Sandaalit vuoden ikäiselle lapselle


Lomakausi on erittäin mukava aika lapsille, jotka oppivat ottamaan ensimmäiset askeleensa. Hyvällä säällä voit viettää paljon aikaa ulkona ja tutkia tilaa. Kun valitsemme ensimmäiset kengät lapselle, noudatamme monia sääntöjä ja tarkistamme kaikki yksityiskohdat niin, että pieni jalka on tyytyväinen.

Kenkien tekeminen

Kesällä sinun on otettava huomioon, että koska käytämme usein sandaaleja, käytämme sukkia harvoin. Sitten lapsen herkkä iho tehostaa kaikkea, mihin se joutuu kosketuksiin. Joten mitä sandaaleja yhden vuoden ikäiselle lapselle kannattaa valita, jotta se pystyy vapaasti ja vakaasti kulkemaan ensimmäiset matkat ulkona ilman rakkuloita ja hankaumia?

Kiinnitämme huomiota materiaalin laatuun, josta kengät on valmistettu. Luonnollinen nahka toimii parhaiten. Mitä ohuempi ja pehmeämpi, sitä parempi. Jos hihnat ovat jäykät, paksut ja joustamattomat, ne alkavat nopeasti satuttaa ja ärsyttää vauvan jalkaa. Katsotaanpa myös kaikki metallilukot. Jos niitä ei peitetä millään tavalla, suora kosketus ihoon voi tarttua siihen (esim. Kun kiinnität kenkiä). Ole myös varovainen kenkiin kiinnitettyjen koristeiden, paljettien, jousien tai muiden lisäelementtien suhteen. On tärkeää, että ne ovat oikeassa paikassa kengissä häiritsemättä jalkaa.

Jalan sijainti

Yhden vuoden ikäisen lapsen kesäkenkien on oltava mahdollisimman hengittäviä, mutta samalla vakaita. Jos ostamme sandaalien lisäksi urheilukenkiä, kiinnitä huomiota ilmanvaihtoa suorittavien reikien ja verkkojen esiintymiseen. On myös tärkeää, että kantapään viereinen takakappale estää kävelyn muodonmuutoksen. Riittävä tila sormille puolestaan ​​estää niitä puristumasta ja rajoittaa liikkumisvapautta samalla kun tasapainotetaan pelissä.

Katsotaanpa myös pohjaa, onko se tarpeeksi pehmeä ja taipuu 1/3 pituudestaan. Jos se on raakaa, paksua eikä altis jalkatyölle, se rajoittaa ehdottomasti kävelevän lapsen mukavuutta. Muista kenkien paino - mitä kevyemmät sandaalit kävelemisen oppimiseksi, sitä parempi.

Kesäkengät vanhemmalle lapselle

Mitä sandaaleja kahden vuoden ikäiselle vanhemman tulisi valita? Vaikka kävelemisen oppiminen on perusta ja kun valitsemme lapselle ensimmäiset kengät, kiinnitämme huomiota moniin yksityiskohtiin, hieman suuremmille lapsille ostamme myös kiinteät ja terveelliset kengät. Taaperoikäisten jalka muotoutuu elämänsä seitsemän ensimmäisen vuoden aikana, ja tämä on strategisesti tärkein aika estää erilaisia ​​vikoja ja ongelmia.

Kun ostamme sandaaleja kahden vuoden ikäiselle, otetaan huomioon hänen jalkojensa muoto. Sisäosan korkeus ja jalan leveys ovat avainasemassa. Voi osoittautua, että kapealla ja filigraanisella jalalla liian leveässä sandaalissa on liikaa tilaa sivuilla, ja pituudeltaan kengät osoittautuvat liian pieniksi. Siksi leikkaus on ratkaisevan tärkeää. Jokaisella merkillä on erilaiset sisäosan mitat. Muistetaan tämä.

Ortopediset jalkineet

Vältä liian rakennettuja, jäykistettyjä (vielä ortopedisempia!) Kenkiä, ellei lääkäri ole suositellut niitä. Riittää, että lasten sandaaleissa on riittävän jäykkä (mutta ei liian kova) selkä ja profiloitu pohjallinen. Tarkastellaan myös etuhihnoja, jos ne pitävät sormia kunnolla. Oikein valitut sandaalit kahden vuoden ikäisille estävät jalkaa liukumasta eteenpäin tai taipumasta sivuttain.

Muista, että kävelyn vakauttaminen on ensisijainen perusta turvalliselle liikkumiselle ja pienemmälle loukkaantumisriskille (esim. Nilkan nyrjähdys). Lapset oppivat vain tarkkoja liikkeitä ja oppivat tasapainotaidot, joten jos jalkineet millään tavalla vahingoittavat näitä kykyjä, lapsi voi kaatua maahan paljon useammin. Sama tapahtuu, kun kengät eivät ole oikein mitoitettuja. Liian tiukka - ne rajoittavat liikkeitä ja aiheuttavat epämukavuutta. Toisaalta liian suuret tekevät kävelystä vääristynyttä, lisäävät sekoittamista ja huolimattomasti toteutettuja vaiheita.

Taaperoikäisten terveellinen kehitys

Hyvin valitut sandaalit vuoden ikäiselle lapselle ovat erittäin tärkeä linkki terveellisen hahmon ja lapsen asenteen rakentamisessa. Seokset ovat avain tässä. Kaikilla kävelyn epämuodostumilla on vaikutusta erilaisiin häiriöihin ja toimintahäiriöihin, joiden olemassaolon opimme myöhemmin, kun kohtaamme ne. Säilyttämällä huono ryhti vaikuttamme selkärankaan ja polviin. Kyse ei ole vain esteettisistä jaloista. Huolehtimalla kävelystä huolehdimme koko kehosta ja se on pitkäaikainen sijoitus.

Uudet tai käytetyt kengät lapsille - mitä valita?

Tätä on korostettava painokkaasti. Ostamme vain uusia jalkineita, joissa on käyttämätön, aiemmin epämuodostunut pohjallinen. Kengät, vaikka ne ovatkin hieman taipuneet, myötävaikuttavat virheellisten liikkumismallien vakiinnuttamiseen alusta alkaen. Lapsi tottuu nopeasti tähän jalkojen asentoon ja antaa sille periksi. Vain uudet sandaalit yhden vuoden ikäiselle lapselle ovat paras ratkaisu. Tässä iässä lapsi on vasta aloittamassa seikkailua itsenäisellä kävelyllä. Älkäämme antako näillä ensimmäisillä hetkillä olla kielteisiä seurauksia. Hoidetaan pikkulasten jalat. Terveet jalat tarkoittavat terveellistä kehoa.