Pääosissa: juhlatanssikengät. Tarkista, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota


Olet ilmoittautunut juhlatanssitunneille ja olet siinä loistava, mutta oikean kenkäparin valitseminen on sinulle ylivoimaista? Mietitkö, olisiko tanssiminen suosikkikengissäsi, joita käytät joka päivä, hyvä ratkaisu? Anna meidän hälventää epäilyksesi tanssikengistä ja kertoa mitä etsiä.

Miksi tanssikenkiin kannattaa sijoittaa?

Olet vasta aloittamassa seikkailuasi juhlatanssin parissa ja ihmettelet, miksi ylipäänsä sijoittaa juhlasalikenkiin, kun päivittäin käyttämäsi suosikkilenkkarisi ovat niin mukavat? Se on helppoa! 

Kumipohja yhdistettynä puuparkettilattiaan voi olla vakava este näyttäville liikkeille. Loppujen lopuksi tällainen pohja on suunniteltu korkeaan pitoon ja toimii pääasiassa urheilussa. 

Tennarit tai lenkkarit eivät vain estä liikkeitäsi, vaan ne voivat myös olla erittäin vaarallisia nilkoille, polvillesi ja lantiollesi esimerkiksi kierroksia suoritettaessa. Lisäksi arkikäyttöön tarkoitetut kengät ovat huomattavasti raskaampia kuin tanssijoille tarkoitetut vastineensa. 

Jos välität tasaisista, rajoittamattomista askeleista, muista sijoittaa kenkiin, jotka on suunniteltu erityisesti tanssimiseen. Jos budjettisi ei tällä hetkellä salli sitä, voit tilapäisesti korvata ne kengillä, joissa on nahkapohjaisia.

Mitkä ovat tanssikengät?

On olemassa useita tekijöitä, jotka tekevät tanssikengistä erilaisia ​​kuin arkikenkä. Muista tarkistaa, mihin kiinnittää huomiota.

#1 Pohjamateriaali

Tärkein näkökohta, joka erottaa tanssikengät muista jalkineista, on pohja, jonka ansiosta tanssija tai tanssija voi suorittaa liikkeitä sopivalla sutjakkuudella. Yleensä tanssikenkien kohdalla nahka- tai mokkapohjat ovat suosituimpia. 

Ensimmäinen näistä on voimassa Argentiinalaisessa tangossa, kun taas toinen läpäisee kokeen juhlatanssin aikana. Pohja-alueen mokkanahka ei ainoastaan ​​tarjoa sinulle oikeaa liukua, vaan myös mahdollistaa tekemäsi figuurin turvallisen ylläpitämisen.

#2 Koron korkeus

Vaikka olisitkin hyvä kävelemään taivaankorkokengissä, tanssiminen tällaisissa kengissä voi olla sinulle melkoinen haaste. Muista, että on valtava ero koron korkeudessa, jossa liikut joka päivä, ja sen välillä, jossa tanssit. Loppujen lopuksi monta askelta otetaan taaksepäin. 

Estääksesi putoamisen ja kivuliaita vammoja aloita matalakorkoisilla kengillä. Ajan myötä, kun saat itseluottamusta ja edistyt opinnoissasi, saatat päättää päivittää kenkäsi korkeampiin. 

Joissakin tanssikengissä on säädettävä kantapää. Tämä ratkaisu on täydellinen aloittelijoille, jotka eivät halua kuluttaa omaisuuttaan ja haluavat välttää pettymyksiä. 

# 3 Täydellinen istuvuus

Materiaalin, josta pohja on valmistettu, ja kantapään korkeuden lisäksi tanssikenkien täydellinen istuvuus on yhtä tärkeää. Monet tanssijat uskovat, että tämä tekijä on jopa tärkeämpi kuin joka päivä käytettävien kenkien tapauksessa. 

Liian pienet kengät voivat estää jalkojasi liikkumasta vapaasti. Toisaalta liian isojen kenkien tapauksessa on helpompi menettää tasapaino, kompastella ja saada kipeä vamma. 

Etsi kenkiä, joissa varpaat voivat liikkua vapaasti, kun jalkasi pysyy paikoillaan. Sanotaan, että juhlatanssissa kenkä on eräänlainen jalkojen pidennys!

Oikea istuvuus antaa sinun liikkua tyylikkäästi tanssilattialla ja keskittyä musiikkiin ja kumppaniisi, ei jalkojen epämukavuuteen.

Mitä muuta sinun pitäisi etsiä, kun ostat juhlatanssikenkiä?

Juhlatanssin kenkien joukosta löytyy sekä suljetut että avoimet varpaat. Ensimmäinen niistä suojaa sormesi hankauksilta ja haavoilta. Toisaalta avoimet kengät auttavat korostamaan yksittäisiä tanssiaskeleita selkeämmin. 

Kun valitset kenkiä juhlatanssiin, kiinnitä huomiota materiaaliin, josta ne on valmistettu. Jos välität maksimaalisesta istuvuudesta jalkojesi kanssa, lyö vetoa mokkanahkaan. Toisaalta, jos etsit myös riittävää hengittävyyttä, luonnonnahkaiset kengät ovat hitti. 

Yhtä tärkeää on tanssikenkien ulkonäkö. Jos sinulla on tietty budjetti, jonka voit käyttää siihen, valitse neutraali malli, joka mukautuu helposti eri tyyleihin. Jos sinulla on kuitenkin varaa useampiin pareihin, valitse suosikkivärisi ja -aiheet.

Hyvä kenkäpari on välttämätön!

Hyvä kenkäpari on jokaisen tanssijan perusominaisuus, jonka avulla voit rakentaa itseluottamusta jokaisella askeleella. Jos haluat tuntea olosi mahdollisimman mukavaksi tanssilattialla, muista noudattaa neuvojamme, joita olemme käsitelleet tässä oppaassa. Olemme varmoja, että esitetyt vinkit auttavat sinua tekemään oikean päätöksen! 

PS Älä unohda huolehtia juhlatanssikengistäsi. Tämän ansiosta voit olla varma, että kenkäsi palvelevat sinua monta vuotta ja näytät niissä joka kerta upealta.