka uuden perheenjäsenen kantamisesta sydämen alla voi usein johtaa hieman katkeraan vaivaan. Kipeät, turvonneet jalat, sisäänkasvaneet kynnet ja ärsyttävä turvotus ovat vain muutamia niistä.

Onneksi osaamme hoitaa jalkojasi raskauden aikana välttääksemme nämä ongelmat ja jaamme mielellämme tämän tiedon kanssasi. Lisäksi keskustelemme kenkämalleista, jotka toimivat niin arkeen kuin sairaalaankin. Kaikki tämä tarjotakseen tulevalle äidille ansaitsemansa mukavuuden. Aloitetaan!

Miksi jalkoihin sattuu raskauden aikana?

Oletko raskaana ja sinulla on jalka- tai nilkkakipuja? Rentoutua! Useimmissa tapauksissa tämä on täysin normaalia ja johtuu luonnollisesta painonnousustasi. Tämän seurauksena painopisteesi siirtyy, joten jalat, polvet ja koko jalat kokevat ylimääräistä rasitusta.

Erittyvät hormonit, jotka valmistavat kehoasi yhteen elämäsi tärkeimmistä tapahtumista - synnytykseen, ovat myös tärkeitä. Juuri ne aiheuttavat lonkkien ja jalkojen nivelsiteet löystymisen, mikä saa sinut tuntemaan erilaisia ​​vaivoja. 

Yleisimmät ongelmat ovat jalkojen turvotus ja kipu sekä sisäänkasvaneet varpaankynnet. Tarkista, kuinka käsitellä niitä, jotta tunnet olosi mukavaksi.

Kipeät, turvonneet jalat

Kipeät ja turvonneet jalat ja nilkat ovat lähes jokaisen naisen tunnusmerkki siunatussa tilassa. Turvotus on erityisen hankala raskauden viimeisellä kolmanneksella ja voimistuu päivän päätteeksi, varsinkin kuumina päivinä. Kyse on vedenpidätyskyvystä kehossa. Tämän seurauksena jalkasi ja nilkkasi turpoavat näkyvästi.

Tämän ongelman vähentämiseksi juo runsaasti vettä ja vältä pitkäaikaista seisomista. Yritä myös kävellä säännöllisesti, ja kun lepäät, nosta jalat ylös. Älä unohda tehdä harjoituksia, jotka parantavat verenkiertoa ja vähentävät turvotusta. Voit liikuttaa jalkojasi ympyröissä kumpaankin suuntaan tai seistä varpaillasi, kunnes tunnet helpotusta.

Mukavat leveämmät kengät sopivat täydellisesti kipeille ja turvonneille jaloille raskauden aikana. Vältä tiukkoja hihnoja ja kiinnikkeitä. Valitse sen sijaan mukavat slip-on espadrillit, jotka on valmistettu pehmeästä kankaasta, joka mukautuu helposti jalkojesi muotoon. Käytännöllisellä tarranauhalla kiinnitetyt jalkineet toimivat myös hyvin.

Sisäänkasvaneet kynnet

Jos kamppailet turvonneiden jalkojen kanssa raskauden aikana, kengät voivat painaa enemmän varpaankynsiäsi, mikä johtaa sisäänkasvaviin kynsiin. Jos sinusta tuntuu, että kynnesi ovat kipeät, sinun on todennäköisesti vaihdettava kengät isompiin. 

Jalkineiden pituuden säätäminen ei kuitenkaan ole kaikki mitä kannattaa tehdä sisäänkasvaneiden varpaankynsien kanssa. Kiinnitä huomiota kenkien leveyteen ja varpaiden muotoon. Valitse kapeiden piikkien sijaan leveät, pyöristetyt muodot, jotka tuovat sinulle helpotusta.

Pidä jalkasi hyvässä kunnossa raskauden aikana

Mietitkö, mitä muuta voit tehdä pitääksesi jalkasi hyvässä kunnossa raskauden aikana? Ensinnäkin, rajoita paljain jaloin kävelyä ja valitse kengät, joissa on lisätukea jalankaarelle ja sellaiset, jotka eivät estä kunnollista verenkiertoa. 

Suosikkikenkäparisi ennen tätä ajanjaksoa voi osoittautua epämukavaksi. Kunnes raskaus on päättynyt, sano hyvästit kaikenlaisille tiukille saappaille tai korkokengille, joissa on upeat olkaimet nilkan ympärillä, ja investoi mukaviin jalkineihin, jotka on valmistettu joustavista, hengittävistä materiaaleista, joissa on iskuja vaimentavat sisäkkeet. Käytä myös korkokenkiä ja varvastossuja, jotka voivat aiheuttaa tasapainon menettämisen. 

Tässä on joitain malleja, joihin jokaisen raskaana olevan naisen tulisi kiinnittää huomiota:

- slip-on espadrillit joustavalla kumilla

- saappaat joustavalla sisäkkeellä

- New Balance harmaat urheilukengät

- vaaleanpunaiset tossut korkkipohjassa

Äitiyskengät

Mietitkö, mitkä kengät sopivat sairaalaan, kun vauvasi lopulta päättää tulla maailmaan? Lyö vetoa kenkiin, joissa on avoin kantapää, jonka voit helposti pukea ja riisua ilman, että sinun tarvitsee kumartua. 

Synnytyssaliin kannattaa ottaa mukaan kaksi paria kenkiä - mukavat tossut, joissa turvoavatkin jalat eivät ole ongelma ja kumitossut, joissa voi käydä suihkussa murehtimatta sieni-infektion saamista. .

Tutustu näihin tyyleihin, jos etsit täydellisiä äitiyskenkiä:

- harmaat slip-on tossut pomponeilla

- harmaat tossut rusetilla

- kumi, valkoiset tossut alustalla

- mustavalkoiset Big Star -tossut