Onko lapsellasi litteät jalat? Suosittelemme, mitkä kengät läpäisevät kokeen


Onko lapsellasi diagnosoitu litteät jalat? Jos etsit tapaa poistaa kipua tehokkaasti ja parantaa ryhtiä, aloita ... kenkien vaihtamisesta. Muista kuitenkin, että litteäjalkaisten lasten jalkineiden tulee olla erityisesti suunniteltu antamaan täydellinen tuki hänen jaloilleen. Tarkista, mihin podologien ja lasten ortopedien mukaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Litteät jalat... ja mitä seuraavaksi?

Onko lapsellasi diagnosoitu litteät jalat? Voit tehdä monia asioita käsitelläksesi tämän tilan.

Erikoistuneet ortopediset pohjalliset, jotka korjaavat lapsesi ryhtiä ja lievittävät mahdollista kipua, ovat hyviä. Älä kuitenkaan osta niitä itse, vaan mene ammattilaisen puoleen. Muista, että meidän jokaisen jaloilla on ainutlaatuinen muoto ja juuri tähän muotoon pohjalliset tulee sovittaa. 

Monet ortopedit suosittelevat myös erityisharjoituksia, joskus fysioterapeutin valvonnassa.

Jos haluat saada vielä parempia tuloksia taistelussa lapsesi litteää jaloista vastaan, muista valita jalkineet, joilla on erinomainen vakaus ja täydellinen tuki. Älä unohda, että suuri osa lapsesi elämästä viettää päiväkodissa tai koulussa. Varmista siis, että hän käyttää täydellisiä kenkiä litteisiin jalkoihin.

Mitkä kengät litteälle lapselle?

Litteät jalat ovat tila, jolla on merkittävä vaikutus lapsesi päivittäiseen toimintaan. Se määrittää väärän asennon ja estää luiden ja lihasten kehittymisen. Jos haluat estää tämän taudin negatiiviset seuraukset, varmista, että lapsesi käyttää hyvälaatuisia jalkineita.

Tällaisten kenkien tulisi tarjota hänelle maksimaalinen mukavuus, tukea jalan kaaria ja vakauttaa kantapää. Kuulostaako monimutkaiselta? Rentoutua! Opit kaiken oppaastamme.

 

Vakaa ja yksinkertainen pohja

Litteillä jaloilla on erittäin tärkeää huolehtia paksusta, leveästä ja vakaasta pohjasta hieman korotettuna. Hän estää vauvan jalkoja vajoamasta sisäänpäin.

Lisäksi pohja ei saa olla kaareva. Tarkistaaksesi, että kantapään ja varpaan välinen viiva on yhdensuuntainen eikä vino.

Jos lapsesi viettää paljon aikaa liikkeellä, varmista, että hänen kenkien pohjat vaimentavat iskuja.

Kova kantapää

Jalankaaren riittävän tuen lisäksi on erittäin tärkeää huolehtia kantapäästä. Tästä syystä kengän kantapää, eli sen takaosa, jonka tulee olla kova ja vakaa, on yhtä tärkeä. Voit tarkistaa tämän puristamalla kengän yläosaa kantapään ympäriltä.

Tasapainoinen joustavuus

Vaikka litteäjalkaisen lapsen kenkien tulisi tukea häntä, niiden tulee olla riittävän kevyitä ja joustavia, jotta hänen jalat eivät väsy liian nopeasti. Liian joustavat kengät eivät kuitenkaan välttämättä läpäise koetta tässä tapauksessa.

Etsi kenkiä, joissa on ylimääräinen holvituki, joka poistaa painetta jaloistasi ja auttaa sinua asettamaan sen oikein. Valitse kengät, jotka ovat suhteellisen jäykät jalan keskiosasta ja joustavat varpaiden alueella. Mietitkö, kuinka se tarkistetaan?

Taivuta vain kenkä ja yritä laittaa etu- ja takaosa päällekkäin. Litteäjalkaisissa kengissä taivutuksen tulee muistuttaa vain jalan luonnollista taipumista, eikä koko kenkää saa taittaa puoliksi.  

Oikea syvyys ja irrotettavat pohjalliset

Monet asiantuntijat suosittelevat, että lapset käyttävät litteäjalkaisille tarkoitettuja lisäosia. Kun ostat kenkiä tämän sairauden mukavuuden vuoksi, varmista, että kengän sisällä olevat pohjalliset ovat irrotettavissa ja voit helposti vaihtaa ne mittatilaustyönä valmistetuihin kengän sisätilaa rajoittamatta.

Varmista myös, että kengät ovat riittävän syvät. Tämän ansiosta voit helposti asentaa mahdollisen sisäosan, jonka asiantuntija suosittelee lapsellesi käytettäväksi, ja lapsesi välttää epämukavuutta ja kipua.

Mitä kenkiä tulisi välttää, jos lapsella on litteät jalat?

Älä missään tapauksessa laita varvastossoja lapsellesi. Myös sandaalit, jotka jättävät kantapään suojaamatta, ovat huono valinta. Valitse sen sijaan sandaalit, joissa on sisäänrakennettu kantapää.

Vältä myös löysästi leikattuja kenkiä. Korjaa vajoavien jalkojen ongelma valitsemalla nauhakiinnitteiset tai tarrakiinnitetyt jalkineet, jotka voidaan säätää nopeasti lapsesi jalan leveydelle antamaan tasaisen tuen ja estämään liikkumista kengän sisällä.

Sijoitus vuosiksi!

Mietitkö, miksi kannattaa panostaa laadukkaisiin kenkiin, kun lapsellesi kehittyy litteät jalat? Se on helppoa!

Ensinnäkin oikeat jalkineet edistävät jalkojen tervettä kehitystä ja parantavat ryhtiä. Toiseksi se tarjoaa vakautta ja minimoi maahan kohdistuvien vaikutusten negatiiviset vaikutukset. Kolmanneksi se estää jalkavammat.

Älä missään tapauksessa yritä säästää litteiden jalkojen kengissä. Valitse pari laadukasta, tukevaa kengät, jotka löydät verkkokaupastamme.

Muista, että vain noin 5 % alle 6-vuotiaista lapsista, joilla on diagnosoitu litteäjalka, kamppailee tämän ongelman kanssa aikuisiässä. Rauhallista nukkumista varten on huolehdittava oikein suunnitelluista kengistä, jotka vakauttavat hänen ryhtiään ja estävät litteiden jalkojen kehittymisen.