Sandaalit vuoden ikäiselle lapselle


Lomakausi on erittäin mukava aika pikkulapsille, jotka oppivat ottamaan ensimmäiset askeleensa. Hyvällä säällä voit viettää paljon aikaa ulkona ja tutkia tilaa. Kun valitsemme lapselle ensimmäiset kengät, noudatamme monia sääntöjä ja tarkistamme kaikki yksityiskohdat, jotta pieni jalka on tyytyväinen.

Kenkien valmistus

Kesällä sinun on otettava huomioon se tosiasia, että koska käytämme usein sandaaleja, käytämme harvoin sukkia. Lapsen herkkä iho tehostaa sitten kaikkea, mihin se joutuu suoraan kosketuksiin. Mitkä sandaalit yhden vuoden ikäiselle lapselle kannattaa valita, jotta se voi helposti ja vakaasti kattaa ensimmäiset etäisyydet ulkona ilman rakkuloita ja hankauksia?

Kiinnitämme huomiota materiaalin laatuun, josta kengät on valmistettu. Luonnon nahka toimii parhaiten. Mitä ohuempi ja pehmeämpi, sen parempi. Jos hihnat ovat jäykkiä, paksuja ja joustamattomia, ne alkavat nopeasti satuttaa ja ärsyttää vauvan jalkaa. Katsotaanpa myös kaikkia metallisia solkia. Jos niitä ei peitetä millään tavalla, suora kosketus ihon kanssa voi jäädä kiinni (esim. Kengät kiinnitettäessä). Varo myös koristeita, paljetteja, jousia tai muita kenkiin kiinnitettyjä elementtejä. On tärkeää, että ne ovat oikeassa paikassa jalkineissa häiritsemättä jalkaa.

Jalan sijoittaminen

Yhden vuoden ikäisen lapsen kesäkenkien on oltava mahdollisimman hengittävät, mutta samalla vakaat. Jos ostamme sandaalien lisäksi urheilujalkineita, kiinnitä huomiota tuuletustoiminnon suorittavien reikien ja verkon läsnäoloon. On myös tärkeää, että kantapään vieressä oleva takaosa estää kävelyn muodonmuutoksen. Riittävä tila sormille puolestaan ​​estää niiden puristumisen ja rajoittaa liikkumisvapautta tasapainottaessa peliä.

Katsotaanpa myös pohjaa, onko se tarpeeksi pehmeä ja taipuu 1/3 pituudestaan. Jos se on raaka, paksu ja ei altis jalkatöille, se rajoittaa ehdottomasti kävelylenkin mukavuutta. Muista kenkien paino - mitä kevyemmät sandaalit kävelemään oppivat, sitä parempi.

Kesäkengät isommalle lapselle

Mitä sandaaleja kaksivuotiaalle vanhemman tulisi valita? Vaikka kävelyn oppiminen on perusta ja kun valitsemme lapselle ensimmäiset kengät, kiinnitämme huomiota moniin yksityiskohtiin, hieman isommille lapsille ostamme myös vankat ja terveet jalkineet. Lapsen jalka on muotoiltu ensimmäisten seitsemän vuoden aikana, ja tämä on strategisesti tärkein aika estää erilaisia ​​vikoja ja ongelmia.

Kun ostat sandaaleja kaksivuotiaalle, otetaan huomioon hänen jalkojensa muoto. Jalkapöydän korkeus ja jalan leveys ovat ratkaisevia. Voi osoittautua, että kapealla ja filigraanisella jalalla liian leveässä sandaalissa on liikaa tilaa sivuilla, ja pituuden suhteen kengät osoittautuvat liian pieniksi. Siksi leikkaus on ratkaiseva. Jokaisella merkillä on eri mitat. Muistakaamme tämä.

Ortopediset jalkineet

Vältä liian rakennettuja, jäykistettyjä (erityisesti ortopedisiä!) Kenkiä, ellei lääkäri ole niitä suositellut. Lasten sandaaleille riittää riittävän jäykkä (mutta ei liian kova) selkä ja profiloitu pohjallinen. Katsotaanpa myös etuhihnoja nähdäkseen, pitävätkö ne sormia kunnolla. Oikein valitut sandaalit kaksivuotiaalle estävät jalkaa liukumasta eteenpäin tai taipumasta sivuttain.

Muista, että kävelyn vakauttaminen on ensisijaisesti turvallisen liikkeen perusta ja pienempi loukkaantumisriski (esim. Nilkan nyrjähdys). Lapset oppivat vain liikkeiden tarkkuutta ja oppivat tasapainotaitojaan, joten jos jalkineet vahingoittavat näitä kykyjä millään tavalla, lapsi voi pudota maahan paljon useammin. Sama asia tapahtuu väärin valitun kengän koon tapauksessa. Liian tiukka - ne rajoittavat liikkeitä ja aiheuttavat epämukavuutta. Liian suuret puolestaan ​​vääristävät kävelyä, lisäävät sekoittumista ja huolimattomasti otettuja askeleita.

Lapsen jalkojen terve kehitys

Hyvin valitut sandaalit vuoden ikäiselle lapselle ovat erittäin tärkeä linkki lapsemme terveen hahmon ja asenteen rakentamisessa. Seokset ovat tässä avain. Kaikki kävelyn epämuodostumat vaikuttavat erilaisiin häiriöihin ja toimintahäiriöihin, joiden olemassaolosta opimme myöhemmin, kun kohtaamme ne. Huonon asennon ylläpitäminen vaikuttaa selkärankaan ja polviin. Kyse ei ole vain esteettisistä jaloista. Huolehtimalla kävelystämme huolehdimme koko kehostamme ja se on pitkäaikainen sijoitus.

Uudet tai käytetyt lasten kengät - mitä valita?

Tätä on korostettava painokkaasti. Ostamme vain uusia jalkineita, joissa on käyttämätön, aiemmin epämuodostunut pohjallinen. Vaikka kengät ovat hieman taivutettuja, ne auttavat vahvistamaan virheelliset liikemallit alusta alkaen. Lapsi tottuu nopeasti tähän jalkojen asentoon ja antautuu siihen. Vain uudet sandaalit vuoden ikäiselle lapselle ovat paras ratkaisu. Tässä iässä lapsi on juuri aloittanut seikkailun itsenäisellä kävelyllä. Älkäämme antako näillä ensimmäisillä hetkillä olla kielteisiä seurauksia. Pidetään huolta pienten jaloista. Terveet jalat tarkoittavat tervettä kehoa.