Ota selvää, mitä kenkäsi kertovat persoonallisuudestasi


Sanotaan, että kirjaa ei pidä arvioida sen kannen perusteella, mutta ihmistä ei pidä tuomita ulkonäön perusteella. Kenkien ulkonäkö voi kuitenkin paljastaa paljon persoonastasi. Mietitkö, mitä useimmin käyttämäsi kengät kertovat sinusta? Olemme keränneet mielenkiintoisimpien tieteellisten tutkimusten tulokset ja vertailleet niitä havaintoihimme.

Amerikkalaisten tutkijoiden yllättäviä löytöjä

Amerikkalaiset tiedemiehet tunnetaan monista absurdeista tutkimuksista, joita ei todennäköisesti koskaan tapahtunut. Mutta ei tällä kertaa! Kansasin yliopiston ja Wellesley Collegen analyytikoiden suorittama tutkimus julkaistiin yhdessä arvostetuista tieteellisistä julkaisuista.

Tällä kertaa tutkijat tutustuivat tarkemmin tutkimukseen osallistuneiden useimmin käyttämiin kenkiin, joita he sitten muun muassa analysoivat. omistajan persoonallisuuden kannalta. Mielenkiintoisinta on, että kun on kyse ensivaikutelmasta, kengät merkitsevät enemmän kuin aluksi luulisi. Jopa 90 % tämän tutkimuksen oletuksista osoittautui todeksi. Tässä on mitä tiedemiehet löysivät!

Vanhat, mutta puhtaat ja siistit jalkineet ovat tunnollisten ihmisten tunnusmerkki, jotka ovat valmiita tekemään uhrauksia. Loppujen lopuksi he onnistuivat pitämään ne moitteettomassa kunnossa pitkään! Tämä vaatii paljon ahkeruutta ja omistautumista, mikä luultavasti heijastuu muuhunkin elämään.

Sen sijaan, että huolehtisit aiemmin ostamistasi kengistä, ostat mieluummin uudet? Tiedemiesten mukaan tämän ratkaisun valitsevat useimmiten ihmiset, jotka välittävät siitä, mitä muut ihmiset ajattelevat heistä. Lisäksi tällaiset ihmiset pelkäävät kiintymystä. Todennäköisesti heillä on myös korkeat tulot, koska heillä on varaa ostaa uusia kenkiä säännöllisesti.

Jos kuitenkin seuraat useimmiten likaisia, kuluneita kenkiä, et luultavasti välitä ollenkaan muiden mielipiteistä ja tykkäät elää omaa elämääsi.

Tyylikkäät korkokengät ja kiillotetut kengät

Vaikka käytät tyylikkäitä korkokenkiä tai hyvin kiillotettuja kenkiä ilman erityisiä tilaisuuksia, haluat todennäköisesti antaa vaikutelman itsenäisestä, määrätietoisesta ja itsevarmasta ihmisestä, ja ulkonäkösi on sinulle tärkeämpää kuin mukavuuden tunne. Toiset näkevät sinut ammattimaisena ja kypsänä ihmisenä, ja haluat olla huomion keskipisteenä.

Kiilat ja stilettot killer-korkokenkien sijaan

Pidätkö mieluummin kiiloista tai korkokengistä killer-korkokenkien sijaan? Olet luultavasti nainen, joka haluaa yhdistää upean ulkonäön upeaan fiilikseen, ja kohtelet molempia puolia tasapuolisesti. Vaikka pidätkin siitä, että sinulla on mukavaa, et luovu säteilevästä itseluottamuksesta.

Matalat kengät

Käytätkö yleensä housuja tai housuja? Kuulut todennäköisesti vaatimattomien, ystävällisten ja ahkerien naisten ryhmään, jotka eivät halua tehdä elämästä vaikeaa ja toimivat käytännöllisesti. Haluat näyttää ammattimaiselta, mutta samalla et halua kiduttaa itseäsi korkokengissä. Arvostat upeaa ulkonäköä, mutta et koskaan aseta sitä mukavuuttasi korkeammalle. Vaikka ulkonäkösi on sinulle tärkeä, se ei pidä sinua hereillä öisin.

Street-tyyliset urheilukengät

Valitset vapaa-ajan tyyliset slip-on kengät luistaa päälle? Luultavasti pidät siitä, kun tunnet olosi mukavaksi ja kun tunnet olosi mahdollisimman vapaaksi. Olet rento ja vaikka et ole erityisen kiinnostunut erottumaan joukosta, et halua muiden näkevän sinua tylsänä. Sinulle erottuu tiukka aikataulu, jossa keskityt paitsi velvollisuuksiin, myös nautintoihin. Teet moniajoja ja teet sen tuottavasti.

Näyttävät, silmiinpistävät kengät

Lyötkö vetoa huomiota herättävistä jalkineista? Etsitkö näyttäviä, kiiltäviä kenkiä? Olet todennäköisesti itsevarma henkilö. Kuulut varmasti ekstroverttien ryhmään ja olet avoin uusille mahdollisuuksille. Haluat erottua joukosta ja olla huomion keskipiste.

Epämukavat jalkineet

Valitsetko epämukavat kengät joka päivä? Olipa kyse taivaan korkeista korkokengistä tai terävistä korkokengistä, sinulla on todennäköisesti paljon kärsivällisyyttä. Olet rauhallinen ihminen ja sinua on vaikea saada pois tasapainosta.

Mitä kenkien väri kertoo niiden omistajasta?

Ainoastaan ​​amerikkalaiset tiedemiehet eivät ole tutkineet käytettyjen kenkien tyypin ja persoonallisuuden ominaisuuksien välisiä korrelaatioita. Väripsykologian asiantuntijat tulivat samanlaisiin johtopäätöksiin. Loppujen lopuksi juuri väreillä on suuri vaikutus siihen, miten muut näkevät meidät.

Mustat kengät valitaan useimmiten ihmiset, jotka arvostavat klassisia, ajattomia ratkaisuja. Jos tämä on valintasi, et todennäköisesti ole kovin ihastunut kokeilemaan ja valitsemaan sitä, mitä jo tiedät. Olet melko mystinen henkilö ja joskus sinua on vaikea hahmottaa. 

Jos ne hallitsevat kenkäkokoelmaasi valkoiset, hyvin hoidetut kengät, olet luultavasti siisti ja luotettava henkilö. Yrität pitää huolta sekä aineellisista asioista että suhteista muihin ihmisiin. Olet hyvin organisoitunut perfektionisti ja pidät haasteista.

Toisaalta punaiset kengät se on rohkeiden ja optimististen ihmisten ominaisuus. Olet luultavasti ekstrovertti. Sinulla on vahva persoonallisuus, etkä välitä siitä, mitä muut ajattelevat sinusta, vaikka tykkäät viettää aikaa ihmisten kanssa.

Sinisiä malleja sen sijaan ne valitsevat uskolliset ihmiset, jotka eivät pelkää tehdä kompromisseja. Olet individualisti ja haluat viettää aikaa aktiivisesti tekemällä jotain luovaa.

Eikö vaatekaapissasi ole yhtä hallitsevaa kenkäsävyä? Eri värejä he myös kertovat paljon sinusta. Pidät luultavasti innovaatioista, olet optimisti ja tartutat yrityksessä muita positiivisella ajattelulla.