Pääosissa: kengät seisomaan työhön


Oletko koko päivän jaloillasi töissä? Useiden tuntien seisominen voi olla haitallista paitsi selkärangalle myös jaloille - varsinkin kun käytät huonosti istuvat kengät. Suosittelemme, mihin kannattaa kiinnittää huomiota valittaessa kenkiä seisomatyöhön ja paljastamme, mitä malleja kannattaa välttää.

Jaloissa koko päivän...

Kun vietät suurimman osan päivästä seisoma-asennossa, selkärankasi ja jalkasi alkavat hitaasti kieltäytyä tottelemasta. Epämukavuuden tunne ajan myötä muuttuu sietämättömäksi kivuksi, ja sinä, kello kädessäsi, lasket minuutteja (tai tunteja) työn loppuun. 

Onneksi sen ei tarvitse olla niin! Ratkaisu ongelmaasi on yksinkertaisempi kuin uskotkaan. Nämä ovat oikein valittuja kenkiä, jotka voivat tehdä ihmeitä jopa pitkien työtuntien seisomatyössä. Mietitkö, mitkä mallit toimivat parhaiten ja mitä tulisi välttää? Olet oikeassa paikassa! Oppaassamme opit siitä kaiken.

Sano ei jalkakivulle!

Epämukavuus tai jopa kipu jaloissa on usein seurausta lihasten jäykkyydestä. Tämän estämiseksi pidä venyttelytauko tunnin välein. Sinun tarvitsee vain nostaa vasikkasi muutaman kerran. Tämä vähentää veren kerääntymistä alavartaloon ja parantaa verenkiertoa.

Se ei kuitenkaan ole kaikki mitä voit tehdä jalkakipujen estämiseksi. Katso huolellisesti töissä käyttämiäsi kenkiä ja mieti, tarvitseeko ne vaihtaa. Valitse puukengät, joissa on liukumattomat pohjat tai kengät, jotka tarjoavat tarpeeksi tilaa varpaillesi. Myös nauhakengät toimivat loistavasti, minkä ansiosta jalkasi eivät pääse liikkumaan hallitsemattomasti kävellessäsi.

Aseta mukavuus etusijalle

Kun valitset kenkiä seisomaan työhön, ohjaa ensisijaisesti omaa mukavuuttasi. Vaikka korkokengät saavat sinut näyttämään hämmästyttävältä ja antavat sinulle itseluottamusta, ne voivat muutaman tunnin kuluttua muuttua niin häiritseväksi, että haaveilet palaamisesta kotiin mahdollisimman pian ja piilottamasta ne vaatekaappisi pohjalle.

Toisin kuin näyttää, täysin tasaiset pohjat eivät myöskään ole liittolaisesi. Etsi kenkiä, jotka tukevat hyvin kaaria. Tällä tavalla vartalon paino jakautuu tasaisesti pohjalle. Tämän seurauksena vähennät epämukavuuden tunnetta jaloissa ja jopa estät selkäkipuja.

Valitse malleja, joissa on hieman korotettu kantapää. Jos mikään ei miellytä sinua, voit laittaa suosikkikenkiisi erityisiä lisäosia, jotka takaavat tuen jalkakaareille ja sinulle - maksimaalisen mukavuuden koko päivän ajan. Panosta vakaaseen, mutta joustavaan pohjaan, hengittävään materiaaliin ja kestävään päälliseen. 

Muista myös, että vaikka kantapään nousu olisi oikealla korkeudella, mikään kenkä ei tarjoa sinulle mukavuutta, jos sen koko on huonosti istuva. Liian pienet kengät voivat aiheuttaa rakkuloita, mikä tekee mahdottomaksi pysyä jaloissasi loppupäivän. Lisäksi liian tiukat kengät voivat aiheuttaa verenkiertoongelmia. Liian löysät kengät voivat myös olla haitaksi käytössä. 

Kun ostat kenkiä seisomaan työhön, kokeile niitä myöhään iltapäivällä. Jaloilla on tapana turvota päivän aikana, ja aamulla täydellisesti sopivan kokoinen koko voi aiheuttaa painetta ja kipua muutaman tunnin kuluttua.

Mukavat kengät seisomaan työhön

Kun olet löytänyt täydellisen parin, joka täyttää kaikki vaatimukset, älä missään tapauksessa käytä niitä 8 tuntia töissä. Uudet kengät vaativat asteittaista sisäänajoa. Tarvitset vain paksut sukat ja hieman kärsivällisyyttä. Käytä uutta hankintaasi ympäri taloa, kunnes kenkien muoto mukautuu jalkaasi.

Jos et vieläkään malta odottaa, että pääset testaamaan uusia seisomakenkiäsi, ota ylimääräinen pari mukaasi käytettäväksi päivällä, kun jalkasi alkavat antaa periksi.

Pidä huolta jaloistasi töiden jälkeen

Välitätkö jalkakivun lievittämisestä pitkän seisomatyöpäivän jälkeen? Etsitkö tapaa rauhoittaa kipeitä jalkoja? Meillä on useita ratkaisuja, joiden ansiosta jalkasi saavat täyden voimansa seuraavana päivänä.

Lämmin kylpy voi lievittää kipua ja jopa vähentää jalkojen turvotusta. Kokeile myös venytellä sormiasi lisätäksesi niiden joustavuutta ja estääksesi epämukavuuden. Jalkahieronta on myös loistava ratkaisu! Tee se itse käyttämällä tennispalloja tai erikoisrullaa tai pyydä apua toiselta puoliskoltasi.

Muista, että ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito

Tutkijat ovat yksimielisiä - pitkäaikainen, säännöllinen seisominen kovilla pinnoilla voi aiheuttaa epämukavuutta ja kipua. Nämä sairaudet voivat ajan myötä aiheuttaa vakavia terveysongelmia. Jos haluat välttää kroonista kipua, huonoa asentoa ja niveltulehdusta, noudata periaatetta "ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito".

Pidä säännöllisiä taukoja seisomatyöstä, jonka aikana otat hetken venyttelemään. Yhtä tärkeää on panostaa laadukkaisiin jalkineisiin. Uskomme, että oppaamme auttaa sinua tekemään oikean valinnan. Onnea!